Ytrefilet med potet- og sellerigrateng | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Ytrefilet Ytrefilet med potet- og sellerigrateng

Ytrefilet med potet- og sellerigrateng

5.0 i snitt
Ytrefilet med potet- og sellerigrateng

Ryddig rot? Jepp, spesielt i gratengsammeneheng. Med rotvekstene gratinert og lekkert plassert ved den saftige ytrefileten, kan familien samles for et av helgens hyggeligste høydepunkt.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

3 pk
Ytrefilet av storfe ca 200 g Nordfjord
300 gr
Sellerirot
1 pk
Fløtegratinerte poteter Bama
150 gr
Hvitost REMA 1000
2 ss
Smør
1 ss
Rosmarin, tørket
2 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 160°C. Gni kjøttet inn med rosmarin, salt og pepper.

  2. Trinn 2

    Brun kjøttet i smør sammen med knuste hvitløksfedd. Ha det over i en ildfast form og sett et steketermometer i den tykkeste fileten.

  3. Trinn 3

    Etterstek i ovn til kjøttet har en kjernetemperatur på 55°C. Ta ut kjøttet og la det hvile. Skru ovnen opp til 200°C.

  4. Trinn 4

    Mens kjøttet stekes, skrell og kutt sellerirot i staver og kok dem møre i lettsaltet vann. Bland selleristaver med fløtepotetene. Ha det i en ildfast form og strø revet ost på toppen. Gratiner potet- og selleriformen på 200°C til osten er gyllen. Skjær kjøttet i skiver og server med potet og sellerigratengen.

Server gjerne med kokt brokkoli.