Hopp til innhold
Forside Slik koker du sushiris

Slik koker du sushiris

Nøkkelen til suksess når du lager sushi hjemme er sushirisen. Det er risen som tar lengst tid å forberede, og det er også sushirisen du starter med – uansett hvilken sushi variant du velger å lage. Til sushi trenger vi en god og klebrig ris som fester seg godt til de andre ingrediensene. For å få til det, er det derfor viktig at du bruker sushiris, og ikke en annen type ris. I tillegg til sushiris trenger du riseddik. Riseddiken bidrar til å gi den riktige klebrige konsistensen som er avgjørende for sushi, i tillegg til å gi risen en balansert smak.

Sushiris

Dette trenger du:

  • 250g Blue Dragon sushiris
  • 8 ss Blue Dragon riseddik
  • 2 ss sukker

Slik gjør du:

  • Skyld sushirisen nøye i kaldt vann, og la det renne av. 
  • Ha risen i en skål, og dekk med nytt kaldt vann. 
  • La risen ligge i vannbadet i ca. 20 minutter slik at kornene sveller.
  • Skyld igjen, og la vannet renne av.  
  • Ha risen i en kjele med vann og kok opp. 
  • Senk varmen og la det småkoke under lokk i 10 min, eller til alt vannet er absorbert. 
  • Bland riseddik og sukker, og vend blandingen inn i den ferdigkokte risen. 
  • Sett sushirisen til side for å bli romtemperert. 

Mens du venter på at sushirisen får romtemperatur, kan du begynne å kutte opp de andre ingrediensene du ønsker å bruke i sushien din.

 

Les også Så lett er det å lage sushi hjemme!

Se oppskrifter du kan lage med sushiris hjemme: