Rema.no » Tema og sesong » Lam: Oppskrifter, tilberedning og tilbehør

Våre beste oppskrifter på lam

Planlegger du lam til middag? Norsk lam er en av våre stoltheter og smaker ekstra godt på høsten. Store stykker som lammelår og lammeskank egner seg godt til langtidssteking. I retter som lammegryte og lammefrikassé passer det godt med lammebog.

Her har vi samlet våre beste middagstips og oppskrifter.

Lam til påskemiddagen?

Duften av rosmarin, ovnsbakte gulrøtter og en saftig lammestek hører påsken med. Vi har samlet 5 nydelige oppskrifter på påskelam.

5 måter å servere påskelam
Lammestek
Lite slår en deilig langtidsstekt, surret lammestek med godt tilbehør. Våre oppskrifter gir deg svar på hvordan du steker og tilbereder lammesteken for å få den ekstra saftig.
Lammeskank
Lammeskanken er den nederste delen av lammelåret, og blir utrolig mørt og smaksrikt i ovnen. Se våre oppskrifter på lammeskank og deilig tilbehør.

Hvilket tilbehør passer til lam?

Siden lam er en tradisjonsrett serveres den ofte med klassiske ovnsbakte rotgrønnsaker, poteter og saus. Vi har samlet gode gamle klassikere, og noen nye spennende tilbehørsvarianter til lam.

Dette tilbehøret kan du servere til lam
Lammefrikassé
Når temperaturen faller er det ekstra godt med varme gryteretter, og en tradisjonell lammefrikasse er ikke et unntak. Lag en enkel frikassé med norske rotgrønnsaker, eller prøv med en karakteristisk vri med dill.

Lam er en av årets flotteste råvarer

Fordi norske lam går på sommerbeite i utmark ved kysten og på fjellet, spiser de varierte og næringsrike vekster og beveger seg mye. Dette gir kjøttet ekstra god smak og fin tekstur. Under kan du lese mer om våre leverandører av lam.

Lam fra Nordfjord

Norsk lam er i verdensklasse, og med god grunn. Takket være de varierte beiteområdene i landet vårt, får kjøttet en særegen smak. Fra august til november finner du ferskt lam i alle våre butikker, blant annet fra Nordfjord. REMA 1000 heier på alle de dyktige matprodusentene rundt om i Norge, som hver dag jobber for at du skal få tak i de beste råvarene.

Lofotlam

Sauehold i Lofoten har lange tradisjoner. Her beiter lammene fritt langs kysten og i de bratte fjellsidene. Kjøttet blir naturlig saltet av sjøsprøyten vinden fører med seg, og det bratte terrenget gir fyldig og marmorert kjøtt. Lofotlam finner du i REMA 1000-butikkene i Oslo og deler av Østlandet.

Les mer

Røroslam

Frisk fjelluft, gourmetbeite og lange tradisjoner gjør at Røroslam blir ekstra godt. Lammene beiter mellom 600 og 1000 meter over havet og kommer direkte fra utmarksbeite, noe som gjør at smaken er helt unikt. Røroslam finner du i REMA 1000-butikkene i Trondheim og deler av Midt-Norge.

Les mer

Klosterlam

De lettsaltede havbeitene i øyriket rundt Norges eneste bevarte middelalderkloster, Ulstein kloster i Rogaland, gir noe av det møreste og mest smakfulle lammekjøttet i landet. Klosterlam finner du i REMA 1000-butikker i Rogaland og Etne.

Les mer