Ventepizza

9 ingredienser
7 planlagt
Ventepizza
Legg oppskrift
i handlelapp
En superenkel pizza med smak av hvitløk og chili.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pizzadeig

3 ts
Tørrgjær
8 dl
Hvetemel
2 ts
Salt
6 ss
God olivenolje
5 dl
Lunkent vann

Hvitløksolje

3 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
2 dl
God olivenolje
0,5 ts
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Ha mel, gjær og salt i bakebollen til en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett olje og halvparten av vannet og kjør på middels-lav hastighet i ett minutt. Tilsett mer av vannet til deigen er myk og lett. Deigen skal ikke være klissete.

Trinn 2

Kjør kjøkkenmaksinen i 5-6 minutter på middels hastighet til du har en smidig deig. Samle deigen til en ball og ha den i en smurt bolle. Dekk over med plastfilm og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time, men gjerne mer.

Trinn 3

Slå ned deigen på en melet arbeidsbenk slik at luften presses ut av den. Del deigen i ønsket antall enheter.

Trinn 4

Finhakk hvitløk og chili og bland det med olivenolje og nykvernet pepper.

Trinn 5

Pensle pizzaleivene med hvitløksolje på begge sider før de legges på grillen.

Trinn 6

Legg pizza rett på direkte varme på grillen til de får fine grillstriper – det tar bare sekunder. Flytt til indirekte varme, ta ned lokket og følg med. Det tar bare noen minutter. Pensle en siste gang rett før servering.

Flere pizza på grillen