Vegetarlasagne med sopp

4.0 i snitt
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
25 ingredienser
122 planlagt
Vegetarlasagne med sopp
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne lasagnen er den perfekte retten om du ønsker et kjøttfri måltid. Vegetarlasagnen har veldig mye god smak og er med sin fyldige soppsaus svært mettende.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

8 stk
Lasagneplater
1 dl
Revet mozzarella

Tomatsaus

2
Knuste tomater
2
Stangselleri
1 stk
Gulrot
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Stor gul løk
1 ts
Oregano
1 klype
Salt og pepper
2 ss
Olivenolje

Ostesaus

4 dl
Helmelk
0.3 ts
Malt muskat
1 dl
Revet parmesan
2 ss
Hvetemel
1 ss
Smør
1 ts
Salt
0.5 ts
Kvernet pepper

Soppfyll

500 g
Sjampinjong
1 pose
Spinat
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Fersk timian, hakket
1 stk
Squash
1 klype
Salt og pepper
2 ss
Smør
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Tomatsaus: Finhakk løk, og skjær selleri og gulrot i små terninger. Fres grønnsakene i en kjele med olje til de er blanke. Tilsett finhakket hvitløk og oregano. Ha tomatene i gryten. Sett på lokk, og senk temperaturen til middels varme. La sausen putre i cirka 30 minutter. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Soppsaus: Grovhakk sopp og kvern i en kjøkkenmaskin. Stek soppen i tørr panne for å få ut fuktigheten.

Trinn 3

Tilsett olje, smør, finhakket hvitløk og terninger av squash og timian. Stek på middels varme i cirka 15 minutter. Tilsett spinat under omrøring. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Lag ostesausen. Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av platen, tilsett hvetemel og rør inn med en visp. Spe i melk og sett kjelen tilbake på platen. Visp bort alle klumper, og tilsett ost og muskat. Visp til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Finn fram en ildfast form. Legg lasagneplater, tomatsaus, soppsaus og ostesaus lag for lag. Gjenta to til tre ganger. Topp lasagnen med ost, og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter.

TIPS

Fersk lasagne smaker ekstra godt med en enkel salat til, for eksempel spinatblader, tomater og fetaost.

Denne oppskriften er laget av

Helle Valebrokk