Nøkkel til suksess ligger i sushirisen.
Det som tar lengst tid å lage er sushirisen. Derfor er det risen du alltid starter med, uansett hvilken sushi variant som står på menyen. Til sushi trenger vi en god og klebrig ris som fester seg godt til de andre ingrediensene. For å få til det, er det viktig at du bruker sushiris, og ikke en annen type ris.
I tillegg til sushiris trenger du riseddik, litt sukker og salt. Riseddiken bidrar til å gi den riktige klebrige konsistensen som er avgjørende for sushi, i tillegg til å gi en balansert smak.

Startpakken du trenger for å lage Sushi
Å lage sushi krever få ingredienser og lite utstyr. Med noen nøkkelingredienser i skapet hjemme, så er veien til hjemmelaget sushi kort.
Sushiris og riseddik utgjør selve basisen og er derfor avgjørende ingredienser, og Nori-ark er nødvendig hvis du vil lage Sushi Maki. Skal du lage makiruller er det absolutt lettest å rulle med en bambusmatte, og denne vasker du bare etter hver bruk.
Blue Dragon har alle produktene du trenger for å komme i gang!
Ingrediensene som gjør sushien komplett
Du kan selv velge hvilken fisk du ønsker i sushien din, bare du passer på at det er trygt å spise den rå. Laks av sushikvalitet er lett å få tak i, og de fleste bruker dette. Du kan også lage sushi uten fisk – her er det du selv som bestemmer!
For et ekstra smakfullt sushi måltid, anbefaler vi disse ingredienser:
- Soyasaus – tilfører salt og fremhever smaken på fisken og risen.
- Ponzusaus – sitrusbasert soyasaus med frisk og syrlig smak.
- Wasabi paste – litt sterk paste laget på pepperrot som frem.
- Syltet ingefær – lett sødme og syre som frisker opp og renser ganen.
- Chili Mayo – litt spicy topping som både ser fresht ut og gir mye smak.
- Sesamfrø – gir mild nøtteaktig smak som runder av og gir litt crunch.

Til Sushi Maki trenger du Nori-ark
Sushi Maki er populært, og dette er veldig gøy å lage selv. I tillegg til sushiris og riseddik, trenger du Nori-ark, som er ark av tørket sjøgress. Makiruller kan være et bra sted å starte hvis du er nybegynner, fordi Nori-arkene hjelper til med å holde sushibitene sammen. Hva du vil fylle makirullene med er opp til deg, men laks og avokado pleier å være en sikker vinner.
En bambusmatte gjør rullingen enklere, men du kan også bruke plastfolie i en klype.
Se oppskrifter du kan lage hjemme: