Viltgryte med epler og selleri

Tidsbruk 35 minutter
17 ingredienser
28 planlagt
Viltgryte med epler og selleri
Legg oppskrift
i handlelapp
Friske epler tilfører syrlighet og friskhet til denne rike viltgryten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Reinsdyrkjøtt

450 g
Reinsdyrskav
0,2 ts
Knust einebær
0,2 ts
Knust fennikelfrø
0,2 ts
Malt allehånde
0,8 dl
Eplejuice
1,5 dl
Kremfløte
0,8 ss
Hvetemel
1,5 dl
Kjøttbuljong
0,8 ss
Eplecidereddik
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Grønnsaker

150 g
Sellerirot
75 g
Stangselleri
75 g
Champignon
1,5 ss
Smør

Eple

0,8 stk
Fast eple
0,2 stk
Sitron

Slik gjør du

Trinn 1

Vend reinsdyrkjøttet i hvetemel og malt krydder. Varm opp en vid gryte og stek kjøttet brunt og jevnt under omrøring. Tilsett eplemost, kraft, fløte og eddik. Kok sammen i 10 minutter. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.

Trinn 2

Kutt sellerirot og stangselleri i biter på 2 cm og la dem dampkoke i vann og smør under lokk i 2 minutter. Tilsett champignon delt i 4 og kok ytterligere i 1 minutt.

Trinn 3

Bland grønnsakene i gryten med reinsdyrkjøttet og smak til med salt og pepper. Topp det hele med nyrevet eple vendt i sitronsaft. Bland inn litt av kokekraften fra grønnsakene i retten dersom den er for tykk.

Serveringsforslag

Server med potetstappe.