Oppskrifter, tilberedning og tilbehør på lam
Planlegger du lam til middag? Norsk lam er en av våre stoltheter og smaker ekstra godt på høsten. Store stykker som lammelår og lammeskank egner seg godt til langtidssteking. I retter som lammegryte og lammefrikassé passer det godt med lammebog.
Her har vi samlet våre beste middagstips og oppskrifter:
Våre nyeste oppskrifter
Lammestek
Lammeskank
Lammefrikassé
Lam er en av årets flotteste råvarer
Lam fra Nordfjord
Lofotlam
Sauehold i Lofoten har lange tradisjoner. Her beiter lammene fritt langs kysten og i de bratte fjellsidene. Kjøttet blir naturlig saltet av sjøsprøyten vinden fører med seg, og det bratte terrenget gir fyldig og marmorert kjøtt. Lofotlam finner du i REMA 1000-butikkene i Oslo og deler av Østlandet.
Røroslam
Frisk fjelluft, gourmetbeite og lange tradisjoner gjør at Røroslam blir ekstra godt. Lammene beiter mellom 600 og 1000 meter over havet og kommer direkte fra utmarksbeite, noe som gjør at smaken er helt unikt. Røroslam finner du i REMA 1000-butikkene i Trondheim og deler av Midt-Norge.
Klosterlam
De lettsaltede havbeitene i øyriket rundt Norges eneste bevarte middelalderkloster, Ulstein kloster i Rogaland, gir noe av det møreste og mest smakfulle lammekjøttet i landet. Klosterlam finner du i REMA 1000-butikker i Rogaland og Etne.