Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

REMA 1000 oppskrifter (52)

Mac & cheese

Makaroni med ost er en populær rett i USA – både som kveldssnacks og som tilbehør til biff.

Mad Fish med couscous-salat

Denne burgerserveringen med grillet laks, avokado og mangosalsa vil også de middagsgjestene som ikke elsker fisk spise med glede.

Magic Dust kylling med shoestring potatoes og Pico de Gallo

Spicy salsa og hjemmelagede potetsticks gjør dette til en helt spesiell kyllingservering.


Magre kjøttkaker med coleslaw

Etter syv fete, kommer syv magre – men om de smaker like mye og like godt som disse kjøttkakene, er det liten grunn til bekymring. Litt spicy, med en frisk coleslaw av ferdigraspet råkost.

Maispannekaker

Amerikanske pannekaker laget med meksikansk maismel er nydelig til både frokost, brunsj og middag.

Maissuppe med kylling og erter

Mais er najs - også som suppe. I USA er maissuppe, eller corn chowder som det heter der, en klassiker. Og denne fyldige og smaksrike suppen kan fort bli en stor familiefavoritt her hjemme også.


Majones

Det er ingen tvil, hjemmelaget majones smaker best. Smak til med det du liker best, for eksempel hvitløk, chilli – eller wasabi!

Makroner med oreofyll og sjokoladeganache

Makroner en små syndige godsaker. Jeg lager makroner på den italienske måten, jeg lager altså en italiensk marengs. Jeg synes det gjør at makronene blir perfekte hver gang. Jeg deler også røren i to deler, den ene delen skal fylles med et oreofyll og den andre delen med en sjokoladeganache.

Mandelpanerte skrei “fingers” med coleslaw, tomat- og persillesalat og chilimajones

Denne retten gir deg en fin teksturkontrast mellom de sprø fiskefingrene og det saftige tilbehøret.


Mandelpotetpurè

Denne delikatessepoteten gir verdens beste potetstappe! En rett i seg selv, men passer også utmerket til fisk og kjøtt.

Mandelpotetpuré med hvitløk

Denne delikatessepoteten gir verdens beste potetstappe! En rett i seg selv, men passer også utmerket til fisk og kjøtt.

Mango- og ananas-salat

Denne tropiske salaten er nydelig tilbehør til alle TexMex-retter. Den kan også serveres som en spicy dessert.


Mangosalsa

Gir en eksotisk smak til kylling, burger og grillet fisk – også god som dip til tortillachips.

Mangosalsa

En saftig, søtlig og sterk salsa som gir alle grillmåltider et løft.

Mangoshake

Verdens mest populære frukt, mangoen, har vært dyrket i det sørlige Asia i tusener av år. I vår shake mikses mangoen med en annen kjenning fra samme breddegrader – kokosmelk. Balansert med litt syrlighet fra lime, lager du her en fersk, frisk og fyldig sommerfavoritt.


Marco Polo

Sausen passer godt til vilt, og er helt perfekt til due.

Marinert fårefilet på hvitløksbrød

En lettvint og sikker vinner når du skal servere grillmat til mange. Det er bare å grille kjøtt og grønnsaker, skjære opp og legge på hvitløksbrødet.

Marinert og grillet squash og løk

Denne middelhavsinspirerte grønnsakblandingen med smak av tomat, hvitløk og timian smaker fantastisk til alle lammeretter.


Marinert ytrefilet av svin med syltet rødløk og great garlic bread

Syrligsøt rødløk og hvitløksbrød er deilig sommerlett tilbehør til helgrillet svinefilet.

Marinerte cherrytomater i olivenolje

Søte, gode cherrytomater er deilig fingermat og nydelig til grillmaten.

Marinerte jordbær med vaniljekesam tilsmakt med lime

Denne deilige jordbærsalaten lages med både friske og fryste bær. En perfekt dessert for jordbærelskere som venter på sesongens norske jordbær.


Marinerte reker med lime og koriander

Her får du reker og kinakål på asiatisk vis. Friskt, søtt, surt, salt og syrlig!

Marsipankuler

Marsipankuler hører julen til, og dersom tiden ikke strekker til er det bare å kjøpe ferdig marsipan.

Matpakkeruller med mozzarella og salami

Disse matpakkerullene er perfekte å sende med barna i matpakken, eller ha med på tur. Pakk dem ned i sekken når de er fryst så vil de tine innen du har satt deg ned for å nyte dem.


Medisterkaker

Loff, løk og muskatnøtt gir disse medisterkakene ekstra god smak.

Medisterkaker med stuede rotgrønnsaker

Nøff said! Dette er virkelig godt og mettende middag. Medister lages av svin og har lange hverdagstradisjoner her i Skandinavia. En selvskreven ingrediens også til julefesten.

Meksikansk fiskegryte

Dobbelt heit! Mer chili – mindre chilly. Når høstkulda setter inn er det lite som er like velgjørende som en deilig, varmende gryterett.


Meksikansk gryte med scampi

Søtpoteter og bønner er viktige ingredienser i det meksikanske kjøkkenet – og i denne smaksrike gryteretten.

Meksikansk ris

Denne risretten har mye smak og passer fint til alle TexMex-retter.

Meksikanske kjøttboller

I Mexico kalles kjøttboller "albóndigas" og serveres ofte i supper. I denne retten triller de i en miks av ris, løk og tomat. Guacamolen er selvskrevent tilbehør.


Melkekokt torsk med agurksalat

Agurknyhet? Om noe, er denne retten basert på ekstra godt, gammelt nytt – norske torsketradisjoner. Og om du ikke har melkekokt mye i middagskarrieren din, har du her en virkelig velsmakende anledning.

Melkesjokoladebrûlée

En fin variasjon over den velkjente sjokoladepuddingen. Sprø knekk på toppen gjør at jeg synes det passer å kalle den en brûlée.

Melkesjokolademousse

Desserter trenger ikke være vanskelige, de kan være utrolig enkle å lage og smaken, ja den er himmelsk god. Denne desserten kan lages dagen før, da slipper du stress.


Melonsuppe med mynte og vaniljeis

Denne friske, kalde melonsuppen passer like godt sommer som vinter, og blir enda bedre med en kule vaniljeis.

Mexican Spice Rice

Hvitløk, Spice Mix kylling og erter setter både smak og fin farge på denne meksikanske risretten.

Migas

Rask familiemigas? Migas lages både i Spania, Portugal, Mexico og som Tex Mex-rett, men det er nesten bare i navnet de har en fellesnevner. Sues Tex Mex Migas lages med egg, sprøstekt chorizo og en chunky salsa.


Mild Chili med kjøttdeig av kylling og kalkun

Kjøttboller er alltid populært – her kommer de i en mild chiligryte som du lager på 1-2-3.

Mild Chili med pølsekuler

En god og mettende chiligryte som alle vil like!

Mild Chili med ternet fisk

Denne fiskegryten med makaroni er ikke bare svært enkel – den kan også få barna til å bli glad i fiskemiddager.


Mild chili med suppegrønnsaker

En sunn og smakfull middag som er ferdig på den tiden det tar å koke risen.

Minestrone med bacon

Minestrone lages tradisjonelt som en mix av sesongens råvarer, derfor gir denne retten rom for litt improvisasjon om du vil ha med andre ingredienser. Like viktig på italienske middagsbord som pastaen.

Minestronesuppe

Med en god base av grønnsaker og kraft kan du lage flere deilige supper. Her er en italiensk minestronesuppe som både smaker godt og gjør godt.


Minidoughnuts

Doughnuts er veldig godt og ser fantastisk flott ut. Denne gangen så laget jeg minidoughnuts. Jeg trykker ut små doughnuts i stedet for store. Lag de toppingene du selv ønsker. Jeg har foreslått en del forskellige typer som du kan velge mellom.

Minipaier

Fyll minipaiene med dine favoritter – alt er lov!

Monterey Pizza

Den mest italienske pizzaen i USA kommer fra California. Fargerike Monterey er kjent for kortreiste grønnsaker og annerledes ingredienser som sjømat, friske urter og mindre kjente oster. Bunnen er ofte mer Napoli enn New York, tynn og sprø, og pizzaene er fargerike og smakfulle.


Moussaka

μουσακάς Nettopp. Helt gresk. Og denne fantastiske retten assosierer nok de fleste av oss med Hellas, selv om ulike varianter av moussaka også er tradisjonsretter i store deler av Midtøsten og på Balkan.

Moussaka

Auberginefest! Moussaka er en svært populær rett på balkan og i de østlige Middelhavslandene. Varianten som er best kjent her hjemme er fra Hellas, der de lager den med kjøttdeig.

Mozzarella- og kyllingsandwich

Nystekt focaccia er kanskje det aller beste utgangspunktet for en virkelig god sandwich. Med stekte, marinerte kyllingfileter og lun mozzarella, blir dette garantert en favoritt i sommer.


Mt. Rushmore Burger

Denne gigantburgeren med blant annet bacon, bifftomat, cheddar og TO King Size burgere er et helt måltid i seg selv!

Multekrem med krumkaker

Dette er en av de norske nasjonaldessertene! Dersom du bruker multesyltetøy i stedet for multer kan du droppe sukker når du lager kremen.

Myntepannacotta

En mild myntepuddig med saftige biter av vannmelon gir en lett og frisk avslutning på måltidet.


Mørbradbiff med aspargesbønner

Saftig suksess! Mørbrad er smaksrik, mager og mør biff, som av mange foretrekkes framfor både indre- og ytrefilet. Her serveres den med aspargesbønner blandet med ristede mandler.

Oppskrifter A-Å: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Dra ned i kalender