Slik lager du makiruller
For å lage Sushi Maki trenger du Nori-ark, som er ark av tørket sjøgress. Makiruller kan være et bra sted å starte hvis du er nybegynner, fordi Nori-arkene hjelper til med å holde sushibitene sammen. Hva du vil fylle makirullene med er opp til deg, men laks og avokado pleier å være en sikker vinner.
En bambusmatte gjør rullingen enklere. Matten vaskes lett og kan gjenbrukes.

Dette trenger du:
- Sushi Nori – Nori ark av tørket sjøgress
- Bambusmatte – gjør rullingen mye enklere
- Sushiris – ris som gir den riktige klebrige konsistensen
- Riseddik – blandes med risen for riktig konsistens og smak
Sånn gjør du det:
- Kok sushiris etter anvisning på pakken og la den avkjøles.
- Legg Nori-arket på bambusmatten, med den glatte siden ned.
- Fordel risen jevnt utover arket og trykk den lett ned med hendene. La en liten kant være fri på toppen så du får festet rullen til slutt.
- Legg på ønsket fyll omtrent på midten – for eksempel laks, avokado og agurk.
- Rull sammen med jevnt trykk så makirullen blir fin og fast
- Kutt makirullen i biter – det går 6-8 biter på ett Nori-ark.
Les også Så lett er det å lage sushi hjemme!
Visste du at du også kan bruke Nori-ark i Sushi-Bake oppskrifter?