Reinsdyr | Oppskrifter og tilberedning | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Tema og sesong Reinsdyr: Oppskrifter, tilberedning og tilbehør
Guide

Oppskrifter, tilberedning og tilbehør til reinsdyr

Etterspørselen etter reinkjøtt har økt de siste årene, og undersøkelser viser at mange forbrukere har lyst til å spise enda mer reinkjøtt. Det har vi i REMA 1000 lyttet til. Hos oss får du tak i førsteklasses reinsdyrkjøtt fra Min Boazu og Kolonihagen. Velg mellom blant annet mørbrad, reinsdyrskav eller ytrefilet. Her er den ultimate guiden til hvordan du lykkes i å servere reinsdyr.

Her har vi samlet våre beste middagstips og oppskrifter:

Reindyrskav

Ytrefilet, indrefilet, reinsdyrstek, mørbrad og skav. Uansett hvilket kjøttstykke du velger, er reinkjøtt en nydelig råvare med skikkelig smak av høst.

Reinsdyrskav, eller finnbiff som det også kalles, er reinsdyrkjøtt skjært i tynne skiver. Kjøttet kan brukes både i gryter, på pizza eller i wraps.

Reinsdyr

Indrefilet og ytrefilet

Indrefileten av reinsdyret er det mest eksklusive og møre kjøttstykket på dyret, og en førsteklasses delikatesse. Kjøttet har en mild viltsmak.

Ytrefilet av rein er mør og velsmakende, og kommer fra den ytre delen av ryggstykket på reinen. Kjøttet er enkelt å tilberede, både i stekepanne og på grillen.

Mørbrad og reinsdyrstek

Mørbrad har fyldig smak og kommer fra låret til reinsdyret. Kjøttet egner seg ypperlig til smaksrikt tilbehør som sopp, rotgrønnsaker og fløtesauser.

Reinsdyrsteken kommer, som mørbraden, fra låret til reinsdyret. Steken egner seg godt til tilberedning i ovn, der den kan godgjøre seg på lav varme i to timer. Perfekt som søndagsmiddag, med andre ord! Kjøttet passer godt til tilbehør som sopp og rotgrønnsaker.

Tips og tilbehør

Ovnsbakte rotgrønnsaker, bakte beter, rotmos, sopp og fyldige sauser egner seg ypperlig til reinsdyrkjøtt. Her er noen av våre favoritter:

Alt du må vite om tilbereding av reinsdyrkjøtt

Guide:

Reinsdyrkjøtt er en unik råvare, og noe av det mest eksklusive kjøttet du kan få tak i. Om høsten er kjøttet på sitt aller beste og ferskeste. Her har vi samlet våre beste tips til tilberedning av reinkjøtt.

LÆR MER

Du vil kanskje også lese om...