Søkeresultat

Oppskrifter (12)Artikler (5)

Oppskrifter (12)

Helstekt kalkun med brødstuffing

Helstekt kalkun vinner stadig nye venner. Denne er stekt slik at brystene blir ekstra saftige og lårene gjennomstekte og møre. Serveres med stuffing tilsmakt med timian og løk, kremet rosenkål, bakte søtpoteter, rørte tyttebær og kalkunsjy.

Helstekt kalkun med kremet rosenkål og ovnsbakte søtpoteter

Helstekt kalkun tar seg alltid imponerende ut på julebordet. Her er oppskriften og Bent Stiansens triks for å unngå at den blir tørr.

Nøttepaté med tyttebær

Denne sødmefulle patéen servert med tyttebær, ristet rosenkål og ostesaus er så god at den gjerne kan spises på selveste julaften!

Grytestekt reinsdyrstek med smørstekt rosenkål

Vinterens beste råvarer samlet i en rett.

Svinekoteletter med bresert rosenkål

Koteletten er en evig populær middagsklassiker og ekstra god blir den om du lager tilbehør som setter ekstra smak på retten. Her gjør den breserte rosenkålen og løksausen virkelig susen.

Koteletter med rosenkål og fløtesaus

Som seg tilbehør og bør. Smørdampet rosenkål, med sin søtlige og nøtteaktige smak, er en av høstens trofaste godbiter. Her kommer de ekstra raskt til sin rett.

Kremet rosenkål

Den særegne kombinasjonen av sødme og bitterhet gjør at rosenkål passer perfekt til julemiddagene. Her får du rosenkål i en mildere utgave.

Reinsdyrstek med kremet rosenkål og champignon

Rudolf er rød på midten. Den herlige reinsdyrsteken blir i hvert fall aller saftigst om du passer godt på kjernetemperaturen og lar kjøttet hvile litt før serveringen.

Oksestek med rosenkål og glaserte gulrøtter

Klassikeren! Oksesteken er den klassiske søndagsmiddagen, men smaker selvsagt like godt resten av uken – bare husk at en god stek trenger god tid i ovnen.

Reinsdyrbiff med kålrotpuré og rosenkål

Reinsdyrkjøtt er en enestående råvare – mørt og smakfullt som det er. Langsom opptining gir best resultat – legg fryst reinsdyrbiff i kjøleskapet kvelden
 før det skal tilberedes.

Pinnekjøtt i lefse

Damp ekstra mye pinnekjøtt til julemiddagen slik at du kan lage denne enkle restemiddagen.

Kalkun med brødstuffing og kremet rosenkål

Slik lager du en klassisk kalkunmiddag til jul – uten risiko! Ved å bruke filet i stedet for å tilberede hele fuglen, blir det mye enklere å få perfekt resultat.

Artikler (5)

Rosenkål

Men det er ingen grunn til å begrense bruken av rosenkål til jul. Denne grønnsaken smaker godt året rundt, til vilt, kalkun og fisk – ja, faktisk til det aller meste. Rosenkål er den minste av de mest kjente kåltypene. De små kålrosene vokser ut fra en opptil en meter høy stengel, og siden dette […]

Slik oppbevarer du maten best

En god start er å bli bedre kjent med kjøleskapet ditt. Som hovedregel skal det maks holde 4°C. Om kjøleskapet er gammelt er det lurt å sjekke temperaturen med et termometer. Generelt er det kaldest på nederste hylle, og blir varmere lenger opp. I døra er det gjerne en grad eller to varmere.  I nyere […]

Tid for kål

Kål er mer enn rosenkål til julematen og en ingrediens i fårikål. Grønnkål Grønnkål har en karakteristisk smak og er noe av det sunneste du kan spise. Den er full av vitaminer, mineraler, kostfiber og andre helsebringende plantestoffer – og samtidig fattig på kalorier. Grønnkålchips Legg grønnkålblader ut over et stekebrett, og sprinkle olje over […]

Kalkun – slik lykkes du!

Tilberedning og steking av hel kalkun En kalkun trenger minst 1 døgn i kjøleskap og et halvt døgn på kjøkkenbenken før tilberedning. Skyll og tørk kalkunen både inn- og utvendig. Løft forsiktig på skinnet. Bland romtemperert smør, olivenolje og valgfrie urter. Dytt halvparten forsiktig under skinnet på kalkunen og trykk det forsiktig utover. Smør resten […]

Hvordan lykkes med kalkunen

Kalkun er et festmåltid i julen, og et sunt og lett alternativ til de klassiske julemåltidene. Kalkunkjøtt er også et godt utgangspunkt for en rekke gode retter som feks pulled turkey. Ideelt som restemat! Du kan variere tilbehøret og skape nye retter som både er spennende og sunne. En helstekt kalkun er en klassiker! Tilberedning […]