Vietnamesisk baguette – Bánh Mì

Tidsbruk 40 minutter
18 ingredienser
817 planlagt
Vietnamesisk baguette – Bánh Mì
Legg oppskrift
i handlelapp
En umiskjennelig del av den franske matarven – med vietnamesisk smakssignatur. Báhn Mì er den generelle betegnelsen på brød i Vietnam, men refererer som regel til den klassiske, franske baguetten introdusert under den hundreårige kolonitiden fra midten av 1800-tallet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Kjøttdeig av svin
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rødløk 4-pk
2 ss
Koriander
0,5 stk
Rød chili til kjøttboller
1 ss
Maizena Maisstivelse
0,5 stk
Rød chili til råkost
1 pose
Råkost med purre
1 stk
Lime
1 stk
Rød chili til chilimajones
1 stk
Eggeplomme
1 pose
Minibaguetter, REMA 1000
2 ss
Fiskesaus
2 ts
Brunt sukker (Raffinade løs) 500 g, Dansukker
5 ss
Riseddik
1 ts
Sesamolje, 150ml
1 dl
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
5 ss
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kjøttboller: Finhakk hvitløk, rødløk (en halv løk pr. ss maizena), koriander (1 ss finhakket koriander pr. ss maizena) og chili (en halv pr. ss maizena). Bland alle ingrediensene godt sammen med kjøttdeigen.

Trinn 2

Trinn 2

Form små kjøttboller og grill eller stek dem i en panne med litt solsikkeolje.

Trinn 3

Trinn 3

Vietnamesisk råkost: Finhakk chili og korianderstilker (1 ss koranderstilk pr. 1/2 chili). Rør sukkeret ut i vannet slik at det løses opp. Bland inn resten av ingrediensene (riseddik, fiskesaus, sesamolje og pose med råkost med purre). Smak evt. til dressingen med salt og vend den inn i råkosten.

Trinn 4

Trinn 4

Chilimajones: Finhakk chili og press lime (1 ss limejuice pr chili. Visp eggeplommen mens du gradvis tilsetter solsikkeoljen i en tynn stråle til du har en glatt majones. Tilsett chili og lime og smak til med salt.

Trinn 5

Varm baguettene etter anvisningen på pakningen. Smør på chilimajones, legg på råkost og kjøttboller og dryss rikelig med korianderblader på toppen.

Serveringsforslag

Du kan også bruke kjøttdeig av kylling, storfe eller en blanding av svin og storfe.