Vegetable and Kidney Bean Quesadilla

Tidsbruk 35 minutter
16 ingredienser
604 planlagt
Vegetable and Kidney Bean Quesadilla
Legg oppskrift
i handlelapp
Ostedilla! Som taco, er quesadilla mer en Tex Mex-sjanger enn en rett – oppskriftene varieres etter hva man ønsker av smak. Her er en sprø, ny quesadilla-favoritt, med bønnepuré og gode grønnsaker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Bønnepuré

1 boks
Kidneybønner
0.5 stk
Grønn chili
1 stk
Lime
0.5 stk
Løk
4 fedd
Hvitløk
1 ss
Hvitvinseddik
2 ss
Solsikkeolje

Auberginesalsa

1 pose
Bladspinat
200 g
Hvitost
0.5 stk
Løk
1 stk
Aubergine
1 stk
Tomat
1 boks
Kidneybønner
4 fedd
Hvitløk
0.5 stk
Grønn chili

Tortillas

1 pose
Tortillas

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Bønnepuré: Stek finhakket løk, hvitløk og grønn chili blankt i solsikkeolje. Ha på hvitvinseddik og la det dampe ut, tilsett bønnene og kok i ca. 10 min. Avkjøl litt og kjør til puré i en blender eller med stavmikser. Smak til med limesaft og salt.

Trinn 2

Trinn 2

Auberginesalsa: Finhakk løk, hvitløk og chili og skjær aubergine i strimler. Varm en panne med solsikkeolje og legg i auberginen. La bitene bli godt stekt før du rører i pannen, ha i løk, hvitløk og chili og fres til alt er gyllent.

Trinn 3

Trinn 3

Slå av varmen og vend inn vasket grovhakket spinat og tomat, skylte bønner og revet ost. Bland sammen og smak til med salt. Smør bønnepuré på en tortilla og legg den i tørr, middels varm panne. Ha på auberginesalsa og legg en tortilla på toppen. Stek på hver side i ca. 4 minutter til tortillaen er gyllen. Gjenta med de resterende tortillaene. Skjær opp i «kakestykker» og server.

Serveringsforslag

Server gjerne med Apetina ost og koriander. Salsa Ranchera er godt tilbehør.