Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

REMA 1000 oppskrifter (108)

Garlic Chicken

Det aller beste tar gjerne litt tid – forbereder du denne retten på morgenen, har du en smaksbombe i vente ved middagstider. Marinaden kan du lage akkurat så spicy du vil – en ny familiefavoritt?

Garlic Rice

En kraftig smak av hvitløk gjør dette til en risservering utenom det vanlige.

Gaspacho med bakt torsk

Sval suppe for varme vårdager! Den spanske nasjonalretten, gazpacho, har blitt en favoritt på norske sommermenyer. Heldigvis smaker denne suppen akkurat like godt i april og mai også – her servert med herlig, flaket torsk.


Gazpacho

Gazpacho er en super sommerrett når det er varmt og du ikke ønsker å bruke tid på kjøkkenet. Server gjerne suppen med isbiter i.

Gazpacho med maisfritters

Sval, spansk sommersuppe for late dager. Gazpacho er en andalusisk spesialitet – her servert med deilig, sprø fritters av mais og squash.

Geitmyras Garam Masala

Garam Masala er en krydderblanding som består av flere forskjellige aromatisk krydder. Ordet «Garam» betyr varm og «Masala» betyr blanding på Hindi.


Geitmyras Tacokrydder

Lag tacokrydder fra bunnen av!

Geitmyras fiskegrateng med frisk råkost

I tillegg til at fiskegrateng er populært hos både store og små, er det også den ultimate restemiddagen! Bruk det du har i kjøleskapet av fisk, ost og grønnsaker.

Geitmyras kjøttboller med rotmos

Kjøttboller er populært blant både små og store – disse smaker ekstra mye etter å ha blitt rullet i en krydderblanding.


Geitmyras kålrotstappe

Kålrotstappe har en mild, sødmefull smak som går spesielt godt til salt fisk og kjøtt.

Geitmyras tortillawraps

Tortillas ligner ikke så rent lite på våre egne potetlomper. Disse er enkle å lage og smaker kjempegodt.

Georgia Coleslaw

Rødløk, sennep og inspirasjon fra Sørstatene bidrar til å gjøre dette til en ekstra smakfull coleslaw.


Glasert laks med sitronris

Gla' og glasert! Laksen er fantastisk i en miks av søte, pikante smaker. I denne retten tilfører du litt syrlighet til risen for å gjøre smakskombinasjonen komplett.

Glasert ørret med agurksalat

Søtt og syrlig! Honning og lime er denne ovnsstekte ørretens perfekte smakspartnere.

Glaserte gulrøtter

Gulrøtter egner seg veldig godt til glasering, og med denne oppskriften har du tilbehør med deilig sødme til høstens beste middager.


Glutenfri fusilli med pesto

Den beste pestoen får du hvis du lager den selv! Kombinert med glutenfri fusilli blir dette en smakfull middagsopplevlese for hele familien.

Glutenfri pasta med hjemmelagde kjøttboller

Klassikeren spagetti med kjøttboller og tomatsaus er en innertier hos både store og små.

Gnocchi «Piemonte»

Helt enkel og evig populær. Gnocchi har stått på den italienske menyen siden romertiden, og er en rimelig, rustikk hverdagsrett som kan lages i en rekke varianter – vår gode gnocchi lages med poteter.


Good morning Burger

Hvorfor ikke begynne dagen med en frokostburger? Denne gir deg alt du trenger – både speilegg, tomatskiver, bacon og ketchup.

Granola med kirsebærkompott

Denne desserten er inspirert av den norske klassikeren tilslørte bondepiker. Granola er et sunt og godt alternativ til kavringstrø, kirsebærkompotten en fargerik avveksling til epler.

Granola med kokos og aprikos

Sunn mat kan også smake fantastisk godt! Granola er et eksempel på det, og her har jeg laget en oppskrift med aprikos og kokos. Den egner seg like godt som dessert og frokost.


Gratinert hummer med frisk eplesalat og basmatiris med persille

Et festmåltid som det faktisk er veldig enkelt å lage. Også veldig godt som forrett, og da holder det med en halv hummer til hver.

Gratinert hummer med purre og estragon

Hummer og estragon er en himmelsk smakskombinasjon. Gratinert med purre og eggestand blir dette garantert en suksess hos gjestene.

Gratinert kylling med grønnsakscarbonara

Trylling med kylling! Hvorfor ta til takke med skikkelig kjedelig kylling når du nokså enkelt kan forvandle den til en smaksopplevelse utenom det vanlige? Denne urtekrem-varianten er forbløffende god.


Gratinert laks med potetsalat

Ovnsbakt laks med nypoteter? det høres godt ut, og smaker enda bedre! Crème Fraîche gir ekstra frisk forsommersmak til denne herlige familiefavoritte.

Gratinert svinefilet med aspargesbønner og potetstappe

Du kan fint lage festmat på travle dager også – gratinert svinefilet er en rask ovnsrett og med deilig, hjemmelaget potetstappe blir den garantert en familiefavoritt.

Gratinerte fiskeboller med grønnsaker

Boller i ovnen? Gratinerer så mye! Legg karrilokk over barnas fiskefavoritt og la stekeovnen fullføre middagssuksessen.


Gratinerte grønnsaker

Sausen over alle sauser? Det finnes mye godt på listen over de viktigste sausene, men bechamel er definitivt helt i toppen. Her setter den hvite klassikeren smak på en miks av gode grønnsaker.

Gratinerte poteter med bacon og soppkrem

Gratinert middagssuksess? Da er det sopp til deg. I en kremet blanding med champignon, løk og hvitløk. Her har du oppskriften på en ovnsbakt rett som ganske sikkert vil gjøre stor lykke.

Gravet salmalaks med sennepssaus og dillstuede poteter

Lag din egen gravlaks med råvarer fra øverste hylle! Salmalaks gir gravlaks med en spesielt klar og delikat farge. Husk at den skal graves i ett døgn.


Great Garlic bread

Hvitløksbagetter kan serveres som forrett, mellomrett, kveldssnacks eller som tilbehør til alle typer grillmat.

Greek Hamburger

Prøv denne Hellas-inspirerte burgeren med landbrød, tomatskiver, fetaost, agurk, oliven og urtemajones når du vil lage en annerledes burger

Green Goddess urtedressing

California-klassiker som passer til alle type salater og grillede grønnsaker.


Gressløkdressing

Crème fraîche, gressløk og litt nypresset sitronsaft blir til en frisk sommerdressing – perfekt til skalldyrsfatet.

Grillede asparges med balsamico

En forrett blir ikke så mye enklere enn dette. Egner seg også ypperlig som tilbehør til fisk og kjøtt.

Grillede grønnsaker med honning, sitron og gresskarfrø

Grønnsakene får en helt spesiell sødme når de vendes i honning og varmebehandles i ovn. Godt i seg selv og nydelig som tilbehør.


Grillede grønnsaker med parmaskinke

Grønt på grillen! Denne retten trenger knapt noen forklaring. Lettere og kjappere middag skal du lete lenge etter – fantastisk god er den også!

Grillede grønnsaker med parmesan

Når du først har fyrt opp grillen, lager denne salaten seg nesten selv. Den egner seg både som forrett og som tilbehørssalat til grillmaten.

Grillede kamskjell med blomkålkrem

Kamskjell er en delikatesse som vi har god tilgang på i Norge. Her får kamskjellene følge av en mild blomkålkrem og en spicy mango- og chilisalsa.


Grillede pølser med potetsalat og agurksalat

Syrlig, sødmefull – og hot! Slik er agurksalaten som sammen med potetsalat gjør pølser til et fullverdig middagsmåltid.

Grillede scampi på kokosris

Go get `em tiger! Tigerreker kalles scampi her i landet, men bestiller du scampi i utlandet får du sjøkreps på bordet. Kreps eller reke – denne skalldyr-retten smaker fantastisk.

Grillede tomater

En enkel tomatsalat med parmesan og basilikum er nydelig tilbehør til grillet fisk og kjøtt.


Grillet Pampas entrecôte og bakt potet med maissmør

I fyr og flamme! Dette er den klassiske grillmiddagen, med ekstra gode ingredienser – en fantastisk grillentrecôte og sommerens bakte potetfavoritt!

Grillet ananas

I sommer kommer alt det gode fra grillen, så hvorfor ikke grille desserten også? Grillet ananas smaker fantastisk og her får den selskap av sommerlige, søte smaker fra mango og honning, med frisk lime for å balansere resultatet – lekkert dandert og servert i ananasskallet.

Grillet asparges

Asparges er noe av det enkleste og raskeste du kan tilberede på grillen. Kan serveres som en venterett i seg selv, men er også veldig godt tilbehør til grillet kjøtt og fisk.


Grillet aubergine og squash

Grillet aubergine og squash er grunnsmaker i det greske kjøkkenet, og veldig godt tilbehør til grillet fisk og kjøtt.

Grillet chunky tomatsalsa

Tomater, paprika og løk får en god røyksmak når de har vært innom grillen. Lag en stor porsjon når du først er i gang!

Grillet entrecôte med katalanske grønnsaker

I Catalonia legges grønnsakene på grillen – i denne ovnsbakte varianten blir de perfekt tibehør til den saftige fredagsbiffen.


Grillet hamburger i tortilla

Grilla tortilla! Denne chunky grillburgeren er midt i blinken som en herlig håndholdt feriefavoritt.

Grillet kjøttpølse med hot salsa

Kjøttpølser med mye smak får følge av en mild, hjemmelaget potetmos og en sterk salsa.

Grillet kyllingbryst med bønnesalat

Sommerens enkleste grillmiddag! Når kyllingbrystene har fått riktig farge er det bare å servere med den ferdige bønnesalaten.


Grillet kyllinglår med tomatsalat

Låret er det saftigste og mest smaksrike stykket på kyllingen – her serveres det benløst, sprøstekt og gyllent, sammen med ris og en chunky tomatsalsa.

Grillet laks med grillet hjertesalat og maissalat

En deilig fiskemiddag, rett fra grillen.

Grillet laks med karri

Karri er en rikt sammensatt kryddermix, full av blant annet antioksidanter – men først og fremst er det fabelaktig godt og i denne retten er den grill-laksens orientalske bestevenn.


Grillet laks med kremet spinat

Ukens fiskemiddag? Ovnsgrillet laks er lett å lage. Det er den kremede spinaten også – lett å lage og fantastisk godt.

Grillet laks med mangosalsa

Fuego del mar! Mangosalsaen er både litt søt og litt sterk – den gir ekstra futt til de saftige, grillede laksestykkene.

Grillet laks med smørdampede grønnsaker

Hold dampen oppe! Smørdampede grønnsaker beholder mer av den gode smaken og næringsstoffene. Med grillet laks er dette en herlig sommerklassiker.


Grillet laks med sáutert squash

Laks på grillen er en garantert suksess for familiens store og små. Fort ferdig for utålmodige mager – og veldig, veldig godt!

Grillet lammelår med grønne grønnsaker

Grillet lammelår med Couve a mineira er en kålrett som opprinnelig kommer fra Portugal. Her er en versjon hvor kål er byttet med brokkoli, squash og spinat.

Grillet løk og paprika

Både løk og paprika får en dyp, sødmefull smak av varmebehandlingen. Chili gir blandingen ekstra sting.


Grillet mais med lime- og chilismør

Chili og lime gir den grillede maiskolben ekstra god smak.

Grillet maissalsa

Når du blander grillet mais med modne tomater, løk, chili, koriander og lime blir det en eksplosjon av smaker som kan sette fyr på ethvert grillmåltid!

Grillet ratatouille

En grillvariant av den franske grønnsaksstuingen. Passer like godt til kjøtt som til fisk. Grillet er best!


Grillet svinekoteletter på pastasalat

Norsk svinekjøtt er magert og godt – akkompagnert av makaroni og stekte grønnsaker er dette en rask og barnevennlig hverdagsfavoritt.

Grillet torskefilet med fennikel, tomat og parmesan

Bonusen av å tilberede torskemiddagen på grillen, er den deilige røyksmaken på fisk og grønnsaker.

Grillet vannmelon med friske bær

Vannmelon på grillen høres kanskje rart ut, men er verd å prøve!


Grillribbe

Dette kan bli et av sommerens beste grillmåltider! Potetene trenger tid på grillen, så begynn med dem.

Grillribbe med superfrisk coleslaw

Svinekjøtt og coleslaw er en super smakskombinasjon – prøv selv!

Grillspyd med greske smaker

Souvlaki er navnet på det greske grillspydet. Her er en fornorsket versjon basert på kjøttdeig.


Grillspyd med hvalbiff og grønnsaker

Når du er så heldig at du bor i landet hvor du kan få sesongens ferske hvalkjøtt i matbutikken din, gjelder det å slå til – når det først er der. Det møre, flotte hvalkjøttet løfter grillspydet til nye høyder.

Grillspyd med mørbradbiff og grillet chunky tomatsalsa

Små, saftige storfestykker er noe av det beste du kan ha på grillen! Server disse fiks ferdige spydene med sommerens beste tomatsalsa.

Grillspyd med pastasalat og squashsalat

Grillspyd er like stas for både store og små gjester. Server saftige spydigheter av storfe, svin og kylling sammen med klassisk pastasalat og squashsalat med mango og krutonger.


Grov kjøttpølse med smørdampede grønnsaker

Den velkjente og kjære kombinasjonen av salt kjøttpølse og potetstappe med smør, er en klassiker med smaksappell hos både store og små.

Grove karbonader

Festmat midt i uka? Karbonader er norsk tradisjonsmat som før i tiden var forbeholdt feiringer og søndagsmiddagen. Lages som regel av det magreste storfekjøttet, men smaker også utmerket med vanlig kjøttdeig. En saftig, rustikk klassiker!

Grove laksekarbonader med potetlapper

Herlig hakkemat! Du får ikke saftigere og bedre laksekarbonader enn de du lager selv, med farse av hakket laksefilet fra fersk råvare. Nydelig!


Grove scones med nøtter

En halvtime fra start til mål – scones er noe av det enkleste og raskeste du kan bake.

Grytestekt reinsdyrstek med smørstekt rosenkål

Vinterens beste råvarer samlet i en rett.

Grønn guacamole

Noen meksikanske kokker foretrekker guacamole uten tomat og lime. De ønsker rett og slett at ingen ingredienser skal forstyrre den delikate smaken av avokadoen. Prøv selv!


Grønn lapskaus

En smaksrik vegetarlapskaus med ekstra god smak av reddiker, bønner og asparges laget av Dyrevernalliansen.

Grønn lasagne

Hjemmeseier til det grønne laget! Her legges spinatsaus og gode grønnsaker lagvis mellom pastaplatene. Både sunt og supergodt!

Grønn pesto

Hjemmelaget pesto som går spesielt godt til pasta og laks!


Grønn salat med honning-vinaigrette

Alle salater og salatdressingers mor!

Grønn smoothie

Smoothie gir energi, godt humør og er en sunn start på dagen! Denne varianten inneholder spinat som gir både fin grønnfarge og mange viktige næringsstoffer.

Grønn sommerminestrone

En virkelig grønn grønnsakssuppe! Smaker godt og gjør godt.


Grønn, Rio & Karibi Dog

Prøv denne pølsetrioen med inspirasjon fra Karibia, USA og Hellas!

Grønne asparges med spekeskinke og eplesirup

Asparges med skinke er en klassiker; her har jeg fornyet den med en sursøt eplesirup som binder sammen de to hovedelementene. Enkelt og veldig godt!

Grønne asparges med spekeskinke og urtedressing

Denne forretten er superenkel å lage – det tar ikke stort mer enn 15 minutter å gjøre den klar. Pass på at aspargesen ikke koker for lenge, den er best når den er sprø.


Grønnsaker i sennepskrem

Denne friske bønne- og blomkålsalaten passer til alle typer kjøtt. Den fyldige sennepskremen løfter salaten både visuelt og smaksmessig.

Grønnsaksfrikassé

Svært enkelt tilbehør til kjøtt og fisk. Grønnsakene beholder sin fine tekstur og får en fyldigere smak av smørfresingen.

Grønnsaksfrittata i pita

Hva kom først? Egget kommer i hvert fall raskest på bordet. Frittata er italiensk omelett, som gjør seg like godt til kjappe middager som til fredelige frokoster.


Grønnsakslasagne

Ta et avbrekk fra kjøttmåltidene - de ovnsstekte grønnsakene i denne retten har masse smak og passer perfekt i en saftig lasagne.

Grønnsakspizza med kremost

Lys pizza for den lyse årstiden! En variant av pizza bianca, hvit pizza, som er blant de enkleste og beste pizzaene du kan lage. Uten tomatsaus, men med en frisk miks av kremost og grønnsaker.

Grønnsaksragu med strimlet svinekjøtt

Mange ingredienser og grønnsaker blir til en sunn gryterett med mye smak. Utrolig nok kan den lages på en halvtime!


Grønnsakssaus

En sødmefull og smaksrik saus som passer spesielt godt til fisk.

Grønnsaksspyd

En runde på grillen frigjør sødmen i grønnsakene. Nydelig tilbehør til grillet kjøtt og fisk.

Grønnsakssuppe med torsk

Kutt og kok – få middager er så ukompliserte som en god suppe laget med ferske grønnsaker. Her supplerer torsketerningene det lille ekstra, og vips – ukens enkleste middagsfavoritt er klar til servering.


Grønnsaksuppe med spinat

Energioppskriften! Hva er vel bedre enn en varm og fyldig suppe på kalde, mørke dager? Denne suppen er full av gode grønnsaker - perfekt for både smaksløker og tiltakslyst.

Guacamole

Maxikos! Mexicos signatursalsa nummer én, smaker fantastisk når du lager den fra ferske råvarer – og er utmerket både som middagstilbehør og dip.

Guacamole

Mexicos signatursalsa nummer én, smaker fantastisk når du lager den fra ferske råvarer – og er utmerket både som middagstilbehør og dip.


Gul ertesuppe med svineknoke

Ertesuppe på gamlemåten. Lager du ertesuppe fra bunnen, må måltidet forberedes litt i forkant. Resultatet blir ekstra mye og god smak, fra få ingredienser.

Gulasj med kylling

Gulasj er Ungarns nasjonalrett og navnet refererer til opprinnelsen "gjetermat". En klassisk gulasj lages med oksekjøtt, vi gjør en liten vri og serverer den fyldige suppen med kyllingklubber.

Gulrot- og ingefærsuppe

Herlig høstfarge! Sett både farge og smak på årstiden – denne suppen ser like god ut som den smaker, og kan gjerne varieres ved å tilsettes fisk eller skalldyr.


Gulrot- og ingefærsuppe med kikertkrutonger

Ingefær gir spenst og kikertkrutongene tilfører sprøhet til denne vegetariske suppen laget av Dyrevernalliansen.

Gulrotkake med nøttekrokan

Jeg elsker denne klassikeren av en kake. En skikkelig god gulrotkake med en fløyelsesmyk ostekrem. Og ikke minst, jeg har gjort en liten tvist ved å lage nøttekrokan. Det gir et crunchy element som er megadigg.

Gulrotpuré

Gå for gul! Denne pureen har både lekker farge og fantastisk smak, dessuten passer den til det meste av både kjøtt- og fiskeretter.


Gulrotsuppe med fennikel

Varmt er sunt! Visste du at kokte eller stekte gulrøtter er enda sunnere enn rå? Varmen frigjør antioksidantene og gjør denne suppen både supersunn og supergod.

Gulrotsuppe med ingefær

Denne suppen har en oppsiktsvekkende farge – og smaker både søtt og friskt. Gulrot og ingefær er en uslåelig kobinasjon!

Gulrotsuppe med spisskummen og sitron

En mettende og sødmefull middagssuppe med eksotiske krydderinnslag.


Oppskrifter A-Å: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Dra ned i kalender