Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Varm lutefisksalat

Tidsbruk 45 minutter
11 ingredienser
30 planlagt
Varm lutefisksalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Fri for gluten
Fri for gluten og melk
Har du først fått smaken på lutefisk, går du neppe lut lei – men, forandring fryder! Her har du en særdeles god mulighet til å servere et fabelaktig tradisjonsmåltid på en utradisjonell og lekker måte.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Lutefisk fersk filet m/skinn, 1 kg, Godehav
4 stk
Sjalottløk
4 fedd
Hvitløk
2 stk
Løk, 4-pk
2 ss
Tomatpuré, REMA 1000
4 stk
Tomat
1 stk
Fennikel
20 stk
Oliven grønne u/sten, 340 g, REMA 1000
400 g
Poteter, løsvekt
1 neve
Basilikum
1 dl
Olivenolje, REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 150°C. Kok potetene. Fjern skinnet på lutefisken og del i store biter.

Trinn 2

Trinn 2

Surr tynne skiver av sjalottløk, hvitløk og gul løk mykt i olivenolje. Tilsett tomatpuré og surr videre i et par minutter. Tilsett tomat i grove biter, finhøvlet fennikel, oliven og kokte poteter i skiver. Smak til med salt.

Trinn 3

Trinn 3

Ha alt over i en ildfast form og legg på fiskestykkene. Dekk med aluminiumsfolie. Sett formen inn i forvarmet stekeovn ved 150°C og bak i ca. 15-20 minutter. Ta ut og vend forsiktig fiskestykkene inn i grønnsakene. Kvern over rikelig med sort pepper og strø på frisk basilikum.

Serveringsforslag

For en raskere variant kan du droppe forsteking av grønnsakene og legge alt direkte i en ildfast form. Ha gjerne i litt frisk chili hvis du ønsker en hottere variant.