
Oppskrifter med egg
Egg er en sunn og mettende ingrediens som kan tilberedes på uendelige måter, om du steker, koker, posjerer, rører, baker eller pynter til påske.

Slik koker du egg
Bløtkokt egg: Kok i 4–6 minutter.
Smilende egg: Kok i 7–8 minutter.
Hardkokte egg: Kok i 8–10 minutter.
Avkjøl i kaldt vann i 5 minutter for å stoppe kokeprosessen.

Holdbarhet på egg
Egg har mye lenger holdbarhet enn hva datostemplingen på pakken sier. Hvis du oppbevarer egg riktig, kan de holde seg i 4-6 måneder.
For lengst holdbarhet bør du ha egg i kjøleskapet ved 4 grader.

Hvordan posjere egg
Posjerte egg er enklere å lage enn du tror. Det krever bare litt øvelse. Passer utmerket på godt brød, i salater og mye mer.

Hvordan lage eggedosis
Eggedosis er en enkel dessert som kan varieres i det uendelige. Denne oppskriften er med appelsin!

Slik farger du egg til påske
Lær hvordan du farger påskeegg med naturlige ingredienser fra eget kjøkken.