Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

REMA 1000 oppskrifter (118)

BBQ Chorizo med bacon og løk

More is more! Sommerens manwich-oppskrifter er ikke basert på nøkternhet, og denne chorizo-varianten er absolutt ikke noe unntak. Ser fantastisk god ut og smaker enda bedre – her er det MYE å glede seg til.

BBQ Hamburger

Den klassiske burgeren! Med Barbecuesaus, baconskiver, cheddarskiver og stekt løk.

BBQ Juicy Pork Roast med osteboller og grillsalat

Svinenakken er det aller saftigste stykket på grisen og veldig godt på grillen! Ostebollene er en forfriskende vri på hamburgerbrødet.


BBQ Juicy Pork Roast med tomater og løk

Hakket peiling! Ingenting roper "full kontroll!" som denne bbq-burgeren. Her er det bare å grille og grovhakke alt, og krysse fingrene for at mesteparten av den herlige burgermiksen holder seg på plass. Yummy! Husk å ha servietten klar.

BBQ svin ytrefilet med frisk potetsalat

Så enkelt kan det gjøres: Grill ytrefileten, skjær kokte poteter i tykke skiver, grill dem forsiktig og bland med eddik og olje.

BBQ svinespyd med fried rice

Festmat for familien! Om du vil bli en ekte helgehelt bruker du disse herlige, sweet chili-glaserte svinestrimlene som spydspiss.


BBQ-burger med bakt løk

Hamburger kan være rask hverdagsmat, men kan også være noe langt mer. Legger du tid og kjærlighet i detaljene rundt – som hjemmelaget BBQ-saus og grønnsakslaw – blir dette et fullverdig festmåltid.

BBQ-marinert grillfilet og maiskolber med lime- og chilismør

Det milde svinekjøttet blir tilført smak av BBQ-marinaden og et syrlig, spicy chilismør.

Baby Back Ribs med grillede poteter

Saftige og søte baby back ribs trenger kun oppvarming. Og mens kjøttet grilles 20 minutter på indirekte varme, griller du ferdig potetene. Ekstremt enkelt – veldig godt!


Baby Back Ribs med kikertsalat og potetsalat

Saftige, søte ribs trenger kun oppvarming og er noe av det enkleste du kan grille. Server med mettende kikertsalat og potetsalat med deilig smak av urter og krydder.

Baby Back Ribs med potetsalat og coleslaw

Saftige og søte baby back ribs trenger kun oppvarming. Og hvis du serverer med ferdig potetsalat og coleslaw, er det bare å montere – og servere.

Baby Back ribs

Ettersom baby back ribs kun trenger oppvarming, har du tid til å lage tilbehør som ekte, tysk potetsalat og baked beans fra bunnen av.


Baby Blue Sliders

Sliders med blåmuggost og løk- og balsamicorelish – servert med skivet sylteagurk.

Bacon- og spinatpai med Jarlsbergost

Høstpai! Det fine med pai er at du kan fylle den med så utrolig mye godt – her har du en variant med spinat og sprøstekt bacon, som fort kan bli en ny familiefavoritt.

Bacon-Wrapped Drumsticks & 3 x Dip

Deilig snacksmat – finn din favorittdipp!


Bacondadler

Søtt og salt – enkelt og smakfullt. Perfekt som apetittvekker eller del av tapasbordet.

Baked Beans

Klassisk tilbehør til amerikansk grillmat, men også et lite måltid i seg selv.

Bakt knytte med camembert, spinat og sopp

Disse deilige porsjonspaiene egner seg veldig godt til lunsj og som forrett.


Bakt kongekrabbe med soyasirup

Kongekrabbe er en av de fineste råvarene vi har. Tilført smaker av soya, ingefær, chili og sitron får denne retten et asiatisk preg.

Bakt kveite med saltkokte poteter

Herlig hellefisk! Ingrediensene til denne fiskemiddagen kan telles på én hånd, men den gode smaken står til high five fra hele familien.

Bakt kålrot

En enkel måte å varmebehandle kålrot på. Veldig godt til kjøtt.


Bakt laks med grønnkål

Laks, eple og fennikel, som er en svært god match, blir her innrammet av en syrlig smørsaus.

Bakt laks med smørsaus

Ved å ovnsbake filetene på under hundre grader beholder kjernen den rene, oransje laksefargen. Fisken får også en fast, fin konsistens. Brokkolibuketter og dillsmørsaus gir retten et klassisk preg.

Bakt laks med squash og purre

La folie! Papillote er fransk og beskriver retter som pakkes inn i folie før de bakes. Den franske betydningen av folie derimot, er galskap – og det ville nesten være galskap å ikke prøve denne ekstra saftige laksemiddagen.


Bakt løk

Løk får en helt særegen sødme når den bakes i ovn, og er spesielt godt til biff.

Bakt skrei med oliven, kapers og løk

Fiskekjøtt fra våre kalde farvann, en typisk middelhavsk smørblanding med kapers, oliven, løk og persille – og en eksotisk søtpotetpuré med smak av appelsin. Velbekomme!

Bakt søtpotet med avokado og chevre

Søtpotet passer veldig godt sammen med deilig, frisk geitost – chevre. Du kan også bruke Snøfrisk.


Bakte kyllingklubber

Alle gode ting er tre! Syrlig yoghurt, søt fløte og heftig kajenne - dette er en super måte å få skikkelig saftige kyllingklubber, med ekstra mye smak.

Bakte kyllingklubber med grønnsaksris

Byens hotteste klubber kan fort bli familiens fingermatfavoritt. Når kyllingen baker og risen trekker, tar du fugledansen mens du dekker bordet.

Banan med chili, ingefær og vanilje

Denne barnslig gode banandesserten med smaker av chili og ingefær er enkel å lage. Prøv selv!


Barnas pepperkaker

Pepperkakebaking er førjulstidens høydepunkt for mange barn. Kjøp ferdig deig dersom du vil ta en snarvei.

Basic Nachos

Nachos kommer opprinnelig fra Coahuila i Mexico, men er i dag en av de mest populære amerikanske smårettene. Den klassiske versjonen av nachos besto av totopos (maistortilla-chips), smeltet ost og jalapeño-chili i små ringer. Denne smakstrioen er fortsatt en utmerket basis til mange gode nachos-opplevelser.

Basic Quesadilla

TexMex-kjøkkenets beste bevis på at det enkle kan være det beste.


Basilikumpesto

Nylaget pesto kan brukes til alt – eksempelvis som pastasaus, som dipp for brød og kuttede grønnsaker og som saus til fisk og kjøtt.

Bearnaise

Kongen av sauser. Litt sennep i sausen gir en fin snert, samtidig som det gjør at sausen ikke skiller seg så lett.

Beef Pasanda

Stormogulens favoritt! Pasanda, som betyr "favoritten", ble opprinnelig laget til de arabiske herskerne på det indiske subkontinentet. Denne retten finnes i ulike variasjoner – vi bruker møre biter av storfekjøtt.


Beef Stir Fry

Den effektive woken har blitt brukt i asiatiske kjøkken siden middelalderen, og teknikken er essensiell når du lager Thai-retter. Bruker du Chef Puridas wok-tips, blir resultatet a-ròi - herlig godt!

Beef Tikka

En av de mest kjente indiske rettene, der "tikka" refererer til små kjøttstykker som blandes inn i marinaden. Serveres ofte med kylling, men denne retten er også fantastisk god med lam og vår favoritt – mørt og saftig biffkjøtt.

Beef Tortilla med Salsa Ranchera

En knallgod tortilla-variant med biffkjøtt. Tar litt tid å lage, men resultatet blir desto bedre. Provecho!


Beef Wellington med rødvinssaus

En biffklassiker som imponerer både øye og gane.

Beer Can Chicken med rustikk potetstappe og tomatsalat

En morsom og spektakulær måte å helgrille kylling på. Men det aller beste er smaken!

Belgfruktfrikassé

Opplev farge- og smaksnyansene av tre ulike belgfrukter! Et visuelt og friskt tilbehør til fisk og kjøtt.


Bents rødbetsalat

Denne milde og sødmefulle rødbetsalaten smaker nydelig til julemat som sild, rakfisk og ribbensstek.

Bergensk fiskesuppe

Grådig go' fiskesuppe! Det finnes utallige varianter av denne herlige retten. Vår versjon lages med sei og strimlede rotgrønnsaker, og med reker for ekstra smak.

Bernaise

Det er smaken av estragon som skiller bearnaise fra hollandaise. Klassisk tilbehør til biff.


Betasuppe

Rubbel og bit! Betasuppe finnes i en rekke lokale variasjoner rundt om i landet. Fellesnevneren er at suppen serveres med kjøtt- eller pølsebiter og grønnsaker.

Betasuppe med pølser

Klassiker som biter! Kvess kniven og pass fingrene – som navnet tilsier må du dele en god del før du kan dele denne deilige, varme kjøttsuppen med resten av familien.

Bidos

Rein og skjær middagslykke. Bidos er en fyldig, samisk reinsdyrsuppe. Tradisjonelt lages denne rustikke retten med litt større kjøttbiter, men strimlet reinskav fungerer også utmerket.


Biff Fajitas

I TexMex-kjøkkenet brukes «fajita» på retter med grillet kjøtt av alle slag. Strimlet biffkjøtt er en saftig fajitas-favoritt.

Biff Manwich

Jo høyere, desto bedre! Her må du mikse både kokke- og ingeniørkunst for å skape et av sommerens høydepunkt – en saftig kvadrupeldekker-sandwich. Den bærende konstruksjonen består av flere lag med saftig biffkjøtt, holdt i sjakk av et grillspyd.

Biff med fries og issalat

Saftig biff med klassiske fries og issalat med blue cheese og bacon kan fort bli en favoritt i sommer!


Biff med home fries

Enkelt og godt – slik får du biffen servert på et ekte steak house.

Biff med kremet sjalottløk

Biff er en sikker vinner. Servert med sødmefull, kremet sjalottløk og en smaksrik brokkolipuré blir dette en sjenerøs hovedrett.

Biff med kremet spinatsaus

Grønn luksus! Er du glad i en god biffmiddag, men ønsker litt variasjon? Da er saken biff – med en fantastisk, kremet spinatsaus.


Biff med mandelpotetpuré og glaserte gulrøtter

Potetpuréen erstatter saus i denne klassiske biffserveringen.

Biff med risotto og grønn salat

Server den beste biffen slik de gjør i Italia – med en deilig risotto og frisk salat!

Biff med soppcanneloni

Full rulle med flate plater! Canneloni er en rørformet pastavariant med ulike sauser eller annet godt fyll - som her, med sopp og løk. Om du ikke lager pastaplatene selv, er lasagneplater et utmerket alternativ.


Biff med urtelokk, ovnsbakte poteter og jordskokker

Urtelokket løfter ytrefileten både visuelt og smaksmessig. Og ettersom sitron og timian går igjen i lokk og sjy, setter disse ingrediensene et friskt og grønt preg på denne hovedretten.

Biff stroganoff

Befstróganov er en selvskreven, russisk søndagsfavoritt. Sett gryten på lav varme og dra ut på tur, denne blir bare bedre med litt ekstra tid.

Biff à la Lindström

Vil du lage en ekstra saftig, litt annerledes burgermiddag? Da er Lindström helten. Han tok med seg denne nordiske favoritten fra St.Petersburg. Fantastiske biffburgere på luftig potetmos.


Biffwok Madame Hiên

Ingen middager tar kortere tid å lage enn wokretter – som denne autentiske og velsmakende varianten fra Vietnam.

Bistecca av pampas entrecôte med bakt paprika

Om du ikke har smakt pampas-biff, har du en fantastisk matopplevelse i vente – entrecôten i denne oppskriften er blant verdens møreste og gjør grillmiddagen til en fest!

Blackened cod og grønnkål med chili, ingefær og sesam

(OBS: Fisken skal marineres i 3-4 timer) Serveres på japanske restauranter verden rundt – nå også hjemme hos deg?


Blomkål og brokkoli «Cæsar»

Det er dressingen som virkelig gjør en cæsar-salat, og siden denne dressingen er en personlig favoritt har jeg funnet ut at den også kan brukes til andre grønnsaker, f.eks. som her til blomkål og brokkoli.

Blomkålsuppe med fritert kapers og reker

En god porsjon reker i bunnen av suppetallerkenen ved servering; du heller mild blomkålsuppe over mens gjestene ser på, og topper det hele med salte, friterte kapers og gressløkolje. Spektakulært og smakfullt!

Blomkålsuppe med grillet scampi

Luksusversjonen av blomkålsuppe – med chili og scampi – for under hundrelappen! Hele retten er ferdig på 20 minutter.


Blomkålsuppe med kjøttboller

En fyldig blomkålsuppe med kjøttboller – serveringsklar etter bare 15 minutter

Blomkålsuppe med kylling

Den milde smaken av kyllingfilet gjør den milde blomkålsuppen til en fullverdig middag.

Blomkålsuppe med laks og rugbrødterninger

Blomkålen er som skapt for å lage skikkelig god og fyldig suppe, og med litt laks og sprø brødterninger er denne retten komplett. Ferdig før du får sagt posesuppe, så denne lager du best fra bunnen av.


Blomkålsuppe med suppegrønnsaker

Denne sunne og smaksrike middagen lager du på 1-2-3!

Blue Cheese Hamburger

Sødmefull løk smaker himmelsk sammen med blåmuggost! Bacon og en deilig Green Goddess dressing balanserer med saltinnslag og friskhet.

Blue cheese & bacon pizza

Mildt og sterkt, salt og søtt balanserer hverandre på denne smaksrike pizzaen.


Blåbærgranité antioksidantsjokk!

Det skal mye til for at du finner en sunnere og bedre dessert enn dette! Blåbær er en av våre beste kilder til antioksidanter og får i denne utgaven en ekstra friskhet av grønne mynteblader. Det tar ikke mange minuttene å lage denne desserten, men den må forberedes før gjestene kommer.

Blåskjell i karri

Vi er heldige som har så store mengder av gode blåskjell her i landet. Så det gjelder å bruke dem! Her har jeg laget en oppskrift med kokosmelk og karri; velg selv hvor sterk den skal bli når du har i chili.

Blåskjellgryte

En norsk vri på klassikeren moules-frites som består av blåskjell og pommes frites. Her kokes potetene og blandes i gryten, slik at du får med deg all den gode smaken fra kraften.


Blåskjellgryte med tomat og squash

På tide å løfte jern! Blåskjell er en super kilde til jern og andre viktige næringsstoffer. Denne delikatessen høstes året rundt og finnes i rikt monn langs hele Norskekysten. Blått til lyst – og perfekt sommermat..

Blåskjellsuppe med estragon

Estragon er mitt favorittkrydder til skalldyr, og når du har laget denne blåskjellsuppen skjønner du hvorfor.

Bondeomelett

Eggselent! Frokost-virtuosen ommeletten har et register som strekker seg langt forbi formiddagstimene. Med poteter og bacon blir den forvandlet til en herlig og mettende middag.


Bondeomelett med aioli og tomatsalat

Ovnsbakt rustikk. Server en litt påkostet påskeomelett – lett å lage og med mange gode smaker.

Bondeomelett med chorizo

Norsk klassiker, med spansk klassiker. Stekt chorizo er tapasfavoritten som gir ekstra mye god smak til denne rustikke omeletten.

Bondeomelett med pølse

Enkel hverdagsmiddag eller mettende brunsjrett? Denne omeletten passer like bra som begge deler.


Bondeomelett med tomatsalat

Landlig omelettlykke! Hva er vel bedre vårmat enn en luftig, rustikk potetomelett, toppet med tomater og sprøstekt bacon? Denne raske retten passer utmerket på travle dager, eller til sommersesongens første uteservering.

Bondepiker

Her får du en ny vri på en norsk dessertklassiker. Vaniljestang, Philadelphia-ost og sitron gir en ekstra god bondepikekrem.

Borscht - rødbetsuppe

Denne rødbetfargede grønnsakssuppen har lange tradisjoner i Øst-Europa. Smaker nydelig med en klatt crème fraîche eller rømme.


Braisert lammeskank med potet- og ruccolastappe

Lammeskanken er den nederste delen av lammelåret, mer presist – leggen. Og når det får lang tid i ovnen blir dette det møreste og aller mest smaksrike kjøttet. Prøv selv!

Braisert lammestek

En enkel lammerett som nesten lager seg selv. Perfekt som søndagsmiddag – du kan til og med rekke en liten tur mens steken står i ovnen.

Braisert okserygg med champignon

Denne kraftige gryteretten smaker ekstra godt når det er kaldt ute.


Braisert svineribbe med epler og søtpotet

Braisering gjør susen! Når du gir kjøttet god tid og lar smaken utvikle seg på lav varme, får du både et supermørt resultat og ekstra smaksrik kraft. Denne saftige svineribben blir garantert en suksess!

Braiserte svinekoteletter

Stopp væsketyven! Når du braiserer, brunes kjøttet før du heller på væsken og lar det putre under lokk. Slik holdes de gode smakene på plass i pannen, og aller viktigst – kjøttet blir mørt og saftig.

Brasiliansk chilisaus: Mohlo de Pimenta

Denne chilisausen, kalt mohlo de pimenta i Brasil holder seg flere uker i kjøleskapet. Sausen er virkelig sterk og passer spesielt godt til burger og pizza.


Brasiliansk vinaigrette

I Brasil serveres alltid vinaigrette til grillmat, men den brasilianske versjonen av denne sausen er tykkere enn dressingen vi forbinder med vinaigrette.

Brasilianske osteboller

Når du har lyst til å finne på prøve noe annet enn hamburgerbrød til grillmaten, må du prøve pão de queijo – brasilianske osteboller – med en deilig smak av parmesan!

Breiflabb med basilikum og spansk salsa

Helgemiddag for ulkedager! Breiflabb, marulk, sjødjevel – kjær matfisk har mange navn og denne forfører middagsgjestene i en fyrrig tomatsalsa.


Brente mandler

Den klassiske julesnacksen!

Bringebær med ostekrem

Friske bringebær er så syrlige at de nærmest ber om et balanserende tilbehør. Denne ostekremen klarer brasene.

Bringebærsaus

Hjemmelaget bringebærsaus får riskremen til å smake enda bedre. Den gir også isdesserter et løft.


Bringebærsufflé

Alle lar seg imponere av en sufflé! Den luftige konsistensen gir en perfekt avslutning på et langt måltid. Her har jeg en duo av bringebær og pære, men du kan gjerne variere med andre bær og frukter.

Brokkoli- og eplesalat

Denne friske salaten kan gjerne brukes som tilbehør til kjøtt og fisk, men kan også fint serveres som en sunn forrett eller et lett mellommåltid.

Brokkoligrateng med skinke

Godt på alle måter! Brokkoli er en supergrønnsak som smaker veldig godt til det meste og er full av nyttige næringsstoffer. K-vitaminer for eksempel, er bra mot skjøre bein. God middag – sett i gang og break a leg.


Brooklyn Hamburger

Sylteagurk, løk og grov sennep er obligatoriske innslag i en klassisk burger – slik du får den servert i Brooklyn. Revet gouda på toppen runder av de kraftige grunnsmakene.

Bruchetta med tomater og parmesan

Bruschetta er fra gammelt av italiensk fattigmannskost, men er også i dag en enkel og god måte å få brukt opp brødrester på.

Brun grunnsaus

Obligatorisk følge til kjøttkaker og karbonader, ferdig på en liten halvtime.


Brun saus

Min favorittsaus til juleribba! Her får du brukt ribbefettet, og med litt portvin og ripsgele blir sausen ekstra god.

Bruschetta med grillede grønnsaker

En gang italiensk husmannskost – i dag en populær forrett på mange restauranter. Kan gjerne lages med gammelt brød.

Brødstuffing

Det milde kalkunkjøttet blir enda bedre av å få tilført smak av en god stuffing. Stangselleri og frisk salvie gjør dette til en ekstra frisk variant.


Brødstuffing

Brødstuffingen smaker akkurat like godt – selv om den stekes i form. Obligatorisk til julekalkunen.

Burger med rødbetsalsa og sennepsmajones

En salsa av rødbeter og eple gir burgerne både sødme, friskhet og knasende sprøhet.

Burger spesial med fennikelsalat

Fabelaktig fennikel! Denne flerårige urteplanten, som opprinnelig stammer fra områdene rundt Middelhavet, er en aromatisk og anvendelig smaksetter som kan tilberedes på en rekke ulike måter. Her gir den ekstra pondus til saftig spesialburger.


Burger-salsa

Denne friske og spicy salsaen lager du på fem minutter!

Burgersandwich med rødbeter og tomatsalat

Selvgjort er velgjort – om du vil servere en herlig hjemmelaget burgermiddag, bør du prøve denne!

Burito Grande med hurtig guacamole

Strimlet kylling med Chicken Rub fra The Taste Lab gir burrito’en en ekstra dimensjon. Dette er avhengighetsskapende mat!


Burrito med scampi og sweet chili

Lag street food inspirert av det du får servert i London – eller Mexico City! Burrito med scampi passer like godt hverdag som helg.

Burritos

Lenge før europeerne kom til Mexico, spiste Aztekerne tortillas som en håndholdt snack. Med strimlet svinekjøtt og hot tacosaus er den også en brennhet TexMex-favoritt.

Burritos med strimlet svin

I Mexico la Aztekernes mattradisjoner grunnlaget for mye av det vi ser på som TexMex i dag. Burritos er spansk for "lille esel", men i denne retten anbefaler vi heller strilmlet svinekjøtt.


Butterdeigsandwich

Jommen sa jeg smør! Butterdeig er en konditor-klassiker som har vært brukt i over 300 år. Men, mulighetene stopper ikke ved kaker og croissanter, den kan med hell benyttes i en rekke middagsoppskrifter også, som her – i en herlig, sprø sandwich.

Butterfly krydret ytrefilet av svin med grillgrønnsaker

Så enkelt kan du lykkes med grillmåltidet: Sett formen med grønnsaker på grillen, grill svineytrefileten noen minutter på hver side og server med sitron. Ferdig på 15 minutter!

Bær- og fruktterte med valnøttbunn og vaniljemousse

Denne terten ser imponerende ut, men er ikke vanskelig å lage. Lag bunnen først, deretter vaniljemoussen og topp med frisk frukt og bær.


Bærsmoothie

Denne bærsmoothien som også inneholder banan, appelsin og honning er det ultimate mellommåltidet.

Oppskrifter A-Å: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Dra ned i kalender