Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

REMA 1000 oppskrifter (96)

Fajita-pizza med krydret kylling

Pizza blir ikke enklere enn dette! Denne spicy texmex-varianten blir en favoritt hos både store og små.

Falafelburger i pita

Fra gatemat i Midtøsten – til middagsbordet ditt! Når du lager en av verdens mest populære vegetarretter selv, kan du få den så spicy du bare vil. Oppskriften er laget av Dyrevernalliansen.

Falsk skilpaddesuppe med kylling

Skilpadde står ikke ofte på våre hjemlige middagsmenyer – heller ikke her. Men, selv om kyllingen serveres som en slags falsk suppeprofet, er smaken så absolutt uforfalsket middagslykke.


Familiens grønnsakssalat

Friske grønnsaker som reddik, agurk og vårløk blandet med en sursøt sennepsdressing.

Fastelavensboller

I tidligere tider markerte fastelaven en siste fest før fastetiden. I dag merker vi ikke så mye til dagen – bortsett fra at bollene har ekstra fyll og smaker ekstra godt.

Fennikelgrateng

Denne gratengen med smak av fennikel og parmesan er nærmest en rett i seg selv, men er også nydelig til rustikke lammeretter.


Fennikelsalat

Enkel og frisk tilbehørssalat som passer spesielt godt til fisk.

Fennikelsuppe med kylling

Putt knollen i bollen! Fennikel er slekt med blant annet persille og dill, og både knoll og bladstilk brukes i pureen som setter fantastisk smak på denne kremede suppen.

Fersk pasta med laks og erter

Utrolig rask middag – og svært god! I den milde fløtesausen kjenner du smaken av sitron, erter og persille.


Fersk suppe med kyllingkjøttdeig

Sunn suppelykke, med saftige, små kyllingboller! På en snau halvtime lager du en herlig, fersk vintersuppe med friske grønnsaker.

Ferske sliders med grillgrønnsaker, aioli og curry ketchup

Supersaftige sliders servert med hjemmelaget aioli, salat, potetchips, grillgrønnsaker og curry ketchup.

Festkake

Klassisk kremkake med friske bær! Hva passer vel bedre i mai, enn å kunne by på en ekstra god variant av folkets kakefavoritt? Denne festkaken er som skreddersydd for årets store jubelmåned – luftig, søt og superfresh. Hurra!


Fikenkompott

Deilig tilbehør til ostefatet – enkelt å lage. Egner seg også godt som hjemmelaget julegave.

Finnbiff «Nordlys»

Smørstekt reinskav er utgangspunktet for denne retten. Vår variant er en enkel og ganske rask gryterett med masse smak.

Fish & Chips med remulade og ertepuré

Den britiske klassikeren fish & chips har røtter tilbake til 1600-tallets England, men kombinasjonen slik vi kjenner den i dag ble først virkelig populær mot slutten av 1800-tallet.


Fish Tacos

Fredagsfisk! Vil du variere fredagstacoen, eller rett og slett lage noe nytt og godt, bør du prøve Sues fantastiske Fish Tacos – stekte torskefileter med fruktsalsa og kokossaus.

Fish Tacos med poteter Vallarta

Synes du det er krevende å få barna til å spise fisk? Med denne fisketacoen går det som en lek!

Fishermans pie med revet gulrot

Fiskegratengen som vil skape begeistring hos alle – også de som tror at de ikke liker fisk!


Fisk med dill – Chả Cá Lã Vọng

En herlig Hanoi-spesialitet! Chả Cá er en så populær rett i Hanoi at den i sin tid ga navn til gaten der den hadde sin opprinnelse. Her serverer du den med hjemmelaget, sursøt Nuóc Châm-saus.

Fiskeboller i hvit saus

Den tradisjonelle fiskebollefavoritten. Lag den hvite sausen med fiskekraft fra pakken og server med råkost, erter og nypoteter.

Fiskeboller i karrisaus

Karrisausen er fiskebollenes beste venn – en litt annen vri, der barnas favorittfisk svømmer i mer eksotiske farvann.


Fiskeboller i rekesaus

Fiskebollekrefter! Eller kanskje tvert om? God sjømat er bra for både kropp og smaksløker – og mens du lar fiskebollene putre i kraften, renser du rekene på ei fjøl.

Fiskeboller med eple og karri

Curry me home! Hjem til middag og en herlig variant av barnas fiskefavoritt. For, sammen med den friske eplesmaken gjør denne fleksible kryddermiksen virkelig susen i fiskebollesausen.

Fiskeboller og gulrøtter med sennepssaus

Sødmefulle gulrøtter og sennepssaus med akkurat passe sting er perfekt match for de milde fiskebollene.


Fiskeboller og reker med vårsalat

"Fiskeboller lengter etter havet" synger barna, men når denne retten kommer på bordet finner de fort ut at fiskeboller egentlig trives aller best i den hvite crème fraîche-sausen.

Fiskeburger med potet- og rødbetsalat

Fiks ferdige fiskekaker er midt i blinken midt i mellom to brødskiver. Potet- og rødbetsalaten er fyldig, søt og syrlig – en suveren smakskombinasjon.

Fiskeburger med potet- og rødbetsalat

Fiks ferdige fiskekaker er midt i blinken midt i mellom to saftige rugbrødskiver. Potet- og rødbetsalaten er fyldig, søt og syrlig – en suveren smakskombinasjon.


Fiskegrateng med enkel råkost

Ordentlig middag for travle dager! Fiskegrateng med råkost er noe av det enkleste og sunneste du kan lage.

Fiskegrateng med råkost

Heit i toppen! Grateng kommer fra franske "gratin" og denne gratinerte fiskeretten kommer høyt på listen over tidenes middagsfavoritter.

Fiskegryte med blåskjell

På med blådressen – blåskjell er fabelaktig festmat, men kan like gjerne nytes som hverdagsmiddag. Og aller best smaker de nydampede skjellene nå på vinteren, før vårløsning og gytesesong.


Fiskegryte med scampi og laks

Små gryter har også ører – når barna hører denne fiskegryta putre, er det førstemann til bords. Ferdig på femten minutter, full av smak og sunn sjømat.

Fiskekaker Sweet & Sour

Fiskekaker med asiatiske smaker – en fiskemiddag som alle vil like.

Fiskekaker av fersk torsk med salsa og ris

Fiskekakene får en eksotisk smak av spisskummen og karri, og serveres med en spicy tomatsalsa.


Fiskekaker i pitabrød med coleslaw

En kjærkommen variasjon fra de klassiske fiskekakeserveringene. Litt kajennepepper og oregano gir fiskekakene mer smak.

Fiskekaker med eggesmør

Universalingrediensen? Egget er like selvskreven i kakemiksen som på frokostbordet. Denne retten er et godt eksempel på at egget gjerne briljerer på middagsbordet også.

Fiskekaker med gulrotsalat

Rask smaksvrimmel i strimmel? Her skreller du gulrot i lange baner og smaksetter med mandler, chili og ingefær – spenstig råkostgodt til de gode fiskekakene.


Fiskekaker med luftig potetmos og rødkålsalat

Dressingen med spisskummen og sennep gir rødkålsalaten er løft. Det perfekte følget til fiskekaker!

Fiskekaker med marinerte poteter og råkostsalat

Fiskekaker er en av de sunneste hurtigmiddagene du kan lage. Og en smart rett å servere barn som tror at de ikke liker fisk!

Fiskekaker med pastinakk- og brokkolisalat

Sunt, raskt, godt og enkelt – slik en hverdagsmiddag skal være. Her får du inspirasjon til å bruke brokkoli på en ny måte.


Fiskekaker med potetbåter og råkostsalat

Fiskekaker er en av de sunneste hurtigmiddagene du kan lage. Og en smart rett å servere barn som tror at de ikke liker fisk!

Fiskekaker med potetmos, råkost og ingefærdressing

Med blandet råkost og rømmedressing blir denne hverdagsklassikeren ekstra frisk og fristende.

Fiskekaker med remulade

Ukens gjøren og remuladen? Majones, aioli og remulade er variasjoner over samme grunnoppskrift. Enkelt å lage og veldig godt! Remuladen gir masse smak og gjør denne retten ekstra god og fyldig.


Fiskekaker med rotstappe

Sulten på suksess? På ukedagene er det enkle ofte det beste, og dette er en sikker vinner for familiens små og store. Helt enkelt – veldig godt.

Fiskekaker med råkost og fiskesaus

Fiskekakemiddagen kan ikke lages enklere enn dette.

Fiskekaker med råkostsalat

Den enkleste fiskemiddagen du kan lage! De milde fiskekakene får et løft av paprikasausen.


Fiskekaker med tomatsalsa

Fiskekaker med en middelhavsinspirert tomatsalsa og stekte potetbåter – så enkelt kan du lage en sunn og god fiskemiddag.

Fiskekaker og nypotetsalat

Nypoteter får du bare noen uker i året, og da gjelder det å bruke dem godt! Som her – i en potetsalat servert sammen med fiskekaker.

Fiskekaker og råkost i pita

Så enkelt og raskt kan det gjøres! Sunt, grønt – og veldig godt.


Fiskekarbonader med spinatris

En enkel og god fiskemiddag med smakfull Skippern-ris

Fiskepudding med løksaus

Fiskepuddingen er kanskje en dårlig svømmer, likefullt er den barnas soleklare favorittfisk – bare husk å skjære sitronen i livbåter. Løksausen gjør dette til et ekstra smaksrikt og mettende måltid.

Fiskeragú

Ovnsbakte ovasjoner! Fisk i form er lett å lage og enda lettere å like. En herlig, chunky ragù, med saftige steinbitbiter sørger for smakelig fiskelykke.


Fiskesalat med ris

I denne lette og originale fiskeretten gir en klassisk vinaigrette smak til både fisketerninger og salat.

Fiskesaus med reker

En syrlig og frisk saus som gir alle fiskemiddager et løft.

Fiskesuppe

Noe av det beste med en god fiskesuppe er at du kan bruke nesten hva det måtte være av ferske grønnsaker og fisk – hemmeligheten ligger i de gode råvarene. Og jo mer du gjør fra bunnen av, som for eksempel fiskekraften, desto bedre blir resultatet!


Fiskesuppe Bekkjarvik

Gjennom oppveksten i Bekkjarvik var denne suppen en gjenganger, vi hadde ganske enkelt dagens fangst i en suppe basert på god fiskekraft. Husk at suppen ikke skal koke etter at du har hatt i fiskebitene!

Fiskesuppe med kokos

Kokoskos! Her er en herlig, heit og fyldig laksesuppe for stadig kjøligere høstkvelder. Hvor hett det blir bestemmer du selv med et passelig kvantum kajenne. Den søtlige kokosmelken beroliger også det fyrrige pepperet.

Fiskesuppe med suppegrønnsaker

Denne suppeklassikeren lager du på 15 minutter!


Fiskesuppe med ternet fisk

Det har aldri vært enklere å tilberede en skikkelig fiskesuppe.

Fiskeveloute

Fisk i fløyel! Veloute er en av de klassiske, franske sausene. Navnet kommer av "velour" og sausen kan serveres til så mangt – i denne oppskriften forvandles den til en herlig fiskesuppe.

Flaket torsk med mangosalsa

I denne retten blir klassisk norsk torsk servert som en salat med asiatiske smaker av mango, soya og lime. Tynne skiver av fennikel løfter retten visuelt og gir et knasende innslag av anis.


Flesk og duppe

Flesk og duppe er en skikkelig norsk gårdsklassiker. Før i tiden ble sideflesket lagt i salttønner for konservering. I våre dager er dette en herlig, lettvinn hverdagsmiddag.

Fleskepannekake

Pannekake med matributter! I eventyret spiser grisen pannekaka, men i denne fordums hverdagsfavoritten får pannekaka revansj. En klassiker som fortjener sin renessanse.

Flintstek med grillet asparges og pastasalat

Prøv denne deilige pastasalaten med kokte egg og sursøt dressing til folkefavoritten flintstek.


Fløtegratinerte poteter

Myke, deilige, ovnsbakte poteter med smak av hvitløk – bifftilbehøret over alle bifftilbehør!

Fløtegratinerte poteter

Myke, deilige, ovnsbakte poteter med smak av hvitløk og ost – bifftilbehøret over alle bifftilbehør!

Fløteposjert kalkun med gulrot og ingefær

Mildt, forsiktig varmebehandlet kalkunkjøtt med gulrot og ingefær er en uslåelig kombinasjon. Den friske, karakteristiske ingefærsmaken tilfører spenst og dybde til de søte gulrotaromaene.


Focaccia

En ekte, langpannet Italiener! Focaccia er perfekt tilbehør til italienske retter, og er både enkelt og raskt å lage. Flatt, ferskt og gjerne toppet med oliven, løk eller tomat.

Folkets «Wallenbergare»

Wallenbergare er oppkalt etter den kondisjonerte, svenske familien med samme navn. Originalen lages med kvernet kalvekjøtt – vår variant er en herlig hverdagsfavoritt.

Fransk Bloody Mary

En av verdens mest populære drinker, nå med en fransk twist.


Fransk fiskesuppe

Denne bouillabaisse-inspirerte rivieraretten er en lett og krydret torskesuppe – tilpass chilimengden etter hvor sterk du vil ha den. En spesielt god og varmende middag på kjølige sommerkvelder.

Franske sommerkoteletter med bakt søtpotet, avokado og chevre

Server de smakfulle franske sommerkoteletter med bakt søtpotet, som passer veldig godt sammen med deilig, frisk chevre.

Fries

Obligatorisk følge til burgere – også veldig godt til annen grillmat.


Fries og aioli

Hjemmelaget smaker best! Aioli er ganske enkelt majones pluss hvitløk.

Frijoles a la Charra

I Mexico er denne bønnestuingen det aller vanligste tilbehøret til stekt og grillet kjøtt. Den MÅ lages av pintobønner.

Frijoles refritos

Mye brukt siderett i Mexico og USA. Kan også brukes i tacos, quesadillas, burritos – gjerne som alternativ til kjøtt når du ønsker å spise vegetarisk.


Frikadeller

Disse deilige, små kjøttbollene forbinder vi kanskje først og fremst med våre danske naboer. Navnet derimot kom via Tyskland, sannsynligvis fra italienske fritto, og refererer til tilberedningen i stekepannen.

Frikassé med kyllinglår, løk og champignon

Kyllingfrikassé er noe av det beste du kan bruke kyllinglår til. Kokingen frigjør all den gode smaken i lårkjøttet.

Frisk eplesalat

Denne salaten med eple- og selleristrimler smaker spesielt godt til fisk og sjømat.


Frisk fennikelsalat

I denne salaten blir den karakteristiske anissmaken av fennikel matchet av en smaksrik dressing med blant annet sennep worcestersaus.

Friterte aspargesbønner

Brasils mange innvandrere fra Japan har satt sitt preg på landets kjøkken. Friterte aspargesbønner i tempurarøre er et godt eksempel – og knasende sprøtt tilbehør til grillmaten.

Friterte løkringer

Elegant appetittvekker, snacks eller tilbehør til burgeren – valget er ditt.


Frittata med bakte paprika

Ovnstekte egg med gode grønnsaker. Frittata er en italiensk, eggbasert rett. Veldig god og lett å lage - slett ikke ulik en klassisk omelett.

Frokostburger

Egg & bacon, salat og burger på en gang – den perfekte brunchretten når du har lyst på noe ekstra godt!

Frokostrundstykker

Setter du denne gjærdeigen om kvelden, har du nystekte rundstykker om morgenen!


Fruit salsa

Fruktelig godt! Søt og syrlig frukt, koriander og kajennepepper, gjør denne salsaen til en herlig, familievennlig fruktfiesta.

Fruktminestrone

En frisk dessert som nærmest lager seg selv. Velg gjerne dine egne favoritter av frukt og bær!

Fullkornsrisotto med scampi og squash

Lubne scampi og sprø biter av squash og paprika gir en smaksrik risotto med inspirasjon fra Italia.


Fusilli med bacon og grønnsaker

En skrue løs... Sjansen er stor for at du finner den igjen i denne herlige pastamiksen med sprøstekt bacon og gylne grønnsaker.

Fyldig potetsuppe med pepperot

En deilig vri på den franske suppeklassikeren vichysoisse. Pepperrot gir suppen ekstra sting.

Fyldig potetsuppe med rømme og sprø skinke

Skinken har blitt fullstendig sprø! Ingen grunn til panikk, det betyr bare at denne fyldige og varme vintersuppen straks er ferdig smaksatt og serveringsklar. Vel bekomme!


Fylt ciabatta med fiskekaker og søtpotet

Søtpotetstaver med soya og en himmelsk dressing med ingefær løfter de gode, gamle fiskekakene til nye høyder.

Fylt svinerullade med prosciutto og mozzarella

Speket med smak! Italienerne har laget sin sin prosciutto crudo siden før vår tidsregning, og i dag er de løvtynne, salte skivene blant de mest brukte ingrediensene i det italienske kjøkken.

Fylte og gratinerte potetlomper med plukket kylling og avokado

Full pakke! Potetlomper passer til langt mer enn pølseinnpakning – de er blant annet suverene til wraps. I denne retten er de varme omslag for en herlig miks av kylling, rødløk, agurk og avokado.


Fylte pitabrød med kylling og aubergine

Fabelaktig fingermat! Som skapt for sesongens ambisjoner om makelig anlagte måltider, er denne uformelle fristelsen med en saftig mix av gode ingredienser – og hjemmelaget gressløkdressing som fersk og frisk topping.

Fårikål

Høstfest! Ingenting slår fårikålen når det kommer til å samle fest og folkelighet i ett og samme måltid. Den norske nasjonalretten – høsten blir ikke den samme uten.

Fårikål med middelhavsvri

Selv om fargen er annerledes, vil du gjenkjenne mange av de gode, gamle fårikålsmakene i denne nye, middelhavsinspirerte varianten.


Oppskrifter A-Å: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Dra ned i kalender