Zucchini ripiene - Fylt squash

Tidsbruk 60 minutter
8 ingredienser
209 planlagt
Zucchini ripiene - Fylt squash
Legg oppskrift
i handlelapp
Selv om vi vanligvis tenker på squash som en grønnsak, er den egentlig en frukt. Zucchini er den squash-varianten som er mest brukt i norske kjøkken – her i en spennende, ovnsbakt middagsrett.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Kvernet deig av storfe 14%, 400 g Nordfjord
2 stk
Squash
1 boks
Hakkede tomater REMA 1000
1 stk
Løk
1 potte
Kruspersille, liten
4 dl
Jasminris REMA 1000
3 ss
Olivenolje REMA 1000
1 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

Trinn 1

Skyll squashen og skjær bort stilkfestet. Del dem først i to og så på langs, skrap ut litt av innmaten.

Trinn 2

Varm olivenolje i en vid gryte. Fres grovhakkede tomater, finhakket løk og hvitløksfedd og la det småkoke i ca 15 minutter under lokk.

Trinn 3

Stek kjøttdeigen til gyllen. Krydre med salt og nykvernet pepper.

Trinn 4

Finhakk squashinnmaten og persillen og bland det godt med kjøttdeigen. Fyll squashen med kjøttdeigblandingen og legg de fylte squashene over i tomatsausen. Rasp gjerne litt parmesan eller grana padano på toppen. Kok under lokk på svak varme i ca 20 minutter, eller stek i ovnen i en ildfast form. Server med ris.