Rema.no » Regnskogen

Regnskog

 

Regnskogen er over 50 millioner år gammel – de siste 50 årene har vi mennesker ødelagt 50% av den.

TV-aksjonen NRK 2015 går til Regnskogfondets arbeid med å redde regnskog i nært samarbeid med menneskene som bor der. Midlene fra årets TV-aksjon skal redde et regnskogsområde større enn hele Norge og Danmark til sammen.

Bli med du også

TV-aksjonen NRK 2015 går til Regnskogfondets arbeid med å redde regnskog i nært samarbeid med menneskene som bor der. Midlene fra årets TV-aksjon skal redde et regnskogsområde større enn hele Norge og Danmark til sammen. REMA 1000 har vært stolt samarbeidspartner med TV-aksjonen i mange år. I år er vi ekstra glade for at TV-aksjonen går til å redde regnskog siden dette er et av REMA 1000s egne store engasjement.

REMA 1000 har siden begynnelsen av 2015 hatt et etablert samarbeid med Regnskogfondet, og er på kort tid blitt en av deres viktigste samarbeidspartnere. Det er palmeolje som er nerven i vårt samarbeid. REMA 1000 vil i løpet av 2015 redde opp mot 36 000 fotballbaner regnskog. Regnskogfondet er i dag en av verdens ledende organisasjoner innen regnskogbevaring.

Søndag 18. oktober har vi alle muligheten til å være regnskogvoktere.

giHerKnapp

Les mer om årets TV-aksjon

Verdens regnskoger er under et voldsomt press, og hvert minutt forsvinner store regnskogsområder – for alltid. For de 260 millioner menneskene som bor i regnskogen og lever av ressursene der, er konsekvensene umiddelbare og dramatiske: De mister hjemmet sitt.

Årets TV-aksjon skal bidra til å bevare noen av verdens største regnskogsområder i Peru, Brasil, DR Kongo og på øya Ny-Guinea.

Regnskogen forsyner verden med mat, vann og medisiner, og bidrar til å redde klimaet på kloden. Regnskogen er dessuten hjemmet til millioner av mennesker. Disse blir drevet ut i fattigdom når skogen raseres.

Fortsatt hugges regnskogen ned i hurtig tempo. Å redde verdens regnskoger er avgjørende for å redusere naturkatastrofer, global oppvarming og fattigdom. Ved å bevare regnskogen bevarer vi også et biologisk skattkammer som rommer 50–80 prosent av klodens plante- og dyrearter.

Gjennom årets TV-aksjon skal vi bevare regnskogen for vår felles framtid og for de menneskene som har regnskogen som sitt hjem.