Yoghurtmarinerte kyllingspyd med kålrot- og kikertsalat

20 ingredienser
207 planlagt
Yoghurtmarinerte kyllingspyd med kålrot- og kikertsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
En sommerlig og frisk vri på grillspydene. Yoghurtmarinaden gjør kjøttet mørt og at kryddersmakene kommer ekstra godt frem. Server kyllingspyd som hovedrett, smårett til tapas eller ta de med ut på grillen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Yoghurtmarinerte kyllingspyd

2 stk
Kyllingfilet
2 ss
Mynte, finhakket
2 ss
Sitronsaft
2 ts
Kummin
2 fedd
Hvitløksfedd
1 ss
Tomatpuré
2 dl
Yoghurt naturell
2 ts
Karripulver
1 ts
Chilipulver
1 klype
Salt

Kikertsalat- og kålrotsalat med mynte

0.5 stk
Kålrot
1 boks
Kikerter
10 stk
Cherrytomater, i ønsket farge
2 ss
Mynte, grovhakket
2 stk
Sjalottløk, finhakket
2 ss
Sitronsaft
2 ss
Honning
1 klype
Pepper
1 dl
Olivenolje
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Yoghurtmarinert kyllingspyd: Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Skjær fingertykke strimler av kyllingfileten og legg i marinaden. La ligge i minimum 30 minutter, gjerne lenger hvis du har tid.

Tre stimlene på spyd og stek de i panne eller på grill i noen minutter på hver side til de er gjennomstekte.

Trinn 2

Kikertsalat- og kålrotsalat: Skrell kålroten og skjær den i tynne skiver med en ostehøvel. Del cherrytomatene i to og legg de i en bolle med kålrot og kikertene. Bland ingrediensene til dressingen og vend inn i grønnsakene. Pynt gjerne med litt frisk mynte over.

Visste du at?

Kylling fra Solvinge både vokser saktere og lever lenger enn kylling som normalt produseres i Norge, og er av en sunnere og mer aktiv rase. Et godt valg for deg som er opptatt av bedre dyrevelferd!