Slik koker du sushiris
Nøkkelen til suksess når du lager sushi hjemme er sushirisen. Det er risen som tar lengst tid å forberede, og det er også sushirisen du starter med – uansett hvilken sushi variant du velger å lage. Til sushi trenger vi en god og klebrig ris som fester seg godt til de andre ingrediensene. For å få til det, er det derfor viktig at du bruker sushiris, og ikke en annen type ris. I tillegg til sushiris trenger du riseddik. Riseddiken bidrar til å gi den riktige klebrige konsistensen som er avgjørende for sushi, i tillegg til å gi risen en balansert smak.

Dette trenger du:
- 250g Blue Dragon sushiris
- 8 ss Blue Dragon riseddik
- 2 ss sukker
Slik gjør du:
- Skyld sushirisen nøye i kaldt vann, og la det renne av.
- Ha risen i en skål, og dekk med nytt kaldt vann.
- La risen ligge i vannbadet i ca. 20 minutter slik at kornene sveller.
- Skyld igjen, og la vannet renne av.
- Ha risen i en kjele med vann og kok opp.
- Senk varmen og la det småkoke under lokk i 10 min, eller til alt vannet er absorbert.
- Bland riseddik og sukker, og vend blandingen inn i den ferdigkokte risen.
- Sett sushirisen til side for å bli romtemperert.
Mens du venter på at sushirisen får romtemperatur, kan du begynne å kutte opp de andre ingrediensene du ønsker å bruke i sushien din.
Les også Så lett er det å lage sushi hjemme!