Hopp til innhold
Forside Slik lager du makiruller

Slik lager du makiruller

For å lage Sushi Maki trenger du Nori-ark, som er ark av tørket sjøgress. Makiruller kan være et bra sted å starte hvis du er nybegynner, fordi Nori-arkene hjelper til med å holde sushibitene sammen. Hva du vil fylle makirullene med er opp til deg, men laks og avokado pleier å være en sikker vinner.

En bambusmatte gjør rullingen enklere. Matten vaskes lett og kan gjenbrukes.

Ulike sushiprodukter, og sushi på et fat

Dette trenger du:

  • Sushi Nori – Nori ark av tørket sjøgress
  • Bambusmatte – gjør rullingen mye enklere
  • Sushiris – ris som gir den riktige klebrige konsistensen
  • Riseddik – blandes med risen for riktig konsistens og smak

Sånn gjør du det:

  1. Kok sushiris etter anvisning på pakken og la den avkjøles.
  2. Legg Nori-arket på bambusmatten, med den glatte siden ned.
  3. Fordel risen jevnt utover arket og trykk den lett ned med hendene. La en liten kant være fri på toppen så du får festet rullen til slutt.
  4. Legg på ønsket fyll omtrent på midten – for eksempel laks, avokado og agurk.
  5. Rull sammen med jevnt trykk så makirullen blir fin og fast
  6. Kutt makirullen i biter – det går 6-8 biter på ett Nori-ark. 

Les også Så lett er det å lage sushi hjemme!

Visste du at du også kan bruke Nori-ark i Sushi-Bake oppskrifter?