Rema.no » Grillmat: Oppskrifter, tilbehør og gode tips » Svin på grillen: koteletter, svinefilet og tilbehør
Svinekjøtt er en sikker vinner til grillmaten

Svinekjøtt på grillen

Svinekjøtt er en sikker vinner til middag blant store og små. Kjøttet er både saftig, mørt og magert, og kan nytes hele året.
Her får du oppskrifter og tips til hvordan grille svin – alt fra koteletter, spareribs, hel svinefilet og grillribbe.

Koteletter på kullgrill

Slik griller du svin

Grilling blir en lek hvis du mestrer direkte og indirekte varme. Lær hvordan du griller ulike stykker av svin, som koteletter, indrefilet, spareribs og pølser.

Tips til grilling!

Gå for store kjøttstykker når du griller til mange, som hel indrefilet eller ytrefilet av svin. Disse krever mindre oppmerksomhet da du griller over svak varme, og gjør det enklere å få et saftig resultat.
Pakk gjerne inn svinefileten i spekeskinke eller bacon for ekstra smak før du legger den på grillen.

Så mye kjøtt trenger du

Kjøtt uten bein (biff og filet): Beregn ca. 150–200g per person.
Kjøtt med litt bein (koteletter): Beregn ca. 200–250g per person.
Kjøtt med mye bein (spareribs og grillbein): Beregn ca. 300g per person.

Tilbehør til grillet svinekjøtt

Lag mesteparten av tilbehøret klart på kjøkkenet, så har du bedre tid til å perfeksjonere grillmaten.