Vegetarburger av kikerter med mangosalat og myntedressing

Tidsbruk 40 minutter
19 ingredienser
447 planlagt
Vegetarburger av kikerter med mangosalat og myntedressing
Legg oppskrift
i handlelapp
Her er en vegetarburger med masse smak – og både friskt og spicy tilbehør.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Hamburgere

1 ts
Frisk koriander
1 stk
Rød chili
2 stk
Gulrøtter
2 boks
Kikerter
2 fedd
Hvitløk
1 klype
Salt
1 ss
Olivenolje

Salat

1 pose
Baby leaf mix

Tilbehør

1 ss
Dijonsennep

Hamburgerbrød

1 pose
Hamburgerbrød

Myntedressing

1.5 dl
Gresk yoghurt
1 ss
Hakket mynte
1 klype
Salt

Mangosalsa

1 stk
Rød chili
1 ss
Frisk koriander
1 stk
Mango
1 stk
Lime
1 ts
Olivenolje
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Hamburgere: Skrell og rasp gulrot og hvitløk. Sil av vannet på kikertene og kjør de grovt i en blender. Bland alt med hakket koriander, chili og olivenolje. Smak til med salt.

Trinn 2

Form til biffer og stek de brune i en stekepanne med litt olje.

Trinn 3

Mangosalat: Skrell og skjær mango i fine biter. Rens chili og koriander og hakk det fint. Bland og smak til med olivenolje, lime og salt.

Trinn 4

Myntedressing: Bland hakket mynte med yoghurt og smak til med salt.

Trinn 5

Montering av hamburger: Start med et lag dijonsennep på hamburgerbrødbunnen. Legg på salat, hamburger, mangosalsa og myntedresing. Avslutt med hamburgerbrødtoppen.