Vegetar soppburger med paprika

Tidsbruk 35 minutter
21 ingredienser
26 planlagt
Vegetar soppburger med paprika
Legg oppskrift
i handlelapp
Den optimale høstburgeren! En ny måte å spise sopp på.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Soppburger

0,8 boks
Linser
0,8 stk
Paprika
187,5 g
Champignon
0,8 stk
Rødløk 4-pk
0,8 fedd
Hvitløk
0,8 stk
Egg
0,8 ss
Persille, eller andre friske urter
0,8 ss
Olivenolje
0,8 ss
Balsamico eddik
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Hamburgerbrød

0,8 pose
Hamburgerbrød

Garnityr

3 stk
Sylteagurk, hele

Salat

0,8 pose
Baby leaf mix

Dijonnaise

1,5 ss
Dijonsennep
0,8 stk
Eggeplomme
0,4 stk
Sitron, evt. lime
0,8 klype
Salt
1,5 ts
Hvitvinseddik
0,8 klype
Pepper
1,5 dl
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Kjør linsene grovt i en blender. Skjær paprika, rødløk, hvitløk og champignon fint og stek det gyllent i en panne med litt olivenolje. Ha det i en bolle og tilsett linser, egg, balsamico og urter.

Trinn 2

Bland og form til hamburgere. Stek de i ovnen på 200°C i ca. 10 minutter.

Trinn 3

Dijonnaise: Visp sammen eggeplomme og hvitvinseddik i en skål. Visp deretter inn oljen, først bare et par dråper, så resten i en tynn stråle mens du visper kraftig. Tilsett ønsket dijonsennep og smak til med salt, nykvernet sort pepper og evt. litt presset sitron eller lime. Hvis majonesen blir for tykk, kan du vispe inn litt vann til slutt.

Trinn 4

Montering av hamburger: Start med salat på hamburgerbrødbunnen. Legg på hamburger, sylteagurk og dijonnaise. Avslutt med hamburgerbrødtoppen. Server!