Få fast og fin lutefisk med Bent Stiansen
Sammen med Bent Stiansen gir vi deg steg-for-steg hvordan du lykkes med lutefisken og tilbehøret. Se videoen eller scroll deg videre.
Lutefisken er et viktig måltid for mange i jul- og adventstiden, og vel så viktig er tilbehøret. Her får du gode tips til tilberedning, oppskrifter og tilbehør som garantert vil slå godt an.
Sammen med Bent Stiansen gir vi deg steg-for-steg hvordan du lykkes med lutefisken og tilbehøret. Se videoen eller scroll deg videre.
På REMA 1000 får du lutefisk som er ferdig renset slik at du enkelt bare kan skjære den i biter. Hvis ikke kan lutefisken kan renses og kuttes i biter dagen i forveien. Skal du lage ertestuing til lutefisken, er det lurt å huske å legge ertene i vann minimum 12 timer før koking.
Les mer om dette og flere tips her.
Det finnes utallige tilbehør til lutefisk, den ene mer original enn den andre. Bacon, ertestuing, sirup, revet geitost, sennep – søt eller tørr, lefser, flatbrød. Her er det bare å bruke fantasien. Til lutefisk har Stiansen disket opp en lekker og smaksrik sennepssaus, som passer perfekt til lutefisk.
For å gjøre det litt enklere for deg selv, anbefaler vi å kjøpe lutefisk uten ben. Dette gjør forberedelsene enklere. Spør oss i butikken, så hjelper vi deg med å finne vårt lokale utvalg av lutefisk.
Beregn 500 til 600 gram lutefisk pr. voksen person. Til 8 personer anbefaler vi eksempelvis 5 kilo med lutefisk.