Kalkun med kalkunsjy
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Brødstuffing: Finhakk stangselleri og løk. Stek i smør på middels varme til mykt. Ha i loff i terninger på størrelse med en valnøtt. Smak til med salt, pepper, revet sitronskall og timian. Avkjøl og vend inn ett sammenvispet egg.
-
Trinn 2
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Tørk kalkunen godt utvendig og innvendig med kjøkkenpapir. Smelt 100 g av smøret og bland med salt og kvernet pepper. Pensle kalkunen innvendig og utvendig med smørblandingen. Fyll stuffingen i skroget på kalkunen.
-
Trinn 3
Et triks for saftige kyllingbryst: Bruk et rent kjøkkenhåndkle du kan avse. Bløt i kaldt vann, vri opp og legg på kjøkkenbenken. Skjær smør i tynne skiver. Dekk halve håndkleet med smøret. Brett håndkleet sammen slik at det dekker kalkunbrystet. Ha kalkunen på en stekerist på et stekebrett. Legg på kjøkkenhåndkledet over brystet på kalkunen.
-
Trinn 4
Sjekk om kjøttet er ferdig ved å stikke en pinne eller smal kniv inn i kalkunlåret. Siver det ut klar saft er kalkunen ferdig stekt. La hvile i minst 20 minutter.
-
Trinn 5
Stek kalkunen i 1 time med håndkleet på brystene. Fjern deretter kjøkkenhåndkleet og kast det. Fortsett steking på 200 grader på over- og undervarme i 1 time til. Etterfyll med vann hvis langpannen blir tørr.
-
Trinn 6
Grav ut stuffingen og server som tilbehør. Skjær av lårene og ben ut brystene. Skjæres i skiver og anrett på fat.
TIPS
Godt tilbehør er kremet rosenkål, stekte poteter og tyttebær.