REMA 1000 oppskrifter (37)
Vaffelrøre
Den perfekte kaffematen! Når du inviterer slektninger eller naboer på uformelt besøk vil vafler alltid være populært.
Vanilje-milkshake
Når du har smakt denne skjønner du hvorfor vaniljemilkshake er en klassiker.
Vaniljeis med peanøttkrokan
Hjemmelaget vaniljeis er alltid stas. Og med peanøttkrokan og bringebærsaus blir dette en grand finale!
Vaniljemousse med frukt og bær
Den milde moussen framhever de friske smakene av frukt og bær.
Vannmelonslush
Ekstra vannedannende! Bestående av hele 93% vann er det nesten bare å sette sugerøret i vannmelonen, men den milde melonsmaken passer også utmerket sammen med andre, gode sommersmaker – som her, med eple og lime.
Varm appelsindrikk med honning og ingefær
Appelsin og ingefær er en forfriskende og eksotisk kombinasjon. Honning bidrar med sødme og rundere kanter.
Varm epledrikk med vanilje og kanel
Denne drikken minner litt om gløgg, men er lysere, lettere, kort sagt – mer vårlig!
Varm lutefisksalat
Har du først fått smaken på lutefisk, går du neppe lut lei – men, forandring fryder! Her har du en særdeles god mulighet til å servere et fabelaktig tradisjonsmåltid på en utradisjonell og lekker måte.
Varm sjokolade med chili og appelsin
Medium eller hot? Chili setter en ekstra spiss på sjokoladen.
Varm sjokolade med kardemommekrem
Ekte sjokolade er en så mektig drikk at den også kan serveres som dessert. Særlig når den får det lille ekstra i form av kardemommekrem og søte krutonger.
Vegetable and Kidney Bean Quesadilla
Ostedilla! Som taco, er quesadilla mer en Tex Mex-sjanger enn en rett – oppskriftene varieres etter hva man ønsker av smak. Her er en sprø, ny quesadilla-favoritt, med bønnepuré og gode grønnsaker.
Vegetar soppburger med paprika
Den optimale høstburgeren! En ny måte å spise sopp på.
Vegetarburger av kikerter med mangosalat og myntedressing
Her er en vegetarburger med masse smak – og både friskt og spicy tilbehør.
Vegetarburger av nøtter og cheddar med tomatsalat
Er du glad i nøtter og ost, er denne vegetarburgeren noe for deg.
Vegetarcurry med potet
Et helt orkester av krydder og dype smaker gjør at ingen vil savne fisk eller kjøtt i denne vegetarcurryen.
Vegetarian Bean Burrito med hurtig guacamole
TexMex-kjøkkenet byr på mye smak – uansett, og er derfor veldig god vegetarmat. Denne bønneburrito’en er et godt eksempel.
Vegetarwok
Ta en kjøttfri dag, og lag denne wokretten.
Veggie-fried rice
Fried rice er en asiatisk klassiker som smaker godt til alt – også til asiatiske grillspyd.
Ventepizza
En superenkel pizza med smak av hvitløk og chili.
Verdens beste eggerøre på toast med spekeskinke og røkelaks
Røresus og dus. Eggerøre egger nok først og fremst øyne og smaksløker - og fungerer like godt i en rask ettermiddagsrett som til frokosten.
Verdens beste kanelboller
De ultimate kanelbollene med kremostglasur
Verdens enkleste pasta
En sunn og smaksrik pastarett som passer perfekt de dagene du må gjøre det litt lettvint. Oppskriften er laget av Dyrevernalliansen.
VerdensBesteGrønnsaker
Når du griller grønnsaker over lang tid på indirekte varme, frigjør du den helt særegne sødmen i grønnsakene.
Vestfoldsalat med Strandaskinke
Crispy! Vestfoldsalat, eller crispisalat, er en krysning mellom isberg- og friséesalat. De tykke bladene er litt søtaktige på smak og ekstra sprø – utmerket til den salte spekeskinken.
Vietnamesisk baguette – Bánh Mì
En umiskjennelig del av den franske matarven – med vietnamesisk smakssignatur. Báhn Mì er den generelle betegnelsen på brød i Vietnam, men refererer som regel til den klassiske, franske baguetten introdusert under den hundreårige kolonitiden fra midten av 1800-tallet.
Viltgryte med epler og selleri
Friske epler tilfører syrlighet og friskhet til denne rike viltgryten.
Vintergryte «Gulasj»
Gjet hva du skal ha til middag! Gulyás er ungarsk for gjeter, og denne gryteretten henter inspirasjon nettopp fra Ungarns nasjonalrett – gulasj. Passer ekstra godt på kalde vinterdager.
Virgin Mary Lobster Linguine
Denne fantastiske pastaretten med hummer, tomatsaus og chilismør gir deg maksimalt utbytte av denne flotte råvaren.
Vossakorv
Vossakorv er en grovhakket pølse fra Voss med lange tradisjoner. Den serveres gjerne sammen med salt og røkt fårekjøtt, men er definitivt et herlig enkelt måltid i seg selv.
Vossakorv med potetsalat
En rask forsmak på jula? Vossakorv er pinnekjøttets naturlige følgesvenn, men klarer seg utmerket også på egenhånd.
Vossakorv med rotgrønnsaker
Den sødmefulle smaken av ovnsbakte rotgrønnsaker passer godt til denne smaksrike julepølsen.
Vår beste grillsalat
Bruk gjerne andre grønnsaker i denne salaten. Vær kreativ!
Vårens cæsarsalat med kyllingbryst
Knasende sprø, med saftig kylling full av proteiner som metter godt og verdens beste cæsardressing laget av olivenolje – sunt, umettet fett.
Vårlig kyllingsalat med erter og spinat
En grønn kyllingrett med mild smak av hvitløk, oregano og sennep.
Vårlig laks med frisk agurksalat
Klassisk lakselykke? Her lager du vårlig påskestemning i form av en herlig laksemiddag. Ferske, ovnsbakte laksefileter, med en frisk, søt og syrlig agurksalat – lett, lettvint og fantastisk godt!
Vårsalat med kylling og salte mandler
Salt snadder og gyllen kylling! Ristede, salte mandler er en populær ingrediens i alt fra tapas til salater, og gjerne helt alene som en litt sunnere snacks. I denne friske vårsalaten bidrar de til suveren smaksbalanse – rett og slett supergodt!
Vørterbrød
Vørterbrød laget med brunost, kan egentlig spises til både frokost, dessert og kveldsmat. Husk å la deigen hvile på benken over natten.