Rema.no » Tema og sesong » Oppskrifter med egg
egg på et bord

Oppskrifter med egg

Egg er en sunn og mettende ingrediens som kan tilberedes på uendelige måter, om du steker, koker, posjerer, rører, baker eller pynter til påske.

Slik koker du egg

Bløtkokt egg: Kok i 4–6 minutter.
Smilende egg: Kok i 7–8 minutter.
Hardkokte egg: Kok i 8–10 minutter.
Avkjøl i kaldt vann i 5 minutter for å stoppe kokeprosessen.

Holdbarhet på egg

Egg har mye lenger holdbarhet enn hva datostemplingen på pakken sier. Hvis du oppbevarer egg riktig, kan de holde seg i 4-6 måneder.
For lengst holdbarhet bør du ha egg i kjøleskapet ved 4 grader.

Hvordan posjere egg

Posjerte egg er enklere å lage enn du tror. Det krever bare litt øvelse. Passer utmerket på godt brød, i salater og mye mer.

Tradisjonell norsk fårikål

Hvordan lage eggedosis

Eggedosis er en enkel dessert som kan varieres i det uendelige. Denne oppskriften er med appelsin!

Påskeegg som er farget selv

Slik farger du egg til påske

Lær hvordan du farger påskeegg med naturlige ingredienser fra eget kjøkken.

Du er kanskje også interessert i...