Zabaglione

8 ingredienser
1 planlagt
Zabaglione
Legg oppskrift
i handlelapp
Eggedosis på italiensk! Med melon og ristede hasselnøtter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Hele egg
4 stk
Eggeplommer
1 dl
Eplejuice (eller hvitvin)
0,5 stk
Appelsinsaft, 2 ss
0,5 stk
Finrevet appelsinskall, 2 ss
50 g
Hasselnøtter
0,5 stk
Melon (Honningmelon, cantaloupe el.l)
150 g
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Ha egg og eggeplommer i en kjøkkenmaskin og pisk i 5 minutter til en luftig eggedosis. Kok opp sukker med hvitvin eller eplejuice og kok til det så vidt begynner å tykne. Hell den varme sirupen i en tynn stråle over eggedosisen under kraftig pisking og pisk i 5 minutter til. Smak til med appelsinsaft og revet appelsinskall.

Trinn 2

Legg hasselnøttene på et stekebrett og rist dem i ovnen ved 170 °C i 10 minutter. Hakk dem grovt opp.

Trinn 3

Rens melon, kutt i terninger og legg i bunnen av noen fine glass. Hell på eggedosis og topp med hakkede ristede hasselnøtter.