Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

REMA 1000 oppskrifter (172)

Paella

En rik og raus sjømatklassiker! Hvis du har en vid paellapanne, kan hele retten tilberedes på grillen.

Paella med chorizo

Paellaen har sin opprinnelse fra provinsen Valencia, øst i Spania. Den lages i en rekke varianter med utgangspunkt i ris, olivenolje og safran – eller som her, med fattigmanns safran- gurkemeie.

Pai med bacon, potet og blåmuggost

Pai i hjerter? Om du ikke allerede har en familie av paielskere, har du en gyllen mulighet her. Bacon og blåmuggost er en suveren kombinasjon, som sørger for en virkelig smaksrik og fyldig pai.


Pai med skinke og tre forskjellige oster

En smaksrik pai fylt med tre forskjellige oster. Paien kan du lage noen dager i forveien. Varm den lett opp før den skal serveres. Et hvert koldtbord ønsker en ost og skinkepai.

Pai med spekeskinke

Pai laget fra bunnen av, fylt med ternet spekeskinke og toppet med ekte prosciutto er like fantastisk til lunsj, piknik, brunsj og kveldsmat.

Pampas ytrefilet med potet- og squashsalat

Grill som en ekte gaucho – det møre storfekjøttet fra Uruguays pampas gjør deg garantert til sommerens grillhelt blant venner og familie.


Panert torsk med stekte poteter og aioli

Fiskesnacks til middag? Når du panerer torsken får den en gyllen og fin overflate, som kanskje særlig faller i smak hos barn. Server sammen med sprø gulrot- og agurkstaver, ovsnbakte poteter og aioli.

Panert ørret med avokadosalat

Vår mest fiberrike frukt, avokadoen, modnes ferdig først etter at den er høstet. Avokadoen skal gi etter for et lett trykk når du holder den i hånden, da er den spisemoden. Her er den servert til sommerens beste ørretmiddag!

Panerte potetkaker

Deilige, sprø røstipoteter smaker nydelig til grillet fisk og kjøtt. Potetene kan gjerne stekes på en plate over grillen.


Pang Gang wraps med kylling

Disse rullene egner seg like godt som hverdagsmiddag, fredagskos og piknikmat.

Panna Cotta

Panna cotta er så godt og superlett. Det er kanskje den enkleste desserten jeg vet om, også smaker den fantastisk.

Panna Cotta med rørte skogsbær

Panna cotta betyr kokt fløte. Verdens enkleste dessert?


Panna cotta med syltede plommer

Panna cotta er en tradisjonell italiensk dessert laget av fløte og sukker. Her har jeg gitt den en ekstra god vaniljesmak, samt toppet den med deilige, syltede plommer.

Pannekaker

Til helgefrokost, middag, dessert eller kveldsmat – pannekaker skaper alltid begeistring.

Pannekaker med bær

Disse små pannekakene steker du i tørr stekepanne. Kjempegode til frokost eller i matpakken!


Pannekaker med jordbær-is

Denne dessertklassikeren er like populær blant både store og små gjester.

Pannekaker med nugatti og melisdryss

Disse pannekakene kan du servere til dessert, eller som jeg pleier å gjøre, servere dem på søndager. Tynne pannekaker med smeltet nugatti inni, og det hele er toppet med daimkuler.

Pannekaker med rørte blåbær

Med disse deilige blåbærpannekakene er det fort gjort å gjøre som gylte grisesylte i eventyret om pannekaka – alt i ett jafs!


Pannekaker med salt karamell og melkesjokolade

Her snakker vi pannekaker som er fylt med melkesjokolade og salt karamell. Oh yes! More is more her.

Pannestekt camembert med valnøtter og aprikos

Det er ikke mye som skal til for å forvandle en enkel camembert til en eksklusiv osterett. Her ser du hvordan det kan gjøres!

Pannestekt klippfisk med salat

Nyklippet middagsmagi – frisk som en fisk, selv om den blir varm i pannen. Dette herlig enkle måltidet, med klippfisk på en saftig salatblanding, er som skapt for late sensommerdager.


Pannestekt skrei med bacon og kapers

Fersk torsk på kaperstokt! Det vi kaller kapers i matsammenheng, er de syltede blomsterknoppene fra kapersbusken, som er viltvoksende i landene rundt Middelhavet.

Pannestekt skrei med eggesmør

Eggesmør er lett å lage og smaker fantastisk til både røkt og saltet fisk. I denne retten serverer du den pannestekte skreien og eggesmøret i en superkombinasjon med hjemmelaget potetstappe.

Pannestekt torsk med ertepuré

Perfekt puré! En av våre eldste kulturplanter er blant våre absolutte favorittledsagere til fiskeretter - og som puré er erten i sitt ess.


Pannestekt torsk med hvit stappe

Eggesmør er lett å lage og smaker fantastisk til både røkt og saltet fisk. Prøv selv – med pannestekt torsk og hjemmelaget potetstappe.

Pannestekt torsk med potet- og ertemos

De fine, hvite torskefiletene kommer aller best til sin rett med et enkelt og mildt tilbehør – som denne potet- og ertemosen.

Pannestekt torsk på provencalsk grønnsaksform, servert med kremet makaroni

Torsk på middelhavsvis! Ovnsbakt paprika, squash og aubergine får en deilig sødme som kler den fyldige torskesmaken.


Pannestekt torskeloin med sopp, spinat, potetstappe og soppsaus

Torsk og sopp er en veldig god smakskombinasjon. Prøv selv!

Pannestekt tortillapizza med strimlet svinebiff

Tortillas er snarveien til hjemmelaget pizza og gir deg tid til å lage denne smaksrike pizzasausen fra bunnen av.

Pannetstekt torsk med pak choy

En nydelig torskerett, med mange sødmefulle elementer, tar smaksløkene med på en reise til Asia.


Paprika- og chorizokrutonger

Bruk disse smaksrike krutongene for å gi et løft til salater og supper.

Paprikasaus

Denne sausen er gir et smaksløft til både fisk og kjøtt. Veldig enkel å lage.

Parmesan Fries

Uimotståelig gode poteter! En liten snacks-rett i seg selv og veldig godt tilbehør til burgere.


Parmesanstaver

Hvitløksbrød er klassisk middagstilbehør som både er enkelt og raskt å lage. Bruk denne oppskriften og ta steget videre – med timian og parmesan tryller du fram sprø staver som er herlige, små smaksopplevelser i seg selv.

Pasta bolognese

Bolognese-sausen er en klassiker med røtter helt tilbake til middelalderens Italia. Italienerne spiser den gjerne med tagliatelle - vi synes den fungerer like godt med penne.

Pasta di Oliva

En god erstatning for smør – enkelt og smakfullt innslag på tapasbordet.


Pasta med kylling, kikerter og grønnkål

Litt finhakket chili gir smakstrøkk til denne mettende pastaretten med saftig lårkjøtt av kylling.

Pasta med lyse kjøttboller og asparges

Hvem har sagt at kjøttboller må være så tamme? Når du har smakt denne varianten med vårløk, parmesan og sitronskall, blir kjøttboller aldri mer det samme.

Pasta med røkt laks og asparges

Fus! Hver vår strekker aspargesen seg i været som første grønnsak. Asparges-sesongen varer fra april til midtsommer og med einerøkt laks blir denne pastaretten en herlig junifavoritt.


Pasta med scampi og chili

En superenkel sjømatpasta med typiske italienske smaker av hvitløk og tomat.

Pasta med scampi og tomatsaus

Sjømatpasta slik du får den servert ved Middelhavet – ferdig på 20 minutter.

Pasta prima vera

Denne grønne spaghettiretten har fått navnet etter det italienske ordet for ’vår’. Den er rask å lage, deilig på smak og et sunt valg.


Pastagrateng med spinat og 4 oster

En fyldig vegetarrett med smak av ost, spinat, hvitløk og erter. Kan serveres som tilbehør til kjøtt og fisk, eller som en rett i seg selv.

Pastagryte med lettsaltet torsk

Sommer på asjetten! Fra havet til haven – her har du en rask, enkel og landlig sommergryte med pastaskruer og biter av fersk torskefilet. Perfekt, varmende middag for store og små på svale ettermiddager.

Pastarøsti

Godt og mettende tilbehør til kjøtt og fisk. Også en god måte å få brukt spaghettirester på.


Pastasalat

Denne pastasalaten med kokte egg og en forfriskende, sursøt dressing er perfekt piknik-mat og nydelig tilbehør til grillmaten.

Pastasalat med grillede grønnsaker

En god pastasalat er den ultimate sommermaten – perfekt å ta med på piknik.

Pastasalat med kylling

Skru på sjarmen! Ordet fusilli kommer fra latinske fusus, som betyr spindel. Pastaskruene passer utmerket i pastasalater – og denne herlig kremede kyllingretten er en virkelig kjapp hverdagsklassiker.


Pastasalat med kyllingfilet og crème fraîche

Skru på sjarmen! Ordet fusilli kommer fra fuso og latinske fusus, som betyr spindel. Pastaskruene passer utmerket i pastasalater – og denne herlig kremede kyllingretten er en virkelig kjapp hverdagsklassiker.

Pastasalat med kyllinglårfilet

Denne gode sommersalaten blir du aldri lei av! Lubne og saftige biter av kyllinglår gjør dette til en middagssalat som familien faktisk blir mett av.

Pastasalat med laks og squash

Denne friske middagssalaten får et spicy sting av hvitløk og chili.


Pastasalat med skinke

Pastasalat med skinke er perfekt alene eller som en siderett.

Pastasalat med strimlet kylling

Sprø, spicy og syrlig pastasalat med kylling og rømmedressing. En perfekt restemiddag når du vil få brukt grønnsakene du har i kjøleskapet.

Pastasalat med tomat og oliven

En klassisk sommersalat – egner seg godt til lunsj, piknik og som tilbehør til grillmaten.


Pastasalat med tunfisk, kapers og baby leaf

Kapers på åpent hav? Selv om kapersplanten er kystnær, er den ikke så nær at den står på tunfiskens meny. Sammen derimot, setter de mye og god smak på denne raske pastasalaten. Til syltet kapers brukes de lukkede blomsterknoppene fra planten.

Pastasuppe med bønner og ternet svinebog

Ja, det finnes faktisk andre pastasupper enn minestrone. Prøv denne!

Pastinakk med skinke og grov tartarsaus

Jeg skulle ønske at flere fikk øynene opp for alle de flotte rotgrønnsakene vi har her i landet! Pastinakken ser ut som en hvit gulrot og smaker både søtlig og urteaktig. Her blir den løftet til de store høyder av spekeskinke og en enkel, grov tartarsaus.


Patty Melt Hamburger

Krysning mellom en sandwich og en burger! Med hvit toast, karamellisert løk, Sweet & Spicy Mustard Sauce og sveitserost i skiver. Nam!

Pavlova

Denne pavlovaen vil være midtpunktet på ethvert festbord.Pynt med masse friske bær og mynteblader så vil kaken imponere. Kaken er naturlig glutenfri så her kan alle kose seg.

Pavlova med friske bær og chantillykrem

Denne dessertklassikeren er oppkalt etter en russisk ballettdanserinne. Og selv om du ikke skulle være en danseløve, vil du få til luftige svev med denne desserten.


Penne Carbonara med squash

Carbonara spises som regel med spaghetti, men andre pasta-varianter kan fungere like godt. Penne og høvlet squash gir denne retten en litt annen og spennende tekstur.

Penne all´arrabbiata

Sinnasaus! Arrabiata er italiensk for "sint" – hvor sint denne deilige pastaretten blir avhenger av hvor mye chili du gjemmer i penne-rørene.

Penne con Ragù

Smak! Ragù kommer av det franske "ragoûter" som betyr smak, og avslører essensen av denne fantastiske penne-retten.


Penne med lyse kjøttboller og brokkoli

En frisk og lett pastarett – barnas nye favoritt?

Penne med svinekjøttdeig

Denne enkle pastaretten med mild kjøttsmak lager du 1-2-3!

Penne pasta med cherrytomater og ansjos

Sildesnadder! Ansjos er en liten sildefisk og en fabelaktig smakssetter i mange matvarer og retter. I Norge bruker vi like gjerne kryddersaltet brisling som, i motsetning til ansjosen, er vanlig langs deler av Norskekysten.


Pepperglasert ribbe med sursøt løksjy

Bent Stiansens vri på juleribba.

Pepperkaker

Pepperkakebaking er førjulstidens høydepunkt for mange barn. Kjøp ferdig deig dersom du vil ta en snarvei.

Pepperkrabbe

I denne fantastiske retten matches krabbens særegne sødme av syrlige, friske og søte smaker fra det asiatiske kjøkkenet.


Pepperrotkrem

Både mild og sterk samtidig – er det mulig, da? Servert til fisk gir denne kremen en aha-opplevelse.

Peppersaus

Mange har dette som sin favorittsaus til biff; prøv den også til svinekjøtt – og hval!

Pepperstekt andebryst med søtpotetpuré

Andebryst er populær festmat. Her blir sødmen i andekjøttet backet opp av en rik søtpotetmos med appelsin. Med knust pepper på anden og i sausen blir dette en hovedrett med sting.


Persillerotchips

Dekorativt og knasende sprøtt tilbehør til alle typer kjøtt og fisk.

Persillerøtter

Persillerøtter får en dyp og sødmefull smak når de bakes i ovn. Litt revet sitronskall tilfører friskhet. Server persillerøtter til juleribba – og når du ønsker å variere tilbehøret til fisk og kjøtt gjennom resten av året.

Pesto og Parmesanbrød

Dette pesto og parmesanbrødet passer perfekt sammen med en god suppe.


Phở - nudelsuppe med ytrefilet

Phở uttales «fa» og er en nordvietnamesisk spesialitet og street food-favoritt. Vanligvis blir kraften kokt på okse- eller kyllingbein - vår Phở er en litt forenklet variant som allikevel smaker fantastisk!

Piccata av svin

Disse ekstra saftige svinesnitslene må du bare prøve! Bruk teflonstekepanne og stek maks. to snitsler om gangen

Pico de Gallo

Nebbete nytelse – Pico de Gallo, hanenebb på norsk, inneholder ikke like mye væske som salsaer flest. Bruk den gjerne som hovedingrediens i taco- eller fajitasmiddagen.


Pico de gallo

Salsa er det spanske ordet for saus, men brukes som regel om de tykke og ofte grovhakkede tilbehørsblandingene med utspring i det meksikanske kjøkkenet. Salsaer er gjerne pikante, men du lager dem selvfølgelig akkurat så sterke, eller milde som du selv ønsker.

Pimiento & Cheddar Cheese dip

Knallgod på burger og pølse – og som dip til chips eller grønnsaker.

Pinnekjøtt i lefse

Damp ekstra mye pinnekjøtt til julemiddagen slik at du kan lage denne enkle restemiddagen.


Pinnekjøtt med julemør og rotmos

Pinnekjøtt er svært enkelt å tilberede, det lager seg nesten selv. Beregn nærmere 400 gram per person. Pinnekjøttet må ligge i vann 36 timer før det skal dampes.

Pinnekjøttsalat

Lag denne enkle salaten dersom du har rester etter julemiddagen og vil ha en lett romjulsrett.

Pizza Calzone

Brett over pizzadeigen – så får du en calzone! I tillegg til Salami Ventricina og sopp, bruker vi revet mozzarella som er tørrere enn fersk mozzarella. Dermed blir også deigen mindre fuktig og enda sprøere.


Pizza Carbonara

Hvit pizzasaus er ikke like utbredt som rød, men smaker himmelsk. Dette er en mild utgave – med gressløk.

Pizza Crudo

Mange pizzaelskeres favoritt – toppet med tynne skiver Prosciutto Crudo (italiensk spekeskinke) og frisk ruccula. Selv om pizzaen kommer med tomater, kan den gjerne lages som en pizza bianca, dvs. med hvit pizzasaus.

Pizza Delhi

Pizza Delhi, denne eksotiske pizzavarianten kan krydre hverdagen.


Pizza Margherita

Italias mest berømte pizza ble servert dronning Margherita av Savoy på Pizzeria Brandi i 1889. Tomat, mozzarella og basilikum er ikke bare en fantastisk smakskombinasjon – ingrediensene representerer også fargene i det italienske flagget.

Pizza Margherita

Klassikeren! Pizza Margherita – kanskje den mest kjente pizzavarianten av alle, er oppkalt etter dronning Margherita og ble laget til henne, av pizzabakeren Raffaele Esposito, i forbindelse med et besøk i Napoli i 1889.

Pizza Parma

Pizzaelskernes favoritt lager du av få, men ekstra gode råvarer!


Pizza Quattro Formaggi

En av Italias beste pizzaer! Her kan du bruke akkurat de ostene du vil, og gjerne hente fram osterester fra kjøleskapet. Denne varianten er en pizza bianca, men den blir akkurat like god med tomatsaus.

Pizza Roma

Denne pizzaen byr på flere milde smaker som nyanserer hverandre.

Pizza Salsiccia & Broccoli

En uvanlig kombinasjon her i Norge, men en klassiker i Italia. Der vil den vanligvis bli laget med pølsefarse og brokkolini. Prøv den også gjerne som en pizza bianca.


Pizza Serano

Denne finner du på menyen i alle ekte pizzeriaer. Veldig enkel og veldig god.

Pizza med grillede grønnsaker

Skikkelig sommerpizza! En god pizzabunn kan du med hell toppe med nærmest hva du måtte ønske av gode ingredienser. Her er en deilig rustikk grønnsakspizza, med saftige mozzarellaskiver.

Pizza med kjøttboller

Ny lørdagsfavoritt? Vil du ha en litt saftigere familiepizza gjør du som her – former små kjøttboller og legger dem rett på pizzaen.


Pizza med kremost og poteter

Napoli regnes som pizzaens opprinnelsessted. Og selv om Margherita er byens mest kjente pizza, er også pizza con crema di formaggio e patate populær.

Pizza med kyllingboller

Hvitt kjøtt på hvit pizza. Du får et saftigere kyllingresultat om du steker kjøttdeigen som ferdigkrydrede, trillrunde boller. Her servert på en supergod, tomatfri pizza.

Pizza pepperoni

Italias mest berømte pizza – Margherita – får et smaksløft av pepperoni!


Pizzadeig

Tenk at vann, gjær, olivenolje og mel kan bli til så mye godt! Del deigen i mindre emner før du etterhever.

Pizzahorn

Denne pizzavarianten egner seg godt til kveldssnack og turmat. Kan gjerne fryses ned og varmes opp rett før servering.

Pizzaknuter

Når du har pizzadeigrester til overs!


Pizzakrydder

Lag ditt eget pizzakrydder – med dine krydderfavoritter!

Pizzapai

Gledelig gjenforening! Den moderne pizzaen er av napolitansk herkomst, men både pizza og pai har sine etymologiske utspring fra antikkens Hellas. I denne herlige hybridmiddagen får du plass til ekstra mye godt!

Plommegrateng

Denne luftige marengsgratengen kan lages med ulike typer frukt. Den egner seg perfekt for porsjonsformer slik at hver gjest får sin egen lille grateng.


Plukkfisk med potetstappe og eggesmør

Selvplukk på kjøkkenet. Det aller meste i denne retten er plukket, bortsett fra fisken. Den har tatt turen fra garn til garnityr i denne herlige torskeklassikeren.

Plukkfisk med torsk, gulrøtter og erter

Denne milde fiskestuingen kan du lage med alle typer fisk og fiskerester.

Pollo Alla Cacciotora

Jegergryte på italiensk! Ordet cacciatore betyr nettopp jeger, og retter alla cacciatora bruker gjerne viltkrydder som rosmarin og hvitløk.


Pollo al mattone med rotgrønnsaker

Denne retten er vanlig i Italia, og betyr egentlig kylling under en murstein. Forskjellige kombinasjoner av urter og krydder kan gi variasjon til retten.

Pollo alla Cacciatora

På jakt etter den saftigste kyllingen? Da er det bare å bytte børse med handlekurv – "jegerens kylling" er den klassiske italienske kyllingretten.

Pollo alla Diavola

Horn i panna! Denne pannestekte djevelkyllingen er nok ikke spesielt fandenivolsk, men heit er den - og djevelsk god.


Pollo alla Romana

Aroma fra Roma! Her trenger kyllingen litt tid sammen med tomatene, men denne rustikke Romaretten er enkel å lage og smaker fantastisk.

Polpette med spaghetti

Polpette er det italienske navnet på kjøttboller. Krydderet kan variere – vår variant har de fleste klassiske ingrediensene. En saftig spaghetti-rett som faller i smak hos både store og små.

Polpettine

Deilige, italienske kjøttboller som inneholder både skinke, parmesan og muskatnøtt


Pommes frites

Slik lager du verdens mest populære potetrett – med perfekt resultat.

Pork Tinga Tacos

Tinga du trenger! Tinga er en meksikansk spesialitet med svinekjøtt og gjerne også pølser. Sues Pork Tinga lager du med strimlet svinebiff og en akkurat passe spicy tomatsaus.

Pork, Mozz & Apple sauce

Pulled pork og Mozzarella sticks med dipp og apple sauce.


Posjert laks med agurksalat

Å koke uten å koke? Å posjere fisken høres ganske flott ut, men betyr rett og slett at du legger den i vann med temperatur under kokepunktet. Her serverer du den posjerte laksen med en herlig søt og syrlig agurksalat.

Posjerte basilikumegg med chorizo

Poseposjerte egg blir både visuelt imponerende og får en delikat smak. Med denne metoden er det enda lettere å lykkes!

Posjerte egg og avokado på rugbrød

For mange er den lange, gode frokosten påskeferiens daglige høydepunkt. Og posjerte egg skaper alltid begeistring!


Posjerte eggs Benedict

Egg Benedict, som består av posjerte egg, spinat og hollandaisesaus oppå en engelsk muffin, er en klassiker. Her har jeg for enkelhets skyld byttet ut muffins med polarbrød.

Posjerte plommer

En fantastisk enkel og velsmakende dessert. Crème fraîche kan gjerne byttes med vaniljeis.

Pot au feu - sommerlig kyllingsuppe

Gryte på ilden – en fantastisk sommersuppe med franske aner, som varmer og smaker ekstra godt på svale sommerdager.


Potato Skins med alt

En deilig og smakfull potetrett som er like god som kveldssnacks og som tilbehør til grillmaten.

Potet- og eplestappe

Eplene gir en syrligere og saftigere potetstappe enn du er vant til. Nydelig som tilbehør til fisk og grillmat.

Potet- og fennikelform med kylling

Her er det mange gode smaker! Kjenn hvordan hvitløk, sennep og fennikel løfter de milde smakene av poteter, kylling og crème fraîche.


Potet- og sellerisuppe med sprøstekt kylling

Fyldige supper og pureer er ofte blant barnas favoritter. Denne serveres med herlig sprøstekt kylling.

Poteter Vallarta

Disse ovnsbakte potetene får en frisk og god smak av lime, persille og Spice Mix sjømat.

Potetgrateng med svinebiff og spinat

En god og mettende grateng hvor du kan bruke det du har av oste- og potetrester.


Potetlomper

Hjemmelagede potetlomper løfter pølsemåltidet til nye høyder.

Potetsalat med eple

Jeg synes potetene skal få lov til å være hovedpersonen i denne potetsalaten. Derfor skal de ikke dynkes i dressing. Akkurat passe er perfekt.

Potetsalat med soltørket tomat, selleri og reddiker

Når du blander potetsalaten mens potetene fortsatt er varme, trekker de til seg den deilige smaken av urter og krydder.


Potetsalat med spekeskinke og blåostkrem

Enkelt, godt og blått. Denne kjappe skinkeretten er super middag på travle dager – melken gjør Costellokremen mild, men fremdeles gir den karakter og mye god smak til dette lettvinne måltidet.

Potetstappe

Alle liker potetstappe! Og du kan tilsette nesten hva som helst av smaker. Alt fra hvitløk og krydderurter til bacon og klippfisk gir potetstappen et løft.

Potetsuppe med flaket klippfisk

Potetpurresuppe – vichyssoise – er en mild, fransk suppeklassiker som har en egen evne til å framheve fine, salte kvalitetsråvarer. Her lar jeg deilig, norsk klippfisk få hedersplassen i sentrum av suppen.


Prinsefisk med råkost

Denne klassiske torskeretten har lange tradisjoner i byen mellom de sju fjell. Historien forteller at den første gang ble servert en svensk prins på Bergensbesøk på midten av 1800-tallet.

Prinsessekake med bringebær og sjokolade i svingene

En luftig og saftig bollekake som er fylt med hjemmelaget vaniljekrem. Får å gjøre den ekstra god så gjemmer det seg sjokolade i svingene.

Prinsessepasta

Spaghetti royal dente! Her har du en enkel pastarett som har favorittpotensiale blant prinser og prinsesser i alle aldere. Tomatsausen vendes inn i crème fraîche, som gjør den litt mildere, men fremdeles med masse god smak.


Provencegryte med potetstappe

Denne gryteretten minner om daube – den klassiske, franske gryteretten med utspring i nettopp Provence. Varmer ekstra godt og smaker fabelaktig!

Provencesaus

En mild og aromatisk saus med sørfransk urtesmak.

Pulled Chicken Sandwich

Lag din egen friske surkål – eller kjøp ferdig – og monter denne saftige kyllingsandwichen.


Pulled Salmon BBQ burger

Bland sammen salat og dressing, varm laks og hamburgerbrød – og montér! Så enkelt kan du laget et sunt og smakfullt firskemåltid.

Pulled Salmon wrap med avokadomos og asiatisk dip

Laksewraps er perfekt til båtturen eller pikniken. Ta i så fall med asiatisk dip i et lite plastbeger.

Pulled beef i potetlefse

Denne forfriskende crossover-retten forener norske potetlefser, pulled oksehøyrygg og asiatiske smaker.


Pulled pork burger med chilimajones

En saftig, spicy og søtlig burgerrett med inspirasjon fra burgerens opprinnelsesland.

Pulled pork burger med friterte løkringer

En maksimalistisk burgerservering med flere hjemmelagede elementer. Tar litt tid, men vil skape stor begeistring!

Pulled turkey sandwich

Blåmuggost og rødbeter tilfører en rik, saltsøt smak til det milde kalkunkjøttet.


Punjabi Curry

I Punjab-regionen er curry-miksene gjerne basert på masala – en blanding av tørkede og gjerne ristede krydder. Vår curry-rett er en herlig og passe spicy miks av poteter og gode grønnsaker.

Purre- og kikertform

En deilig vegetarrett som virkelig får fram hvor mye smak det er i purre, fennikel og kikerter.

Purreløksdampet laks med potetstappe

Når vi har så god tilgang på laks i dette landet gjelder det å gripe middagsmulighetene denne flotte råvaren byr på. Her er en enkel og smakfull rett med potetstappe.


Pytt i panne med fårekjøtt

Pytt på nytt! Før i tiden var pytt i panne husmannskost og enkel restemat. Selv om tilberedningen fremdeles er noenlunde lik i dag, er det heldigvis fritt fram for smakelige krumspring på ingredienslisten.

Pytt i panne med mager kjøttpølse

Friskt, smaksrikt og enkelt som bare det. Når du har prøvd denne oppskriften vil restematklassikeren garantert ha fått nye fans.

Pytt i panne med rotgrønnsaker

Stekt på denne måten får rotgrønnsakene masse smak og en tiltalende sødme.


Pytt i panne med strimlet svin

Varianter av pytt-i-panne finnes fra Hammerfest til Malaysia. Denne versjonen er superenkel å lage og serveres med det lille eggstra.

Påskekalkun

Kalkun er mat for høytidene her i landet. Oftest assosieres den omfangsrike hønsefuglen med jule- og nyttårsfeiringen, men den en like stor og saftig fristelse i påskedrakt.

Påskekylling med chili og kokosmelk

Påskemiddag med asiatiske aner! Denne karriretten passer perfekt om du ønsker å servere en spicy og smaksrik kyllinggryte – styrken justerer du etter gjestenes ønske.


Påskeskinke

Den aller enkleste påskeretten! Du varmer ganske enkelt den ferdig kokte skinken i posen mens du lager en frisk eple- og grønnsaksblanding som du serverer til.

Pæredrøm

En frisk, søt og barnevennlig drink.

Pølse stroganoff

Når du bruker denne grytebasen har du utrolig nok ferdig middag på 10 minutter


Pølse- og makaronisalat

Pølsefest i salaten! Pølser og makaroni er gjerne oppskriften på en formidabel middagssuksess for familiens yngste, men denne sprø og mettende salaten faller garantert i smak hos de voksne også.

Pølse- og pastasalat

Dobbelt så godt! Pølser og pasta – to familiefavoritter på samme fat. Med mais, brokkoli og gulrot blir denne retten både fargerik og full av smak.

Pølsebrød og hamburgerbrød

Imponer med selvlagde pølse- og hamburgerbrød!


Pølsegrateng med brokkoli

Grateng i fleng! Dette er en klassisk familiefavoritt - en sikker middagssuksess som enkelt metter mange.

Pølsegryte med makaroni

Tidenes mest populære middag til familien for under hundrelappen. Punktum.

Pølsepanne med bønner, løk og paprika

Barnas førstevalg? Her er det bare å ta seg til pannen og lage en enkel, rask pølseklassiker for familiens yngste.


Pølsepanne med makaroni og tomatsaus

Denne varianten er ikke bare enklere å lage enn vanlige pølsepanner – den er også sunnere.

Pølsepanne med sommerkål og gressløk

En grønn vri på pytt-i-panne! Her har du en rask middag med mye grønnsaker og mye smak.

Pølsepasta med oliven og sinna tomatsaus

I denne pastaretten får du en spicy smak av Middelhavet. Pølsebitene sørger for at alle blir mette.


Pølser med currypoteter

Karrien har funnet veien til de fleste kulinariske verdenshjørner. I denne retten krydres hverdagspoteten til pølsefest.

Pølser med kålrotstappe

Mmm... smørstekte kjøttpølser og superkjapp kålrotstappe. Kålroten kalles "Nordens appelsin" – ikke på grunn av smakslikheten, men fordi den er proppfull av C-vitaminer.

Pølser med sommerkål

Sommerskål for sommerkål! Dampet sommerkål, en av årstidens virkelig store smaksfavoritter, gjør denne retten til en etterlengtet sesongklassiker.


Pølser på sommerpasta

Grillpølser er sommerens raskeste grillmat – har du ikke allverdens tid, eller er sulten som en ulv, er dette en kjapp og god middag i solen.

Oppskrifter A-Å: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Dra ned i kalender