
Lam til påskemiddagen?
Duften av rosmarin, ovnsbakte gulrøtter og en saftig lammestek hører påsken med. Vi har samlet 5 nydelige oppskrifter på påskelam.
5 måter å servere påskelamPlanlegger du lam til middag? Norsk lam er en av våre stoltheter og smaker ekstra godt på høsten. Store stykker som lammelår og lammeskank egner seg godt til langtidssteking. I retter som lammegryte og lammefrikassé passer det godt med lammebog.
Her har vi samlet våre beste middagstips og oppskrifter.
Duften av rosmarin, ovnsbakte gulrøtter og en saftig lammestek hører påsken med. Vi har samlet 5 nydelige oppskrifter på påskelam.
5 måter å servere påskelamTradisjonen tro lager vi fårikål på høsten når lam er på sitt aller beste. Retten er superenkel å lage og krever få ingredienser. Her finner du vår beste oppskrift på fårikål, og en ny spennende oppskrift på fårikål med indisk vri.
Oppskrift på fårikålSiden lam er en tradisjonsrett serveres den ofte med klassiske ovnsbakte rotgrønnsaker, poteter og saus. Vi har samlet gode gamle klassikere, og noen nye spennende tilbehørsvarianter til lam.
Dette tilbehøret kan du servere til lamHar du mer til overs etter en lammemiddag, er wraps med lam et supert forslag på restemat dagen derpå. Enkelt å ta med seg på tur eller i matpakka!
Oppskrift på lammewrapFordi norske lam går på sommerbeite i utmark ved kysten og på fjellet, spiser de varierte og næringsrike vekster og beveger seg mye. Dette gir kjøttet ekstra god smak og fin tekstur. Under kan du lese mer om våre leverandører av lam.
Norsk lam er i verdensklasse, og med god grunn. Takket være de varierte beiteområdene i landet vårt, får kjøttet en særegen smak. Fra august til november finner du ferskt lam i alle våre butikker, blant annet fra Nordfjord. REMA 1000 heier på alle de dyktige matprodusentene rundt om i Norge, som hver dag jobber for at du skal få tak i de beste råvarene.
Sauehold i Lofoten har lange tradisjoner. Her beiter lammene fritt langs kysten og i de bratte fjellsidene. Kjøttet blir naturlig saltet av sjøsprøyten vinden fører med seg, og det bratte terrenget gir fyldig og marmorert kjøtt. Lofotlam finner du i REMA 1000-butikkene i Oslo og deler av Østlandet.
Frisk fjelluft, gourmetbeite og lange tradisjoner gjør at Røroslam blir ekstra godt. Lammene beiter mellom 600 og 1000 meter over havet og kommer direkte fra utmarksbeite, noe som gjør at smaken er helt unikt. Røroslam finner du i REMA 1000-butikkene i Trondheim og deler av Midt-Norge.