Varm sjokolade med kardemommekrem

Tidsbruk 15 minutter
9 ingredienser
108 planlagt
Varm sjokolade med kardemommekrem
Legg oppskrift
i handlelapp
Ekte sjokolade er en så mektig drikk at den også kan serveres som dessert. Særlig når den får det lille ekstra i form av kardemommekrem og søte krutonger.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Varm sjokolade

4,5 dl
Melk
1,5 dl
Fløte
1,5 ss
Honning
180 g
70% sjokolade (evt. kokesjokolade)

Kardemommekrem

1,5 dl
Fløte
0,8 ts
Malt kardemomme

Krutonger

0,8 skive
Loff uten skorpe
0,8 ss
Smør
0,8 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok opp melk, fløte og honning og rør inn sjokolade i biter. Kjør den gjerne opp med stavmikser.

Trinn 2

Trinn 2

Pisk fløten med kardemomme til en lett og myk krem.

Trinn 3

Trinn 3

Kutt loffskiven i 1 cm store terninger. Stek i smør og sukker til de er gylne og sprø. Server sjokoladen i store kopper med kardemommekremtopp og krutonger og gjerne litt revet sjokolade.

Serveringsforslag

Som et alternativ til krutonger, kan du gjerne bruke grovknuste pepperkaker eller gode kjeks.