Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

REMA 1000 oppskrifter (269)

Saag Chicken

Spinat, eller "palak" som den kalles i India, er en viktig ingrediens i indisk matlaging og basis for en rekke ulike retter. Her serveres palak-pureen med saftige kyllingklubber.

Saag Prawn

I det indiske kjøkken er "saag" navnet på pureer som baseres på spinat. Saag lages gjerne med gosht (kjøtt), som vegetarrett, eller som her ? en fantastisk rett med gode reker.

Saftig eplekake

Det finnes mange epletrær i landet vårt, og hvorfor ikke bruke eplene til en god, saftig eplekake? Servert med is eller krem blir dette en fullverdig dessert – som du også vil ha glede av påfølgende dager dersom det blir rester til overs.


Saftig sjokoladekake med karamellpopcorn

Denne kaken er skikkelig imponerende og veldig god. Det viktigste er jo smaken, men det gjør ingenting at den ser ut som en million dollar.

Saftige hveteboller

Store, luftige hveteboller med masse smak.

Saftige kanelboller med sticky nøttekaramell

Dette er min absolutte favorittbakst-oppskrift. Her har jeg en kombinasjon av karamell på undersiden av bollene, kanelfyll og kremostglasur på toppen. Jeg kunne spist disse bollene hver eneste dag!


Salat fra Lyon med lune posjerte egg

Salade lyonnaise er en fransk salatklassiker som gir deg egg og bacon i salatform. Bruk tid på å smake til dressingen – det er den som virkelig gjør retten.

Salat fra Lyon med posjerte egg og bacon

Salade lyonnaise er en fransk salatklassiker som gir deg egg og bacon i salatform. Bruk tid på å smake til dressingen – det er den som virkelig gjør retten.

Salat med appelsin og nøtter

Denne friske appelsinsalaten passer både som tilbehør til middagen og som en enkel dessert.


Salat med blåost og bacon

Enkelt, blått og godt! Bacon og blåost ? en herlig, potent smakskombinasjon som passer utmerket i denne friske salaten.

Salat med fennikel

Denne spicy fennikelsalaten med smak av soya, sitron og chili er nydelig tilbehør til både fisk og kjøtt.

Salat med kremet tomatdressing

Denne friske salaten egner seg godt som tilbehør til både fisk og kjøtt.


Salat med nektarin

Nektarinen gir salaten både fin farge og deilig sødme.

Salat med nøtter og plomme

Nøtter og plomme tilfører både sødme og sprøhet til denne gode salaten.

Salat med pinjekjerner og parmesan

Denne salaten er en liten rett i seg selv, men er også en fantastisk siderett til kjøtt og fisk.


Salat med sesamdressing

Den søtlige soya- og sesamdressingen gjør at denne salaten passer svært godt som tilbehør til asiatiske retter.

Salat med torsk ceviche

Torsk i fargerikt smaksfestfyrverkeri! Ceviche er en sitrusmarinert fiskerett med chili, som har lange tradisjoner i Sør- og Mellom-Amerika. Ser utrolig fristende ut – og smaker enda bedre.
 

Salat med vårløk og lime

Denne grønne salaten med asiatiske smaksinnslag passer godt som forrett eller siderett til asiatiske retter.


Salatwraps

Her er en ekstra sunn vri på wraps – sprøtt og godt tilbehør til alle typer grillmat.

Salmalaks i varm soyasaus

Den varme sausen med soyasaus, chili og koriander bidrar til at laksen får en lett varmebehandling. Jo lengre tid det går fra du heller over sausen til den serveres, desto mindre rå blir fisken.

Salmalaks med riesling og appelsinkokt gulrot og fennikel

Salma laks ovnsbakt på svak varme får en delikat konsistens. De innkokte grønnsakene gir deg saus og tilbehør fra samme gryte.


Salmalaks med soyasjy og spinat

Soyasmør er helt fantastisk til salmalaks. Pass på at du ikke steker laksen for mye, og at det ikke koker etter at du har hatt soyasaus i smøret.

Salmon Purida Style

Sawadee ka! Vi ønsker Puridas egen laksefavoritt hjertelig velkommen. Stekt i rykende varm solsikkeolje blir laksen deilig crispy og gyllen.

Salmone con Finocchio

Det beste fra to verdener! Fersk, norsk laks på kulinarisk opplevelsesreise til fennikelens favorittøy – Sicilia.


Salsa & Wings

Hot wings og rå grønnsaker servert med tortillachips og salsa.

Salsa Fresca

En fersk salsa som framhever de friske smakene av tomat, chili, lime og koriander.


Salsa Ranchera

Svart matmagi? Den heite hemmeligheten bak en ranch style salsa er enkel – gode ingredienser og en ekstra varm panne.

Salsa de mesa

Dette er den hjemmelagde varianten tacosausene du finner i butikkhyllene. Juster jalapeño-mengden hvis du ønsker en mildere eller sterkere salsa.

Saltbakte poteter i «trolldeig»

En morsom vri på de ovnsbakte potetene! Her får hver potet et skall som både bevarer saftigheten og tilfører akkurat passe saltsmak.


Salte mandler og nøtter

Lag din egen julesnacks! Smaker ekstra godt til julegløggen.

Saltimbocca

Rett fra Roma – og det litt svint. Saltimbocca alla Romana lages med kalvekjøtt – i vår versjon av denne Lazio-klassikeren bruker du svin indrefilet. Litt annerledes, men fremdeles fantastisk godt!

Salvie-crème fraîche

Nydelig tilbehør til alle typer fisk.


San Jose hamburger

Sødmefulle smaker av mangosalsa og avokado er perfekt match for denne saftige burgeren av svinekjøtt.

Sandefjordsmør

Sandefjordsmør er en tradisjonsrik saus som smaker spesielt godt til fisk. Svært enkel å lage.

Sandwich

Lag din egen versjon av gode, gamle sandwich-iskremen.


Santiago Chicken

En delikat og lett kyllingmiddag – perfekt sommermat!

Sashimi-saus

Min variant av det mange kaller ponzusaus. Tar kun et par minutter å lage, og smaker fantastisk til rå laks, torsk og kveite.

Sashimisalat

Sashimisommer – helt rått! Her serverer du salmalaks i tynne skiver i sommerens aller beste salat, toppet med en frisk yoghurtdressing.


Satayspyd med peanøttsaus

Spydig kylling? Satay-retter serveres i nær sagt alle Thairestauranter, men er opprinnelig en Indonesisk spesialitet. Peanøttsausen er obligatorisk tilbehør til denne herlige retten, som garantert faller i smak hos familiens yngste.

Saturday Lunch Wings

En enkel og veldig god brunsjrett med fylte egg.

Scaloppine ai funghi

Løvtynne fristelser! "Scaloppine" betyr at kjøttet er skåret i tynne skiver og brukes i navnet på flere italienske retter. Til denne herlige middagen bruker du tynne kyllingfileter.


Scaloppine al Limone

Bank, bank! Åpne kjøkkendøren, finn frem kjøttbankeren og lag denne herlige, italienske klassikeren – bare pass fingertuppene!

Scampi Sweet Chili og ris med lime og frisk koriander

En lett sommerrett med scampi som blir helt nydelig etter ett minutt på grillen.

Scampi med asiatisk wok

En smakfull wokrett med sursøt saus – ferdig på 20 minutter!


Scampi- og grønnsakswok

Scampi på tampen. Skal du beholde den gode scampi-smaken er det viktig å ikke være altfor ivrig. Ikke stek alt i samme slengen og vent med å vende inn scampien til alle sitter som tente lys.

Scampispyd med ananas- og tomatsaus

Smaker av ingefær, chili og fishsauce gir denne forretten et asiatisk preg.

Scampiwok Pang Gang

En rask og enkel versjon av en wokrett du kunne fått i Sørøst-Asia.


Scones

Scones høres kanskje for mange litt kjipt ut. Men sannheten er at scones er veldig godt. Du kan servere dem med pisket krem og honning, eller brunost. Syltetøy er også veldig godt til scones.

Sei med blomkål og skalldyrsaus

Prøv smaksrik sei sammen med mild blomkål og skalldyrsaus – ferdig på 1-2-3!

Sei med sandefjordsaus og poteter

En norsk fiskeklassiker som er ferdig så snart potetene er kokt.


Seisandwich med bønnesalat

Sei you, sei me – og sei sammen med gode grønnsaker og herlig dressing, i midten av en sprøstekt baguette. En annerledes og fantastisk god sandwich!

Selbu blå med aprikos og valnøtter

Denne fine, milde blåmuggosten blir ekstra god med søtlig tilbehør som valnøtter i sirup og hjemmelaget aprikosmarmelade. La gjerne osten ligge noen timer i romtemperatur før servering – da smaker den mer!

Selleri- og bønnesuppe med peppermakrell

Soupert! Ordet suppe kommer av germanske soupe, som betyr«suppe». Og her har du oppskriften på en virkelig god suppe, som serveres med biter av varmrøkt peppermakrell.


Sellerirotcappuccino med reker

Denne deilige grønnsakssuppen får et løft av smaksrike skipperreker. Servert i kopp med stekt loff på toppen blir dette også en presentasjon som skaper forventninger.

Sellerirotsalat

En enkel salat som passer til alt fra fisk – til pølser.

Semulepudding med bringebærbuljong

Semulegryn ble mye brukt til grøt og puddinger før i tiden, i dag er det nesten blitt en sjelden ingrediens. Den milde puddingen blir nærmest som en forsterker for vanilje- og bringebærsmakene i denne desserten.


Senneps-crème fraîche

En mild og frisk dressing som smaker deilig til pizza, fisk og grillmat.

Sennepsglasert lammeskank med tilbehør

Gi de ferdige lammeskankene et løft med denne syrligsøte sennepsglasuren. Server med wokede grønnsaker og fløtegratinerte poteter med urtelokk.

Sennepsglasert ribbe med Waldorfsalat

Det er alltid stas med en varmrett til julebrunsjen. Når du bruker langtidskokt ribbe, blir dette også en veldig enkel rett å tilberede.


Sennepssaus

Denne klassiske gravlaks-sausen visper du sammen på noen få minutter.

Sennepssaus

Mild eller sterk saus? Du velger selv hvor sterk sennepssmaken skal være – mye dijonsennep gir sterkere saus.

Sennepssaus til gravet laks

Sennepssaus med dill er fast tilbehør til gravet laks. Sødmen i sausen bidrar til at den saltsøte gravlaksen smaker enda mer harmonisk.


Sesam- og karristekt laks med brokkolikrem

Sesam, sesam, laks deg opp! Som urteplante var sesam sentral i både matlaging og mystikk i oldtidens Midtøsten. De oljerike frøene har et bredt kulinarisk repertoar, fra olje til bakverk, og som smaksetter i middagsretter. Laks og sesamfrø er en av de virkelig gode kombinasjonene.

Sesamscampi

Hvitløk, ingefær og sesamfrø gir scampiene en egenartet sødme – server dem som en smårett eller ha dem i fiskesuppen.

Shepherd's pie

Herlig! Gjeterens favoritt – en engelsk rett med lange tradisjoner. Opprinnelig ble paien laget med lammekjøtt, men nå brukes like gjerne storfekjøtt.


Shoestring Potatoes

Fyrstikkpoteter er deilig snacks og godt tilbehør til grillmat.

Shrimp Flautas

Ta til hvete! Flautas er spansk for fløyte og refererer til formen på de avlange, crispy rullene av hvetetortillas. Tradisjonell flautas serveres med okse- eller kyllingkjøtt – med Sues oppskrift tar du den spennende sjøveien til smaken av Mexico.

Siciliansk tomatsuppe

Kald, varm eller lun? Denne tomatsuppen har italienske aner og smaker herlig uansett hvilken serveringstemperatur som står på ønskelisten.


Singin’ The Blues Burger med Onion Strings

Burgeren for deg som liker kraftige smaker!

Sitron- og limepai

Prøv denne syrlige og forfriskende sitruspaien når du er lei av søte desserter.

Sitroncouscous med vårløk

Det er enkelt og raskt å tilberede couscous, og den lette, myke konsistensen passer spesielt godt til lyst kjøtt – som kylling.


Sitrongress-te

Denne teen kan serveres både kald og varm.

Sitrongresskylling

Syrlig supergress! Sitrongress er en tropisk gressart som opprinnelig kommer fra India, men som dyrkes og brukes til matlaging over hele Asia. Den friske sitrussmaken er en essensiell smakstilsetning i vietnamesiske retter.

Sitronkylling med oliven

I denne kyllingretten er alle middelhavsingrediensene på plass. Kylling med sitron, hvitløk og oliven – enkel å lage og smaken er fabelaktig.


Sitronmajones

En frisk og syrlig sitronmajones løfter rekemåltidet til nye høyder.

Sitronspaghetti

Ingen sure miner – sitron er en smaksetter av ypperste sort. Bruker du litt av skallet får du både syrlighet og en herlig dekor.

Sitronterte

Den syrlige smaken av sitron byr på en fantastisk avslutning av måltidet. Blir bare bedre etter en natt i kjøleskapet.


Sitronterte med marengslokk

Dette er oppskriften på en nydelig sitronterte med marengslokk.

Sjakkruter

Deilige småkaker til jul! Definitivt enklere å lage enn å spille sjakk.

Sjokolade-delice med ananas i pepperkaramell

En silkemyk, nesten konfektaktig, sjokoladekake med pepperkaramellisert ananas gir deg en både søt, sterk og syrlig avslutning på måltidet.


Sjokolade-iskake

En iskake som både er god og enkel å lage – ja, det er faktisk mulig. Prøv selv!

Sjokolade-milkshake

En mild og god sjokolademilkshake som MÅ serveres med både sugerør og skje.

Sjokoladecupcakes med sjokoladekrem

Glad i sjokolade? Disse sjokoladecupcakesene med sjokoladekrem kan gi hvem som helst vann i munnen.


Sjokoladefondant med ananas

Alle sjokoladeelskeres favoritt! Servert med ananas i appelsinsirup blir dette en ny vri på en populær klassiker.

Sjokoladefondant med marinerte skogsbær

Yndlingsdesserten for sjokoladeelskere! Den rike, mørke sjokoladesmaken blir enda bedre når den kommer sammen med friske skogsbær.

Sjokoladekake med salte peanøtter

Egentlig så trenger du bare en god brownie-oppskrift. Og dette er den du må kunne. Saftig og utrolig god.


Sjokoladekake og cupcakes med brown butter frosting

Jeg har i denne episoden av Idas Fristelser prøvd å vise hvordan man kan spare litt tid på kjøkkenet. Hvis du skal ha selskap hvor du gjerne vil at det skal være med enn en kake, men har kanskje ikke helt tid til overs til å lage mer enn en. Ja, da kan du i hvert fall lage samme frosting og spre den utover to forskjellig kaketyper. Jeg har laget både en kjempegod kaffe og sjokoladekake, i tillegg til at jeg laget sjokoladecupcakes. Samme oppskrift, men to forskjellige resultater. Jeg har doblet oppskriften på frostingen, som forresten er en sinnsykt god karamell og kaffe-frosting. I tillegg så ganget jeg kakerøren med 1,5 så jeg hadde nok til både kakebunner og cupcakes. Lurt? Ja jeg synes da det. Hvis du bare vil lage en av delene så kan du dele kakerøren på 1,5 og halvere frostingen. Enkelt og greit.

Sjokolademousse med marinert mango

Hjemmelaget sjokolademousse er alltid en suksess! Den luftige og rike desserten får seg et ytterligere løft av å bli fulgt av mango i vaniljelake, blir dette en både luftig og rik dessert med flott, syrligsøtt tilbehør.

Sjokolademoussekake

En vanvittig god sjokolademoussekake på en kjeksbunn med peanøtter – pyntet med bringebær, mynteblader og melisdryss.


Sjokoladepudding med ingefær- og appelsinfløtesaus

En deilig, klassisk sjokoladepudding som får følge av en frisk ingefær- og appelsinfløtesaus.

Sjømatkroketter

Perfekt restemat – bruk det du har til overs av fisk og skalldyr.

Sjømatpasta med blåskjell og fennikel

Kombinasjonen sjømat, fennikel, hvitløk og tomat forteller at denne sjømatpastaen er inspirert av den franske suppeklassikeren bouillabaisse.


Skagensalat med krabbe

Maritim klassiker! Skagensalat kommer slett ikke fra Skagen – den er av svensk opprinnelse, men smaker selvsagt aller best med norske råvarer.

Skagensalat med reker

Prøv denne elegante rekesalaten til forrett! Pynt gjerne med dill og rogn.

Skalldyrsalat med avocadomos

Denne skalldyrssalaten består av en rekke ulike ingredienser – både syrlige, sødmefulle, friske og spicy. Resultatet er en herlig smakssymfoni.


Skalldyrsaus

Ta vare på rekeskallet og lag denne sausen som er svært god til hvit fisk, skalldyr og pastaretter med sjømat.

Skinkeruller med snøfrisk og basilikum

Disse skinkerullene er superenkle å lage og vil være perfekt til 17. mai frokosten. Lag rullene dagen før, men vent med å kutte dem opp før de skal serveres.  

Skinkestek med kremede grønnsaker

Samle slekta! Skinkestek er kanskje søndagsmiddagen fremfor noen. En rett som i seg selv er verd en feiring – og hva passer vel bedre en høstgrå ettermiddag i oktober?


Skinkestek med rødkålsalat og dijonnaise

Prøv denne når du vil skape ekstra stor begeistring med en varmrett på julebrunchen.

Skinnstekt kyllingbryst med soppfrikassé

En rik soppfrikassé laget med både smør, fløte og parmesan er et perfekt følge til det milde og delikate kyllingkjøttet.

Skoleboller

Skoleboller kan man vel trygt si at er noe at det aller beste som finnes. Store, luftige og saftige boller med vaniljekrem i midten. Her er det lov å spise mer enn en.


Skrei med fennikelsalat, hvitløkspuré og soyasaus

Delikate stykker av skrei som flaker seg, servert med hvitløkspuré, fennikelsalat og soyasmør; enkelt som bare det – men likevel noe av det aller beste du kan lage.

Skrei med sandefjordsmør

Dette er en virkelig klassiker! Fisken skal serveres på varme tallerkener i samme øyeblikk som den er klar, så det er viktig å ha tilbehøret klart før dette.

Skreiburger med fennikelsalat

Det gjelder å spise skrei mens den korte sesongen varer. Denne skreiburgeren vil slå ekstra godt an blant de yngre.


Slider dogs med nypotetsalat

Slider dogs i nye omgivelser! Denne landlige nypotetretten serveres med sennepsdressing – resultatet er ekstra chunky og ekstra sommerlig.

Sliders trio

Lag en deilig sliderstrio – én med Jarlsberg, tomat, rødløk og salsa mexicana, én med ruccula, grillet ananas og rød paprika og majones og en Tex Mex slider med cheddar, avokadokrem og jalapeño Chilisalsa.

Sliders trio med potetsalat, bønnesalat og Tomat og Sweetbite grillmiks

Den perfekte størrelsen gjør at du kan spise flere – og oppleve forskjellige smaker.


Smashed Potatoes

Kokte, halvknuste, ovnsbakte og sprø. Topp med dine favorittkrydder!

Smoothie med bringebær og blåbær

Smoothies gjør det enkelt å klare 5 om dagen. Her får du en smak av skogsbær.

Smoothie med spinat, kokos og ingefær

Smoothies gjør det enkelt å klare 5 om dagen. Prøv denne med et hint av Asia.


Smuldrepai med kylling

Alt godt kommer fra ovnen? Tja, i hvert fall kommer det veldig mye godt derfra. Som her, en virkelig god smuldrepaimiddag med kylling og spinat, som i tillegg er enkel å lage.

Smörgåstårta

Smørbrød-ekstravaganse! Smörgåstårta er en ekte, svensk 70-tallsfavoritt med røtter tilbake til 1940-årene. Serveres gjerne til lunsj eller ved selskapeligheter, men denne retten er mer enn mettende nok til middag også.

Snickerssnurrer

Med både karamell-, nøtte- og sjokoladefyll vil disse bollene gi deg vann i munnen.


Snitzel med ertepuré og grov potet- og gulrotmos

En sprø klassiker fra Wien! Med tynnskåret svinefilet får du perfekt tykkelse på snitzlene.

Snurrer med karamelliserte epler

Jeg elsker gjærbakst, og prøver alltid å finne nye måter jeg kan lage boller på. Her har jeg fylt snurrene med hjemmelaget karamell og stekte epler. Det ble så vanvittig godt. Det hele er toppet med en karamellglasur. Her sparer jeg ikke på noe! Du kan lage bolledeigen først og mens deigen hever så kan du lage karamell og stekte epler. Du kan også lage karamellen dagen før du skal lage snurrene så har du det klart.

Snurrer med mandelkrem og sjokolade

Denne bolledeigen skal fylles en en nydelig mandelkrem og hakket sjokolade. Her snakker vi bakst på sitt beste.


Snøegg med vaniljesaus og granateple

En delikat dessert med en fascinerende, luftig konsistens. Lager du vaniljesausen for hånd, må du huske å ta vare på eggeplommene når du lager snøegg. Bruk ferdig vaniljesaus dersom du vil gjøre det enkelt.

Sommer hele året

En barnevennlig drink med smak av eple, jordbær og basilikum.

Sommerkoteletter Souvlaki med salat og tzatsiki

Gresk grillgris! Souvlaki er ekte gresk fast-food – svin på pinne. Herlig og lettvinn middelhavsmat, her servert med en annen favoritt fra Hellas – hjemmelaget tzatsiki.


Sommerkoteletter med rissalat

Noen dager er det fint å kunne kjøpe alt du trenger til middagen – og så bare sette det sammen til en ferdig middag: Kok ris, grill kotelettene og bland sammen rissalaten.

Sommerkoteletter med tomatsalat

Koteletter er nydelig grillmat. Servert med en enkel tomatsalat blir dette en smakfull sommerrett.

Sommerpai med spekeskinke

Skikkelig sommermat! Med egg, rømme, frisk ruccola og salt spekeskinke blir denne paien en selvskreven familiefavoritt i sommerhalvåret.


Sommersalat med grillet laks, asparges og bløtkokte egg

En salat full av gode råvarer! Og selv om den inneholder mange ingredienser, er salaten veldig enkel å lage.

Sommersalat med lun chèvre

En deilig salatklassiker med flott balanse mellom den syrlige geitosten og de søte valnøttene.

Sommersandwich av grillspyd med svinekjøtt og grillet tomat

Saftige spydigheter! Kjært barn har lange navn, men med fiks ferdige svine-spyd tar det desto kortere tid før du har disse manwichene klare for servering. Server med «skogssaus» – og du blir skogens sandwichkonge.


Sonora Chicken Tacos

Åpne tacos med pulled chicken og Salsa Mexicana.

Sopp- og spinatstuing på hvitløksbaguetter

Så enkelt, så kjapt og så godt! Dette er skikkelig middagssnacks for folk i farta.

Sopprisotto med kylling

Den beste risottoen får du med risottoris, men du kan også bruke grøtris. I så fall er det best å skylle risen i kaldt vann før du koker den.


Soppsaus

Hvis du har funnet sopp, får du ekstra mye glede av den ved å lage en skikkelig soppsaus. Nydelig til fugl og vilt.

Soppstuing

Har du funnet sopp i skogen – eller i butikken? Lag en soppstuing med fløte, hvitløk og persille! Veldig godt til biff, lam og vilt.

Sosekjøtt

Sosesøndag? Sosekjøtt er kanskje ikke like kjent som fårikålen, men denne fyldige tradisjonsretten fortjener definitivt sin plass blant de norske klassikerne.


Sosekjøtt

Sosekjøtt er kraftkost for store og små – en varm og velsmakende tradisjonsrett for dager der det trengs ekstra energi.

Sosekjøtt med sopp

Sobert sosekjøtt? O Vestland, Vestland – dette er fantastisk husmannskost fra Bergen. En sindig slektning av franske Bœuf Bourguignon, som tilberedes med en raus, rød burgundersaus.

Soyabakt torsk

Soyasaus kan med stort hell brukes til så mangt – her tilfører den blant annet god saltsmak til vår viktigste matfisk.


Soyamarinert kylling med sopp og ris

Strimlet kylling er perfekt til wok og andre asiatisk-inspirerte retter. I mindre biter tar kjøttet til seg mer smak, og går fortere å steke.

Spaghetti Bolognese

Bolognesen er en av de virkelig klassiske pastasausene. Opprinnelig helt uten tomat, men nå lages den med pomodoro – selv i Bologna.

Spaghetti Gambas al ajillo

Orden i rekene! Her er det bare å benke seg rundt middagsbordet – scampiene er ferdigstekt på rekordtid og spaghettien serveres med det samme den er al dente.


Spaghetti alla carbonara

Carbonaraen ble først laget i Roma, da allierte tropper okkuperte byen under andre verdenskrig – italienernes pasta mikset med amerikanernes egg og bacon.

Spaghetti med frisk tomatsaus

Tomater, hvitløk, basilikum og olivenolje er helt grunnleggende råvarer i det italienske kjøkkenet – og i denne enkle pastaretten.

Spaghetti med kjøtboller og frisk salat

Pasta med kjøttboller og tomatsaus er en slitesterk hverdagsmiddag, særlig populær blant barn.


Spaghetti med krabbe, fennikel og skalldyrsaus

Denne sjømatpastaen vil garantert vekke begeistring. Og den er enkel som bare det!

Spaghetti med kylling og paprika

Den som vender i noe godt, vender ikke forgjeves. Et topptips for en rekke spaghettiretter er å ta vare på litt av pastavannet. Det tilfører både smak og en litt kremet konsistens til pastaen.

Spaghetti med oliven og kapers

Ring-ring – tomat på tråden. Spaghetti kommer fra det italienske spago som betyr tråd. I denne retten vendes den i en enkel tomatsaus og toppes med en suveren olivensalat.


Spaghetti med reker og chili

Frutti di mare – pasta med sjømat er fantastisk godt! Og med litt chili får du herlige, hete reker i denne spennende spaghetti-retten.

Spaghetti med scampi og erter

Sødmefulle erter matcher sødmen i scampien og gjør dette til en pastarett som både er grønn og smaker grønt!

Spaghetti med scampi og tomatsaus

Denne italienske sjømatpastaen lager du utrolig nok på 20 minutter.


Spaghetti med soltørkede tomater og cottage cheese

Herlig hyttekos! Fersk cottage cheese tilfører tomatsausen ekstra frisk smak og gjør denne spaghettimiddagen til en høstlig pastafavoritt.

Spaghetti med sprø, saftige kjøttboller

En enkel og god pastarett som alle vil like. Ved å ha litt finhakkede mandler i kjøttdeigen, får kjøttbollene en fin sprøhet.

Spaghetti med tomatsaus, grønnsaker og Meatish

En velsmakende og mettende vegetarpasta som også vil begeistre kjøttelskere.


Spaghetti med tunfisk og kapers

Tunfisk og kapers er en klassisk smakskombinasjon fra Middelhavslandene; her kommer den som en enkel og sommerlig pastasaus.

Spanske kjøttboller med potetomelett

Buen Provecho! Spansk og spicy ? disse kjøttbollene er krydrede fulltreffere til den fyldige potetomeletten.

Spekemat og rømmegrøt

Rømmegrøt er skikkelig tradisjonsmat og med spekeskinke til blir denne julefavoritten komplett.


Spekeskinke med melon

Gjør det enkelt i sommer! Med salt spekeskinke og saftig melon – en herlig, rustikk sommerklassiker, som kun krever noen få minutters anretting før den er serveringsklar.

Spice dog med mexislaw

Prøv denne smaksrike pølsen på grillen og server med en spicy mexislaw.

Spicy Mussels

Suppen du får av denne blåskjell-retten er så smaksrik at det gjelder å få med seg hver dråpe. Server med godt brød.


Spicy kikertgryte med grønnkål og kokos

En sunn og smakfull vegetarrett for kjøttfrie dager. Smaker også godt med strimlet kyllingfilet eller laksefilet.

Spicy kjøttboller med grønnsaker og limedressing

Tre kjøttdeigen på pinner, og få en annen spiseopplevelse. Du trenger ikke kjøpe pinnene, bruk like gjerne kvister av bjørk, eik eller lønn.

Spicy kyllingvinger med blue cheese dip og stangselleri

Lunsj, forrett, ventemat eller kveldssnacks? Denne retten kan du spise når som helst, og du blir aldri lei!


Spicy kålsuppe

Koke bort i kålen? Ingen fare. Her kan vi garantere at de andre smakene er der til fulle når du trenger en ekstra varm suppe som mest.

Spicy salat

Denne salaten går til det aller meste, men passer spesielt godt som tilbehør til milde retter.

Spicy scampi

Disse spicy scampiene kan serveres som forrett, en del av tapasbordet eller gjøre fiskesuppen ekstra god.


Spicy tomatsuppe med linser og hvitløksnan

Så enkelt er det å lage en tomatsuppe med indiskinspirert smakstrøkk. Server gjerne med raita.

Spicy wok

Denne deilige wokretten med chop suey lager du på 15 minutter.

Spinat- og purrepizza med røkt laks

Det er bare å purre på pizzaen! Denne deilige, raske laksevarianten med spinatkrem og purre på polarbrød, er ferdig på få strakser.


Spinatsuppe med posjerte egg

Egg og spinat er en klassisk kombinasjon! Det myke, posjerte egget runder av den karakteristiske spinatsmaken.

Sprø dilltoast

Godt og mettende tilbehør til alle typer supper – spesielt godt til sjømat.

Sprø fiskepinner med chips og aioli

Dypvannsfisk? Ikke egentlig, men disse fiskepinnene lager du helt fra bunnen av – det er både enkelt og supergodt!


Sprø kyllingsalat

Løype! Dårlig tid betyr ikke at du må avspises med dårlige middager. Denne suverene kyllingsalaten med crispy grønnsaker woker du ferdig på bare 20 minutter.

Sprø middagskaker

Alt i ett-retten! Finhakk løk , sukkererter og gulrøtter, og bland det godt med kjøttdeigen – voila! Dette er resepten om du ønsker ekstra chunky kjøttkaker med masse god smak.

Sprø potetkaker med champignon og hvitløk

En enkel og annerledes måte å servere poteter på. Du kan bruke alle typer matsopp – og også blande inn andre revne grønnsaker for å variere smaken.


Sprø ribbe med rotgrønnsaker

Helt sprøtt – det ligner ikke grisen. Men, veldig vrient er det heller ikke. Og om sprø ribbesvor og saftig kjøtt troner helt på toppen av ønskelisten, er dette oppskriften du bør følge.

Sprø ribbenstek med rødløk og pære

Sødmen i svineribben trenger sødme i tilbehøret. Når rødløk kokker i rødvin får den en intens sødme, og sammen med pærer og rosiner blir dette en ribbemiddag som passer spesielt godt rundt juletider.

Sprøstekte kyllinglår med pastasalat

Heit og helsprø påskemiddag! Her har du oppskriften på påskens saftigste kyllinglår, akkompagnert av en frisk og rustikk pastasalat med pesto.


Spätzle

Den mest brukte og elskede formen for eggnudler i Sentral-Europa. Enkelt å lage og et godt alternativ til poteter når du skal velge tilbehør til rustikke retter.

Squash-, selleri- og mangosalat

Mango tilfører sødme og krutongene gir en fin sprøhet. Nydelig tilbehør til grillmaten.

Squashsuppe

Squash er rik på fiber og har en mild smak som står veldig godt til sjømat. Prøv smakskombinasjonen i denne deilige suppen!


Stangekylling med råmarinerte beter

Spektakulært og saftig! Prøv denne vakre retten når du vil imponere gjestene dine med kylling.

Stangepølser med grønn potetsalat

Et godt valg når du er klar for en rask og sunn middag. Denne oppskriften smaker like godt med andre type pølser. Prøv deg frem med ulike typer og smaker!

Statholderens ostekake med vaniljelokk og bærsaus

En mild og god ostekake blir enda bedre av en smaksrik saus. Her er en enkel oppskrift fra Statholdergaarden.


Steak House Special med tilbehør

Pampas-biff med steak sauce, grillet asparges og bakt potet – sommerens beste grillmåltid!

Steak On A Stick

Grillspyd med ferdig hummus, tyrkisk bulgursalat og grillede blomkål- og brokkoliskiver gir sommerens enkleste grillmiddag.

Steak sandwich

Verdens beste restemat: Lag en sterk steak-sandwich av restekjøttet etter grillingen!


Steinbit med brokkoli og skalldyrsaus

Steinbit er en flott matfisk, som passer svært godt sammen med brokkoli og skalldyrsaus.

Steinbit med råkost og hollandaise

En klassisk fiskemiddag med milde og gode smaker.

Stekt kylling og ris

”Fried rice” må være en av klodens mest populære middagsretter. Her er en enkel og smaksrik variant med blant annet fennikel og ingefær – uten soayasaus.


Stekt laks med lun potetsalat

Stekt laks har blitt en skikkelig hverdagsklassiker – disse ferske laksestykkene med hjemmelaget potetsalat til, er en kombinasjon du garantert vil lage igjen og igjen.

Stekt laks med mangosalsa

Lynrask, frisk og smaksrik fiskemiddag som også kan spises kald fra lunsjboksen.

Stekt laks med pære og villris

Sødmen i lett brunstekte pærer står godt til stekt laks. Purre servert på tre måter tilfører både fin farge og gode smaker.


Stekt laks med salsa romesco

Salmon salsa! Romesco er en spicy, spansk saus som er spesielt godt egnet til fiskeretter, som her – saftige, pannestekte laksestykker.

Stekt ris med kjøttpølse, spicy spinat og karrigulrøtter

En smakfull og svært enkel hverdagsmiddag. Prøv deg fram med ulike krydderblandinger.

Stekt ris med kylling

”Fried rice” må være en av klodens mest populære middagsretter. Her er en deilig variant med blant annet fennikel og ingefær.


Stekt torsk med løk og pepperrotsalat

Rot på bordet? Pepperroten er mye brukt både i Sverige og Danmark, men står altfor sjelden på menyen her hjemme. Det er synd, for dette er en veldig god smaksetter i mange retter og fantastisk til fisk.

Stekt torsk med rødbeter og kapers

Rødbeter og torsk er en fantastisk smakskombinasjon! Og når rødbetene får følge av kapers, rosiner, persille og pinjekjerner får du et dekorativt tilbehør til fisken.

Stekt torsk med tomatvinaigrette

Vel dresset torsk! En klassisk vinaigrette er en god, eddikbasert fransk dressing som ofte kan utgjøre forskjellen på et litt kjedelig måltid og en smaksopplevelse. Enkel å lage er den også. Her får den pannestekte torsken ny, kledelig smaksdrakt.


Stekt uer med potetstappe

Fisk for norske spisest-uer! Uer lever på dypet, ned mot 1000 meter, men har heldigvis ingen problemer med å finne veien til middagsbordet. Her blir den akkompagnert av enda en familiefavoritt – fisk ferdig potetstappe.

Stekte epler og svisker

Lett karamelliserte epler og varme svisker har en sødme som står veldig godt til klassisk juleribbe.

Stekte fiskeboller i spinat

Skipper´n sin sommerfavoritt! Spinat er en god kilde til jern, er full av antioksidanter? og fantastisk god!


Stekte hele tomater

Enkelt og godt tilbehør til eggebaserte frokostretter – og til lørdagsbiffen!

Stekte kamskjell med mangosalsa og soyasirup

Kamskjell er en av de flotteste råvarene vi har! Med mango, chili, ingefær og soya blir dette en asiatisk måte å servere dem på. Ikke stek kamskjellene så lenge at de blir tørre – det er bare godt om de har en rå kjerne.

Stiansens juleribbe

Her er oppskriften som gir deg saftig og sprø juleribbe. Beregn ca. 375 g ribbe pr. person. Husk å gni inn ribba med salt og grovkvernet pepper dagen før den skal stekes.


Stiansens prosciutto- og ruccula-pizza

Bent Stiansens favorittpizza! Klassisk, enkel pizza med tomatsaus og ost – toppet med fersk ruccula og skinke.

Stiansens ribbesaus

Min favorittsaus til juleribba! Her får du brukt ribbefettet, og med litt portvin og ripsgele blir sausen ekstra god.

Stiansens rødvinssaus

Denne sausen er nydelig til alle typer kjøtt, men passer aller best til storfekjøtt. Prøv den!


Stiansens sildesalat med karri

De mange ingrediensene gir en rik og smakfull sildesalat.

Stiansens sommersalat med kylling

Når du har varmebehandlet kyllingbrystet, er det kun montering som gjenstår før denne salaten er klar til servering.

Stiansens tomatsaus

Tomatsaus er pizzasausen over alle pizzasauser. Det tar ikke lang tid å lage den selv, og når du har gjort det kan du variere med ulike typer ost og topping.


Sticky kyllinglårfilet med ris

En sødmefull glasering med pepper- og soyasaus gjør at kyllinglårfiletene smaker enda mer.

Stir fry med strimlet svinebiff

Middag i en fei, på Østens vis; så mye raskere enn dette er det ikke mulig å lage en velsmakende hverdagsmiddag.

Strimlet kylling med kikertsalat

Denne kyllingretten gir en lett asiatisk smak av soyasaus, ingefær og hvitløk.


Strimlet svinebiff Chop Suey

En deilig wokrett som du lager på 1-2-3.

Strimlet svinebiff Pang Gang

Prøv denne gode nudelretten med indonesisk Pang Gang-saus.

Strimlet svinebiff Sweet & Sour

En superenkel svinewok med klassisk, sursøt saus.


Strimlet svinebiff med eple og karri

Du trenger ikke currypaste for å lage curry! Karripulver og kokosmelk gjør susen, og får her en frisk smak av eple og lime.

Strimlet svinebiff med lun salat

En middag for travle dager; når du kjøper ferdig strimlet kjøtt og råkost tar det kort tid å tilberede denne retten.

Stroganoff med svinebog

Denne gode høstgryten med svinebog lager du på 25 minutter!


Stromboli Pizza

Calzone er ikke den eneste lukkede pizzaen; den amerikanske favoritten, Stromboli, er en annen. Prøv den når du vil ha en pizza som holder seg varm.

Stuet fiskepudding på rugbrød

Helt pudding? Når dagene går i rykk og napp er denne fiberrike fiskemiddagen et ekstra kjapt og godt alternativ.

Sunne pannekaker med limemarinert kiwi og bringebær

Her har jeg laget et godt alternativ til hverdagsfrokosten. Sunne, gode og kjappe bananpannekaker. Sødmen kommer fra bananene så her trenger du ikke tilsette noe sukker. De er også supre å ha med seg til lunsj. Prøv smør og brunost til, det er godt det.


Sunne vafler

En sunnere vri på kosematen! Lag vafler med fullkorn og gi kroppen litt mer å jobbe med.

Sunshine Shellfish Salad

Velg denne friske og syrlige rekesalaten når du vil servere en smak av sommer.

Superfrisk coleslaw

En ekstra frisk coleslaw som passer godt til all grillmat – særlig til grillribbe og spareribs.


Surf & Turf med bearnaisesaus

Kjøtt eller sjømat til hovedrett? Si ja takk, begge deler og lag denne fargerike retten som gjør alle fornøyd.

Surkål

Ha alle ingredienser i kjelen samtidig – da får du en spenstig og god konsistens på kålen.

Surret sei med dampet kål

Knute på trålen? Nei, her er det bare kokken som har surret sei på vei til middagsbordet. Et deilig fiskemåltid med saftig, smørdampet kål.


Sursøt kål med spicy kjøttdeig

Denne kålretten kan du servere til alle – også dem som tror at de ikke liker kål.

Sveler

Den syrligsøte smaken fra barndommens ferjeturer.

Sveler med rørte bær

Sveler er norsk tradisjonsmat fra Nordvestlandet – de smaker ekstra godt med friske bær.


Svin indrefilet på spyd med blåskimmelsalat

Blå himmel og blå skimmel! Ved hjelp av et mikrobiologisk trylleslag forvandles sommersalaten til en spenstig smaksopplevelse.

Svin med pasta og paprikasaus

En svinerett med inspirasjon fra Middelhavet – ferdig på 1-2-3.

Svinebiff i kremfløte

Hverdagshelt med festambisjoner! Denne nittitalls-klassikeren er klar for en velfortjent renessanse. Og lager du den med svin indrefilet, har du med ett en suveren søndagsmiddag.


Svinefilet i sursøt saus

Denne enkle og smakfulle middagen lager du på 1-2-3!

Svinefilet med grønnsaker i form

En saftig indrefilet av svin og grønnsaker gratinert med mozzarella – det høres ut som søndagsmiddagen er i boks. Husk at kjøttet også trenger en middagshvil før det serveres.

Svinefilet med honningsennep

Tukte og elske – når fileten først har fått bank, venter den uslåelige svinesmaks-kombinasjonen av honning og sennep. En ekte familiefavoritt for heldiggriser.


Svinefilet med koriandersalsa

Grønne gleder! Koriandersalsaen gir denne retten en fantastisk, grønn garnityr, som i tillegg smaker svinaktig godt sammen med den saftige indrefileten. Velbekomme!

Svinegryte

En enkel svine- og grønnsaksgryte med et sting av chili. Mild, medium eller hot – valget er ditt!

Svinegryte med hvite bønner og tomat

Her må du regne med litt svin. Og godt er det, for med denne oppskriften har du et velsmakende alternativ for en av sesongens grillfavoritter – sommerkoteletten. De bøkerøkte kotelettene er en utmerket smakspartner til tomater og urter.


Svinegryte med kikerter og spisskummen

Satt litt på spissen… Spisskummen er flittig brukt blant annet som en del av kryddermiksen i karri- og tacoretter. Her tilfører det spicy krydderet en herlig smakssignatur – definitvt en ekstra spiss på måltidet.

Svinegryte med red curry

Prøv denne middagen når du vil ha noe godt som er ferdig på 1-2-3.

Svinegryte sweet and sour

Bare surr! Her lager du den sursøte sausen selv, samtidig som svinekjøtt og grønnsaker surrer i solsikkeoljen. Selvgjort, velgjort – og veldig godt!


Svinekam med rotgrønnsaker

Svinekam er en av våre kjæreste klassikere til søndagsmiddagen. Denne varianten er så god og så enkel at du godt kan sette på stekeovnen midt i uka også.

Svinekoteletter Cavo al peperoncino

Vi blir aldri lei de saftige svinekotelettene, men her fryder du familien med litt forandring! Om du vil krydre kotelettene litt ekstra er dette et godt alternativ.

Svinekoteletter med bresert rosenkål

Koteletten er en evig populær middagsklassiker og ekstra god blir den om du lager tilbehør som setter ekstra smak på retten. Her gjør den breserte rosenkålen og løksausen virkelig susen.


Svinekoteletter med rotmos

Svinekottelettelser! Dette er en svinesunn klassiker som alltid faller i smak. Rotmos er like lett å lage som vanlig potetmos – bruk stavmikser eller mos med det du har for hånden.

Svinekoteletter med sitrussalat

Svinekoteletten – klassikeren som aldri byr på trøbbel. Den gir rikelig smaksplass til det gode tilbehøret, og passer utmerket med denne friske sitrussalaten.

Svinekoteletter «Braciola»

Søndagens suverene svinkelner? Da bør du prøve denne saftige kotelettretten med friske brokkolibuketter og pannestekte potetskiver.


Svinemedaljonger med eple og fløte

Syrlige epler og sødmefullt svin er en overraskende god kombinasjon. De milde smakene gjør retten spesielt populær blant barn, men den er selvfølgelig også utmerket voksenmat.

Svinemedaljonger med pestopasta

Svinefilet er mørt og magert kjøtt som har godt av å få følge av litt sterkere smaker. Her har jeg hentet inspirasjon fra Italia, og laget en rett med søte, ovnsbakte paprikastrimler, hjemmelaget pesto og pasta. Buon appetito!

Svinenakke i form med rotgrønnsaker og poteter

Noen middager blir aller best når de får ekstra god tid på seg... som her – en saftig og mør svinenakke til helgens klassiske familiemiddag.


Svinenakke med kikerter

Smakfulle skiver av svinenakke får en lett eksotisk smak i denne gryteretten med kikerter, tomater og curry paste.

Svinenakke med rotmos og tomatsalat

Sødmen i rotfruktene matcher sødmen i svinekjøttet. Soyasaus gir skivene av svinenakke en asiatisk smak.

Svinewok Pang Gang

Denne eksotiske wokretten lager du på den tiden det tar å koke risen.


Sweet & Sour grillet kyllingbryst med ananas og ris

Marinaden med chili, hvitløk, ananas og soyasaus tilfører det milde kyllingkjøttet sursøte, asiatiske smaker.

Sweet & Spicy Mustard sauce

En herlig smak som gir et løft til pølser, burgere og grillet kjøtt og fisk.

Sweet BBQ sommerfilet med potetsalat og tomatsalat

Lag en frisk salat med cherrytomater og babyleaves og server med svinefilet og potetsalat. Ferdig på 1–2–3!


Syltet løk

Syltet rødløk her en deilig sødme og syrlighet som passer svært godt til de aller fleste kjøttretter.

Syltet pære med ingefær

Denne pæredesserten har en fin balanse mellom sødme og syrlighet; syltelaken består av ganske mye sukker, men smaker samtidig friskt av ingefær og sitron.

Syltet rødløk

Syltet rødløk her en deilig sødme og syrlighet som passer svært godt til de aller fleste kjøttretter.


Syltet rødløk

Sødme og syrlighet som passer godt til kjøttretter.

Syltet salmalaks med dill- og pepperkrem

Syltet laks, and med appelsinsaus – og en velsmakende snøball til dessert, dette er menyen som skaper påskestemning uansett hvordan skiføret måtte bli. Forbered forretten dagen før du skal servere den.

Syltet sild med pepperrotkrem

Smaken av pepperrot er sterk og karakteristisk, og den er super som krydder i sauser, supper og kremer. I denne retten gir pepperrotkremen et løft til syltet sild.


Syltetøykaker

Populære småkaker som det er enkelt å lykkes med.

Syrlig potetsalat

Løken og den sursøte vinaigretten nærmest strammer opp potetsmaken, og gjør at denne varianten passer spesielt godt til biff.

Syrlig sopp

Litt sitronsaft tilfører soppen syre og friskhet. Nydelig tilbehør til kjøtt og vilt.


S´mores

En dessert-sandwich som får deg til å si ”Can I have som more”.

Søt chilisaus

Bli en helt – lag chilisausen selv! Det er slett ikke vanskelig.

Søtpotetfries

Spør og saftige fries av søtpotet som er perfekt følgesvenn til burger!


Søtpotetsuppe med bacon

En harmonisk og velsmakende suppe med sprøstekte baconbiter – ferdig på 15 min.!

Søtpotetsuppe med ostebrød og innbakt camembert

Søtpotet er stappet med næring og når man får litt chili og ingefær i, så er denne suppen både sunn og veldig god. Serveres med ostebrød.

Oppskrifter A-Å: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Dra ned i kalender