Zuppa di patata med parmaskinke og bruschetta

Tidsbruk 45 minutter
10 ingredienser
19 planlagt
Zuppa di patata med parmaskinke og bruschetta
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Hot og godt.. Potetzuppa! Her serverer du en deilig, kremet og krydret potetsuppe med italienske smaksattributter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

70 g
Parmaskinke
1 stk
Purreløk
300 g
Poteter
3 stk
Tomat
1 stk
Focaccia
4 fedd
Hvitløk
9 dl
Grønnsaksbuljong
1 ss
Worcestershire sauce
2 klype
Kajennepepper
2 ss
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Vask og skrell poteter og purre. Skjær potetene og den lyse delen av purren i skiver. Fres alt i olje sammen med hakket hvitløk i en gryte.

Trinn 2

Trinn 2

Tilsett grønnsaksbuljong og kok opp.

Trinn 3

Trinn 3

La det få småkoke til grønnsakene er møre og kjør det glatt med stavmikser. Spe med vann hvis den blir for tykk. Smak til med worcester sauce og kajennepepper.

Trinn 4

Trinn 4

Stek parmaskinke i ovnen på et bakepapir, 180 ?C i ca. 10 minutter. Stek focacciaen som anvist på pakken og del den på langs.

Trinn 5

Trinn 5

Skjær tomatene i tynne skiver og legg dem på toppen av brødet. Drypp over litt olivenolje og dryss på salt og pepper. Server bruschettaen sammen med den varme suppen toppet med sprøstekt skinke, tomatskiver og gjerne litt strimlet purre

Serveringsforslag

Bruk gjerne andre grønnsaker som sellerirot og persillerot i suppen.