Hjerteligaen | Idrett for alle | REMA 1000
Hopp til innhold
Dette er en av 1000 grunner til å velge REMA 1000.
Les mer

Idrett for alle

Hjerteligaen er håndballigaen for alle som trenger litt ekstra tilrettelegging. I denne serien møter du Miniheltene i Kragerø, som forbereder seg til å spille sin aller første håndballkamp.

Dette er Hjerteligaen

I dag tilrettelegger 78 klubber over hele landet håndballaktivitet for barn, ungdom og voksne med utviklingshemming. Det er omtrent 21 barnelag, mens de fleste lagene har både barn, ungdom og voksne.

Et av lagene i Hjerteligaen er Miniheltene fra Kragerø. Her skal ulike evner, forutsetninger, behov og utfordringer samles i ett lag for å skape mestring, samhold og idrettsglede. Og snart skal se spille sin aller første kamp!

– Det bør være en menneskerett å ha et aktivitetstilbud

“Jeg liker aller best å score mål, og stå i mål”. 14 år gamle Lisa er en av spillerne på Miniheltene. Les mer om hennes hverdag i Miniheltene her.

Miniheltene

I denne serien følger vi hverdagen til de ulike spillerne på håndballaget Miniheltene på vei mot sin aller første kamp.

Episode 1

REMA1000 Hjerteligaen skaper mestring, samhold og håndballglede for alle. I Kragerø møter vi Miniheltene, hvor ulike ferdigheter, behov og utfordringer skal samles i ett håndballag. For Fabian, som elsker å være sosial, men som også har kjent på følelsen av at venner og klassekamerater blir raskere og flinkere enn han, er håndballtreninga et viktig høydepunkt i uka.

Episode 2

Tidligere landslagsspiller Fredrik Brubakken er ildsjel og trener for Miniheltene. I kveld inviterer han til grillfest og sommeravslutning for håndballaget. Men først må det trenes – Miniheltene har nemlig blitt invitert til Landsturneringen i Kristiansand, og det er ikke lenge til de skal spille sin aller første kamp!

Episode 3

Det er ingen tvil om at Miniheltene er viktig for spillerne, og for Maria som liker hverdagen best, føles sommerferien uten håndballtreninger lang. For Lars, som trives best hjemme og ikke er glad i det som er nytt og ukjent, har håndballen gått fra å være skummelt til noe han gleder seg til.

Episode 4

På håndballbanen kommer følelsene ut, også for Miniheltene! For ekspressive Lisa er det høye topper og dype daler. Hun er glad i rutiner og at alt er som vanlig, så både hun og foreldrene hennes er spente nå som Landsturneringen og reisen til Kristiansand nærmer seg med stormskritt.

Episode 5

Den store dagen har kommet: Miniheltene reiser til Landsturneringa i Kristiansand! Her er det parade, nye drakter og forberedelser til sin aller første håndballkamp. Men det er også mye nytt og ukjent, som kan være utfordrende for noen av spillerne.

Episode 6

Nervene er i høyspenn når Miniheltene skal spille sin aller første håndballkamp, både blant spillerne og heiagjengen på tribunen. Med håp om å vinne, må de også forberede seg på et eventuelt tap. Uansett utfall er det mestring og lagfølelse som står i fokus for Miniheltene.

Bli kjent med Miniheltene sine spillere

Fabian (13 år)

Fabian er en supersosial gutt som elsker å prate og tulle. Han har gode venner på skolen, men falt ut av fotballen da de begynte å differensiere lag. Derfor er håndballen perfekt for ham. Tirsdagene er en favorittdag, først brødskiver med Nugatti hos Linda, og så på trening!

Lisa (13 år)

Lisa har nettopp begynt å ungdomsskolen. Hun er blid og utadvendt men kan også si fra tydelig hvis hun ikke synes ting er som de skal. Lisa elsker treneren, Fredrik, og gleder seg særlig til å treffe Lars på treningene.

Adelina (15 år)

Adelina går på samme skole som Lars og Lisa. Hun kan bli hoppende glad av å være på trening, og har den siste tiden blitt flink til å sprette ball. Hun deler raust på klemmer og lyser opp når hun møter vennene sine.

Theodor (11 år)

Theodor bor i same gate som Fabian, han er glad i å prate, og elsker oppmerksomhet. Han og mammaene hans utgjør «De tre musketerer». Theodor håper han skårer mål i Kristiansand.

Maria (14 år)

Maria er den eldste på Miniheltene, og har blitt spurt om å være med å trene med voksenlaget. Hun har engentrening hver dag, og når sommerferien blir litt lang gleder hun seg til å begynne å spille håndball igjen.

Lars (15 år)

Lars har den siste tiden begynt å glede seg stort til å gå på håndballtreninger. Han begynner å få kontroll på teknikken både i angrep og som målvakt. Lars har artig sans for humor og er i likhet med Adelina raus med å dele ut klemmer.

Et tilbud for alle som vil spille håndball

BLI MED!

Sammen med REMA 1000 skal Norges Håndballforbund rekruttere inn flere barn og unge på tilrettelagte håndballag. Mange klubber rundt om i hele Norge har tilbud for denne gruppa i dag, men ambisjonen er at enda flere klubber skal starte opp lag.

– Det er viktig for oss at flere får mulighet til å være med på tilrettelagte håndballag. Vi ønsker enda flere deltagere som vil være i fysisk aktivitet og være med på gleden og leken, sier Vidar Riseth, sponsorsjef i Rema 1000.