Moussaka vegetar | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Vegetar Moussaka vegetar

Moussaka vegetar

Ingen vurderinger
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
13 ingredienser
931 planlagt
Moussaka vegetar

En grønn vri på en gresk klassiker!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Moussaka med en grønn vri

6 stk
Poteter
1 stk
Løk, hakket
250 gr
Champignon, skivet
1 boks
Grovhakkede tomater
1 glass
Tomatpuré
1 ts
Timian, tørket
2 ss
Rødvinseddik (kan sløyfes)
2 pose
Kokte linser, røde
0.5 ts
Pepper
1 klype
Salt
1 dl
Griljermel
2 ss
Rapsolje til steking
2 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og kok potetene til de er nesten møre. Sett til side.

Trinn 2

Stek løk og champignon i et par minutter, og ha i hvitløk, hakkede tomater, tomatpuré, krydder og eddik. Smak til med salt.

Trinn 3

Ha tomatblandingen i en ildfast form, og strø linsene over. Skjær potetene i skiver, og dekk med potetskiver øverst i den ildfaste formen. Avslutt med et lag griljermel øverst, og stek på 220 grader i 20 minutter til blandingen bobler og lokket er blitt gyldent.

Trinn 4

Servér gjerne med nystekte rundstykker og en grønn salat.