Bent Stiansen lærer deg mørt pinnekjøtt
Sammen med Bent Stiansen viser vi deg steg-for-steg hvordan du lykkes med forberedelser til pinnekjøtt, for et mørt og saftig reultat. Se videoen eller scroll deg videre.
Pinnekjøtt står sterkt i den norske mattradisjonen og er for mange høydepunktet på julaften. Det er også en av de enkleste rettene du kan lage, da det omtrent lager seg selv. Her finner du våre beste tips og oppskrifter.
Du får alt fra mildt og saltet pinnekjøtt til røkt pinnekjøtt med mer smak hos REMA 1000. Husk å velge pinner med litt fett, det setter god smak på kjøttet.
Sammen med Bent Stiansen viser vi deg steg-for-steg hvordan du lykkes med forberedelser til pinnekjøtt, for et mørt og saftig reultat. Se videoen eller scroll deg videre.
Legg pinnekjøttet i en stor kjele dagen før. Fyll opp med rikelig med kaldt vann så det dekker kjøttet og la stå cirka 12–24 timer. Utdanningstiden avhenger av hvor mye kjøtt det er på pinnene, hvor saltet kjøttet er og hvor tørt det er. Bytt gjerne vann underveis dersom du vil vanne ut kjøttet litt ekstra.
Pinnekjøtt er nydelig i seg selv, men blir enda bedre med tilbehør. Det tradisjonelle tilbehøret er kålrabistappe, kokte poteter og vossakorv. Ta vare på sjyen fra dampingen av pinnekjøttet, dette kan du bruke som saus.
Velg pinnekjøtt med jevn fettmarmorering og en god miks av side- og ryggbiter. Liker du mer rent kjøtt, kan du blande pinnekjøtt med en pakke pinnebog. Da er det nok forskjellige stykker til alles ønsker.
Med rause porsjoner og mange gjester er det fort gjort å sitte igjen med deilige rester etter julemiddagen. Under finner du inspirasjon til hvordan spise opp rester av pinnekjøtt, slik at du kan gå julen i møte uten matsvinn.