Det beste tilbehøret til julematen
Uansett hva du skal spise til julemiddagen, så er det liten tvil om at tilbehøret er en viktig del av måltidet. Her har vi funnet frem våre beste oppskrifter på tilbehør til julemat som ribbe, pinnekjøtt og kalkun. Og vegetaralternativer til deg som vil ha en grønnere jul.
Gå direkte til tilbehør til:
Tilbehør til ribbe
Siden ribbe er fet og kraftig kost kan gjerne tilbehøret være litt lettere. Saus, poteter surkål og rødkål er klassisk tilbehør som passer godt til ribbe.
Ribbe
Tilbehør til pinnekjøtt
Selv om pinnekjøtt er nydelig i seg selv, kan du løfte smaken med riktig tilbehør. Her kan du gå den tradisjonelle veien med kokte poteter og rotmos, eller prøve noe helt nytt med annet spennende tilbehør.
Dette passer godt til pinnekjøtt
Tilbehør til kalkun
Kalkunkjøtt har en mild smak som passer godt med ulikt tilbehør, gjerne noe som har sødme eller syrlighet. Brødstuffing, rosenkål og poteter er tilbehør som passer godt til kalkun.
Tilbehør som passer til kalkun
Tilbehør til vegetarretter
Med godt tilbehør blir julemat for deg som vil spise mindre kjøtt mer enn bare surkål og poteter. Her finner du tilbehør som kan settes sammen til et fullverdig måltid, eller som tilbehør til nøttestek og grønnsaksstek.