Vegetarcurry med potet

Tidsbruk 35 minutter
21 ingredienser
7 planlagt
Vegetarcurry med potet
Legg oppskrift
i handlelapp
Et helt orkester av krydder og dype smaker gjør at ingen vil savne fisk eller kjøtt i denne vegetarcurryen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

2 pose
Basmati- og villris

Krydderblanding

1 fedd
Hvitløk
10 g
Revet ingefær
0,5 ts
Karripulver
1 ts
Kanel
1 ts
Paprikapulver
1 ts
Kardemomme
1 ts
Gurkemeie
0,5 ts
Kajennepepper
1 ts
Spisskummen

Gryte

1 stk
Løk
2 stk
Gulrøtter
1 boks
Hakkede tomater
300 g
Poteter, løsvekt
1 boks
Kikerter
1 dl
Kremfløte
1 dl
Yoghurt naturell
2 ss
Olje
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken. Finhakk hvitløk, riv ingefær og bland det sammen med krydderet

Trinn 2

Rens og finhakk løk. Riv den ene gulroten. Ha olje i en middels varm stekepanne, og stek løk og gulrot sammen med krydderblandingen til løken er blank..

Trinn 3

Ha i hermetiske tomater og vann og kok opp. Skrell og kutt potetene og den gjenværende gulroten i terninger. Ha det i stekepannen, og la det småkoke til potetene er møre. Rør underveis.

Trinn 4

Rør tilslutt inn kikerter, fløte og yoghurt. Kok opp og smak til med salt og pepper.

Det lille ekstra

Dryss over litt finhakket koriander før du skal servere.