REMA 1000 oppskrifter (107)

La ribollita

Italiensk husmannskost! Ribollita betyr "kokt på ny" og er en fyldig suppespesialitet fra Toscana. Tradisjonelt lages den med brødrester. I vår variant bruker vi poteter og pasta.

Laks Asian style

Lekker laks – serveres straks! Har du knapt med tid, men lyst til lage en ekstra innbydende middag? Da bør du prøve denne asiatiskinspirerte lakseretten, som serveres med en frisk, syrlig og spicy spinatsalat.

Laks Salsa Verde

Salsa verde - grønn saus, brukes i en rekke kjøkken. Denne Tex Mex-varianten spicer opp en saftig, fersk laksefilet.


Laks med Sandefjordsmør

Sandefjordsmør er en tradisjonsrik saus som smaker godt til forskjellige fiskeretter og til kylling. Her serveres den til saftige laksefileter med poteter og brokkoli.

Laks med asiatisk ris

I Sørøst-Asia finner du stekt ris i et myldrende smaksmangfold. Denne varianten med pannestekt laks og wokede grønnsaker er en herlig, rask hverdagsmiddag.

Laks med couscous

Glad i laks? Da bør du prøve denne. Couscous, en hvetemiks av semulegryn og mel, er et enkelt og godt alternativ til ris.


Laks med couscous

Couscous kommer fra det nordafrikanske kjøkkenet, men både smaken og den enkle tilberedningen har gjort dette til en favoritt i store deler av verden.

Laks med fennikel og aspargesbønner

Fennikel har tradisjonelt vært mye brukt rundt Middelhavet og fra Midt-Østen til India. Denne lakse-retten overbeviser – tommel opp for mer fennikel i norske kjøkken!

Laks med fennikelrisotto

Finocchio! Italienerne har hatt fennikel på menyen siden 1700-tallet, og den blir stadig mer populær på norske kjøkken også. Her gir den mengder av smak til risottoen – perfekt til den pannestekte laksen.


Laks med grillet hjertesalat og rømmedressing

Sprøgrillet hjertesalat er fint tilbehør til ovnsbakt laks. Ønsker du en mildere rømmedressing, er det bare å bruke mindre chili og hvitløk.

Laks med grønn risotto

Prima primo som saftig sommermat? Risotto serveres som regel som primo – forrett. Denne laksemiddagen er et herlig unntak fra regelen!

Laks med grønnsakswok

Spicy laksewok som vil glede både store og små middagsgjester.


Laks med hvitløk og urter

Laks er enkelt å lykkes med på grillen. Server gjerne med grillede grønnsaker.

Laks med knuste sitronpoteter

En original lakse- og potetrett som blir ekstra god når du bruker potetene du kokte i går.

Laks med kryddersmør og rissalat

Rissalat er perfekt sommermat som passer til en rekke retter – her gir den asiatiske assosiasjoner til laksemiddagen, toppet med et småspicy kryddersmør.


Laks med lun grønnsaksalat

Om du er i det lune hjørnet, er dagens middag i boks – fersk laks med en deilig miks av poteter og gode grønnsaker.

Laks med pasta og spinat

En matrett med spinat kalles ofte en "Florentine dish" etter Catherine de` Medici som skal ha vært spesielt glad i de grønne bladene. Til pannestekt laks passer de også utmerket.

Laks med ris og grønnsaksbuljong

Vil du ha et godt og chunky alternativ til fiskesuppen? Her er en litt spicy laks, som trekker til seg ekstra god smak i grønnsaksbuljongen.


Laks med thaisalat

Same same, but different. En lekker lakserett med impulser fra Sørøst-Asia. Den lette rissalaten passer perfekt til den saftige soyastekte laksen.

Laks på spinat med soyasjy

Norsk laks med asiatisk vri! Soyasjy og sprøstekt laks er en fantastisk kombinasjon.

Laks «ginger lime» med rissalat

Ingen fare på ingefære – fra å først og fremst være brukt i kaker og søtsaker, har vi nordboere virkelig fått smaken på en av Asias viktigste ingredienser. Her får den ferske ingefæren følge av litt lime på veien mot en herlig frisk lakserett.


Lakseboller med stekt ris og agurksalat

Lakseboller er saftige, gode og raske å lage. Her steker vi kokt ris i samme panne som vi har stekt fisken i. Det gjør at vi får med all smaken fra laksen, og det er også en fin måte å bruke kalde risrester på.

Lakseburger

Denne burgerserveringen med grillet laks, avokado og mangosalsa vil også de middagsgjestene som ikke elsker fisk spise med glede.

Lakseburger

Burgerlykke! Du skal lete lenge etter en saftigere og sunnere burgermiddag enn dette. Herlig fersk laks med en frisk salatmiks og hjemmelagede burgerbrød.


Laksefilet med grillet ratatouille

Et ekte sommermåltid som du kan tilberede i sin helhet på grillen.

Laksefilet med hvitløk og urter servert med grillgrønnsaker

Er du klar for fisk på grillen? Denne lakseretten er enkel å lykkes med – bare pass på at du ikke griller den for lenge.

Laksefilet med soya, ingefær og stekt ris

Soyasaus med ingefær, hvitløk og purre er en magisk smakskombinasjon som brukes til alle typer sjømat i det asiatiske kjøkkenet. Prøv selv med laks!


Laksefrikassé med aspargesbønner

Det grønne gullet. Aspargesbønner heter haricots verts på fransk – grønne bønner. Essensielle for en rekke franske retter, og knasende god i denne laksefrikasseen.

Lakseruller med kremost og gressløk

Disse lakserullene er superenkle å lage og vil være perfekt til 17. mai frokosten. Lag rullene dagen før, men vent med å kutte dem opp før de skal serveres.

Laksesashimi med ponzusaus

Denne retten er inspirert av det japanske kjøkkenet. Smaker ekstra godt med en frisk salat av agurk, reddik og fennikel.


Laksetempura med grønnsaker

Helsprø og spydig? Disse spydene med tempuralaks akkompagneres av en saftig grønnsaksmiks - en av våre frityrstekte fiskefavoritter.

Laksetortilla med kåltzatziki

Jorden rundt på 25 minutter. Sval gresk yoghurtsaus tar veien til norske farvann via Mexico. Stekt laks i tortilla er herlig mettende fingermat.

Lam i dillsaus à la Utstein

Retten lages på samme måte som lammefrikassé, men sausen får en frisk, karakteristisk smak av dill.


Lammebiffer

Pass på at du ikke steker biffene for lenge – de blir best med en rosa kjerne.

Lammebog Provencale

Lammebog er kokkenes favorittstykke! En Provence-inspirert saus med paprika, kapers og oliven tilfører smak til det milde bogkjøttet.

Lammeboller i soft scones med gulrot- og agurkslaw

Spis lam på en ny måte! Lammeboller og slaw i hjemmelagede scones er herlig snacksmat.


Lammecarré med ertepuré, honningsglaserte persillerøtter og småpoteter

Norsk lam er en råvare i verdensklasse, og careen er kanskje den aller fineste stykningsdelen. Prøv denne retten når du vil ha en fantastisk middag som det ikke tar lang tid å lage.

Lammecarré med rotfruktgrateng

Lammecarré er en av de flotteste norske råvarene! Kjøttet smaker ekstra godt når det stekes på beinet, og det tar seg også godt ut på tallerkenen. Rotfruktgrateng, bakt løk og sitron- og persillesmør tilfører retten både sødme og syrlighet.

Lammefrikassé

Finstuing! Frikassé kommer av franske fricasser som betyr å stue. Og dette er en rustikk lammefavoritt mange har et nært og kjært forhold til. Like godt på påskemenyen som til høstens helgemiddag.


Lammefrikassé med norske rotgrønnsaker

Norsk tradisjonsmat på sitt beste. Den milde sausen og de sødmefulle rotgrønnsakene smaker fantastisk sammen med langkokt lammekjøtt.

Lammegryte med tomat, løk og linser

Norsk lammekjøtt er i verdensklasse og er en råvare som koster. Prøv denne enkle, men veldig gode lammegryten!

Lammekoteletter med bønnecassoulet

En av de raskeste lammerettene du kan lage – inspirert av en tradisjonsrik kasserollerett fra Languedoc.


Lammekoteletter med grillede tomater

Smaken av grillede lammekoteletter er en av de sommersmakene du aldri blir lei av.

Lammekoteletter med grønnsaksspyd og senneps-vinaigrette

Lam-nam! Om du vil imponere med en grillmiddag i sommer, er dette en kjempegod kandidat. Bland din egen vinaigrette med litt sennep, mens de saftige krydderkotelettene ligger på grillen.

Lammekoteletter med timianstekte rødbeter, smørstekt sopp, fløtegratinerte poteter og provencesaus

Lam, rødbeter og sopp gir deg de gode høstsmakene i én og samme rett.


Lammelår i skiver med ovnsbakte beter, sopp, potetstappe og provencesaus

Sopp og ovnsbakte beter er ikke bare nydelig tilbehør til lam – det er også veldig enkelt!

Lammelår i skiver med ratatouille, småpoteter og provencesaus

Lammelår i skiver med ratatouille gir deg et klassisk lammemåltid raskere enn du trodde var mulig.

Lammepølse med fransk potetsalat

Får får ikke får, får får lam. Her får du lam du også, med sennep som smaksetter i en lun potetsalat. En super smakskombinasjon og fransk middagsrustikk til matbordet.


Lammepølser med grillet paprika

Sommerens beste grillpølser blir enda bedre når tilbehøret er så godt som her. Grillet paprika gjør susen for salaten, med en rund og saftig smak.

Lammepølser med grov BBQ salsa

Grillpølser kommer i et drøss av smaker, og dette er kanskje en av de aller beste å legge på varmen i sommer. BBQ-salsaen er både frisk og chunky ? en herlig grillkombo!

Lammeskank med ratatouille og mandelpotetpuré

Endelig lammesesong! Lammeskanken er den nederste delen av lammelåret og lager du den som her, får du en av de møreste middagsfavoritter.


Lammeskank med ratatouille, potetstappe og provencesaus

En klassisk og rustikk lammerett med inspirasjon fra Provence.

Lammestek med ovnsbakte mandelpoteter og rødvinssaus

Norsk lam er i verdensklasse, og smaker ekstra godt i følge med søte, ovnsbakte mandelpoteter og rødvinssaus.

Lammestek med ovnsbakte rotgrønnsaker, karamelliserte epler, potetstappe og provencesaus

Søte epler og sødmefulle rotgrønnsaker er nydelig tilbehør til en klassisk lammestek.


Lammestek med påskegrateng

Perfekt påskestemning! Enkelt, eksklusivt og fantastisk godt – lammestek er for mange den aller største påskefavoritten. Bruk steketermometer, så får du et resultat som er en mesterkokk verdig.

Lammestek med ratatouille og småpoteter

Hvitløk, timian og ratatouille er franskmenns favorittsmaker til lam. Et par timer i ovnen og en halvtimes hviletid gir en ekstra saftig stek.

Lammestek med soppragu og røsti

Et flott lammemåltid blir ikke enklere enn dette. Både soppragu med bacon og røstipoteter byr på rike smaker som passer perfekt til lammesteken.


Lammewraps

Rull sammen wraps av rester etter lammesteken. Veldig god turmat!

Landkyllinglår med pastasalat

Denne pastasalaten er et måltid i seg selv; den er enkel å lage og er perfekt som piknik-mat.

Langpannepizza

Pizzaen kom opprinnelig til Italia fra Hellas. Av et mangfold pizzavarianter, er hjemmelaget langpannepizza den norske familiefavoritten.


Langtidsbakt lammestek

Lammekjøttets særegne viltsmak forsterkes av urter som timian og rosmarin. Her får du urtene både i og ved siden av lammesteken.

Langtidsbakt svinebog i leirgryte

Leirgryten tar vare på alle de gode smakene fra kjøtt, krydder og grønnsaker. Har du ikke leirgryte, kan du bruke en jerngryte eller annen kjele med lokk.

Langtidsstekt stangekylling med chorizopotet

Om du vil friste familien med et ekte festmåltid etter skituren, er det bare å ta tiden til hjelp. Sett kyllingen bak en langtidslukket ovnsdør og la den godgjøre seg mens skisesongens siste kilometere tilbakelegges. Påskeperfeksjon!


Lasagne

Hakk i pastaplata! Og godt er det. For lager du lasagne etter denne oppskriften, blir det suksess hver gang – en italiensk klassiker og en tidløs familiefavoritt.

Lasagne med laks, reker, spinat og tomat

Prøv en ny lasagne-variant! Når du erstatter kjøtt med laks får du en mildere og lettere middag.

Lasagne med norske rotfrukter

Lasagne er en sikker vinner på de fleste middagsbord. I høst kan du gi den populære pastaretten en smakfull vri ved å tilføre noen av alle de sunne, norske grønnsakene du nå finner hos REMA.


Lasagne med squash og ostesaus

Milde smaker og myk konsistens gjør dette til en middag alle vil like – også de de små.

Lefserull med spekeskinke og lagret Jarlsbergost

En av de enkleste forrettene du kan lage.

Lefseruller

En norsk vri på laksewrap!


Lefseruller med gravet ørret

En norsk vri på laksewrap!

Lemon blueberry bread pudding med iskrem

Vi elsker bread pudding, virkelig. Vi elsker også sitronkrem og blåbær. Så derfor tenkte vi at alt dette i en og samme dessert må jo bare være godt. Og det er det virkelig også.

Lett kyllingsalat med bønner

Vil du ha en lett og sprø sommerrett, lager du den som her – med frisk, sprø salat og sprøstekt kyllingfilet.


Lettgrillet torsk med tortillas

Tortillas med knasende sprø grønnsaker og nystekte torskeskiver på toppen. Veldig godt, veldig enkelt!

Lettsaltet torsk med poteter og tomater

Ovnsbakt fiskelykke! Ikke mye kan måle seg med en skikkelig god fiskerett, og denne ovnsbakte torskemiddagen er enkel å lykkes med. Når fisken flaker seg er den klar for servering.

Lettsaltet uer

På dypt vann? Ikke med denne retten. Uer lever på dypet, men filetene stortrives i stekepanna og serveres med en herlig dressing som passer spesielt godt til akkurat denne fisken.


Limemarinert salmalaks med kokos og koriander

Kokos, soya, lime, chili og koriander gir denne laksen en smak av Asia. Enkelt, smakfullt og delikat!

Linsekompott

Denne salataktige måten å servere linser på passer godt som tilbehør til fisk og kjøtt – sommer som vinter.

Lobster Roll

En tradisjonsrik rett fra Maine – nå hetere enn noensinne.


Luftig sjokolademousse med mandarin og bærsalat

En populær dessert hos både små og store. Kan gjerne lages dagen i forveien.

Lun blomkålsalat med parmaskinke

Blomkålen har vært en del av det norske kjøkkenet i firehundre år. I denne retten får den besøk fra Italia, og kjemien slår gnister fra første munnfull.

Lun brokkolisalat med kylling

Eple, brokkoli, yoghurt og apetina mild – i denne kyllingretten er det mange gode smaker.


Lun camembert med rødvinskokte svisker

Syrlig ost med søte, rødvinskokte svisker er en fantastisk smakskombinasjon. Prøv selv!

Lun eplekake med mandler

Denne eplekaken får en særegen sødme fra marsipan og dette gir en deilig kontrast til de friske, norske eplene.

Lun epleterte

Denne enkle epleterten ser fristende ut – særlig dersom du tar deg tid til å skjære eplene i virkelig tynne skiver. Aprikosmarmeladen gir både flott glans og god smak.


Lun italiensk potetsalat

Potetsalat med god vinaigrette er deilig sommermat og nærmest et måltid i seg selv.

Lun kikertsalat med blomkål og ost

Denne gode og mettende middagssalaten lager du på under 15 minutter!

Lun laksesalat i tortillas

Tortillas er godt til mye mer enn kjøttdeig-taco. Denne lune lakse-wrapen lager du like raskt og med den herlige avokado-miksen blir den akkurat passe spicy og veldig sunn!


Lun pastasalat med spinat og mozarella

Familiekokkens pennevenn? Her har du alt du trenger for å tilføre ukemenyen litt lun og lettvinn salatlykke – penne med frisk spinat og mozzarella. Kutt, kok og server!

Lun potetsalat med bacon og egg

Lunt og lettvint! Server en super potetsalat, toppet med to frokostfavoritter som slett ikke gjør skam på middagsmenyen.

Lun salat med rosastekte biffstrimler, bakte tomater og parmesanchips

En salat inspirert av italienernes tagliata – utmerket som forrett, lunsj eller lett middag.


Lusekatter

Luciafeiringen krever lusekatter! Her er en enkel oppskrift som vil falle i smak både hos små og store.

Lutefisk med bacon og ertestuing

Lutter juleglede! Lutefisk er en kjærkommen mattradisjon i høytiden. Fiskens følgesvenner, det deilig sprøstekte baconet og stuingen, er for mange minst like viktig som hovedingrediensen.

Lutefisk med erterstuing, sennepssaus og baconfett

Når du skal tilberede lutefisk, handler mye om å få riktig konsistens. Ved å salte fisken en halvtime før du baker den i ovn, får du faste og fine serveringsstykker.


Lutefisk med ertestuing, sennepssaus og baconfett

Lutefisk har inntatt en sikker plass på menyen både i advents- og juletiden. Her er en oppskrift til både fisk og tilbehør som sikrer deg et godt resultat.

Lutefisk med ertestuing, sennepssaus, baconfett og poteter

Lutter juleglede! Lutefisk er en kjærkommen mattradisjon i høytiden. Fiskens følgesvenner, det sprøstekte baconet og stuingen, er for mange minst like viktig som hovedingrediensen.

Lynrask pizzasaus

Denne tomatsausen er like god til både pizza- og pastaretter.


Lys fløtesaus

Har du først laget en god kyllingkraft, er lys fløtesaus noe av det beste du kan bruke den til. Den aller beste sausen du kan servere til kylling.

Lys lapskaus

Lapskaus er det opplagte valget når du har bestemt deg for å spise mer av de flotte, norske rotfruktene. Lett å lage, lett på smak.

Lys lapskaus med mager kjøttpølse

Røff og rotekte hverdagsmiddag! Ikke mange retter er like knyttet til norske mattradisjoner som lapskausen.


Løk- og balsamico relish

Søtlig og smaksrikt tilbehør til burger og grillet kjøtt.

Løk- og ingefærvinaigrette

En klassisk vinaigrette inneholder bare olje, eddik, pepper og salt, men den kan med stort hell justeres med andre ingredienser – her gir løk og ingefær både ekstra smak og fylde.

Løk- og kikertsuppe

Aroma! Lager du denne herlige løksuppen, trenger ikke familien å ha øynene på stilk for å se at de har en fantastisk middag i kikertsikte.


Løkringer

Elegant appetittvekker, snacks eller tilbehør til burgeren – valget er ditt.

Løksalat av salatløk

Den milde salatløken blir enda mildere etter 15 minutter i denne marinaden. Godt tilbehør til både fisk og kjøtt.

Løksuppe

Denne franske suppeklassikeren smaker ekstra godt om høsten.


Løksuppe med ostetoast på rugbrød

Prøv denne franske suppeklassikeren med grovt og mettende rugbrød.

Løksuppe med sei

Den allsidige seien passer utmerket til både steking, grilling og koking. Løksuppen er en varm gryteklassiker med masse smak – og lager du den som her, med sei og tomat, har du ganske sikkert en ny familiefavoritt.

Oppskrifter A-Å: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å