Vegetarburger av nøtter og cheddar med tomatsalat

Tidsbruk 40 minutter
24 ingredienser
55 planlagt
Vegetarburger av nøtter og cheddar med tomatsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Er du glad i nøtter og ost, er denne vegetarburgeren noe for deg.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Hamburgerbrød

0,8 pose
Hamburgerbrød

Guacamole

0,8 ss
Frisk koriander
0,4 stk
Rød chili
1,5 stk
Modne avokado
0,4 stk
Lime
0,8 stk
Sjalottløk
1,5 dråpe
Tabasco
2,3 ss
Kaldpresset olivenolje
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Hamburgere

150 g
Mandler, og evt. paranøtter
0,8 stk
Løk
150 g
Cheddar
0,8 ss
Salvie
0,8 dl
Persille
2,3 stk
Egg
0,8 stk
Sitron
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Tomatsalat

1,5 stk
Tomater
0,8 stk
Grønn chili
0,8 fedd
Hvitløk
1,5 ss
Olivenolje
0,8 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Hamburgere: Kjør nøttene grove i en blender. Ha det i en bolle og bland med raspet ost, finhakket løk, salvie og persille. Bland inn egg og smak til med salt, epper og sitron.

Trinn 2

Form hamburgere og stek de i ovnen på 200°C i ca. 10 minutter til de er gyllne og gjennomstekte.

Trinn 3

Guacamole: Del avokadoen i to og ta ut steinen. Bruk en skje til å skrape ut avokado-kjøttet og ha det i en skål. Tilsett finhakket sjalottløk, olivenolje, limesaft, tabasco, salt og nykvernet sort pepper. Kjør blandingen med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og evt. mer limesaft og vend inn grovhakket koriander. Topp med rød chili i tynne ringer.

Trinn 4

Tomatsalat: Finhakk tomat, hvitløk og chili. Bland med olje og salt.

Trinn 5

Montering av hamburger: Start med et godt lag guacamole på hamburgerbrødbunnen. Legg på hamburger og tomatsalat. Avslutt med hamburgerbrødtoppen som er smurt med dijonsennep. Server!