Veggie-fried rice

12 ingredienser
13 planlagt
Veggie-fried rice
Legg oppskrift
i handlelapp
Fried rice er en asiatisk klassiker som smaker godt til alt – også til asiatiske grillspyd.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

125 g
Middagsris (eller ca. 5 dl kald kokt ris)
100 g
Grønne erter
2 fedd
Hvitløksfedd
0,5 stk
Løk
2 stk
Egg
0,5 ss
Soyasaus
0,3 pakke
Vårløk
0,3 stk
Gulrot
2 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
0,5 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris som anvist på pakken og avkjøl. Best er det å bruke rester av kald, kokt ris. Kok ertene. Varm olje i en wok eller stor stekepanne og tilsett finhakket løk og hvitløk.

Trinn 2

Tilsett sammenpiskede egg etter ca. 1 minutt, trekk pannen til side og rør eggene til eggerøre. Rør inn salt, pepper og sukker og sett pannen tilbake på varmen. Ha i den kokte risen. Bland godt og bryt opp evt. klumper.

Trinn 3

La risen bli gjennomvarm og smak til med soyasaus. Rør inn vårløk i skiver, revet gulrot og kokte erter. Vend alt godt sammen og la det bli gjennomvarmt.