Verdens beste eggerøre på toast med spekeskinke og røkelaks

8 ingredienser
32 planlagt
Verdens beste eggerøre på toast med spekeskinke og røkelaks
Legg oppskrift
i handlelapp
Røresus og dus. Eggerøre egger nok først og fremst øyne og smaksløker - og fungerer like godt i en rask ettermiddagsrett som til frokosten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

6 stk
Egg
1 dl
Fløte
200 g
Prosciutto Crudo/ Røkelaks
4 skive
Loff
1 potte
Gressløk
0,5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet hvit pepper
1 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Sett over en middels stor kjele med vann og kok opp. Knekk eggene i glass eller stålbolle som passer til å sette over kjelen. Visp eggene sammen med fløte, salt og pepper. Når vannet koker, settes bollen oppi kjelen slik at det kokende vannet når bunnen på bollen.

Trinn 2

Visp rolig til eggerøren begynner å stivne og blir kremete. Det tar 5-10 minutter, men er verd det! Ta bollen ut av vannet og visp inn litt kaldt smør. Toast loffskivene. Anrett varm eggerøre på ristet toast og server med Prosciutto Crudo og/eller røkelaks. Topp med grovhakket gressløk.