Varm lutefisksalat

Tidsbruk 45 minutter
11 ingredienser
31 planlagt
Varm lutefisksalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Fri for gluten
Fri for gluten og melk
Har du først fått smaken på lutefisk, går du neppe lut lei – men, forandring fryder! Her har du en særdeles god mulighet til å servere et fabelaktig tradisjonsmåltid på en utradisjonell og lekker måte.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Lutefisk fersk filet m/skinn, 1 kg, Godehav
4 stk
Sjalottløk
4 fedd
Hvitløk
2 stk
Løk, 4-pk
2 ss
Tomatpuré, REMA 1000
4 stk
Tomat
1 stk
Fennikel
20 stk
Oliven grønne u/sten, 340 g, REMA 1000
400 g
Poteter, løsvekt
1 neve
Basilikum
1 dl
Olivenolje, REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 150°C. Kok potetene. Fjern skinnet på lutefisken og del i store biter.

Trinn 2

Trinn 2

Surr tynne skiver av sjalottløk, hvitløk og gul løk mykt i olivenolje. Tilsett tomatpuré og surr videre i et par minutter. Tilsett tomat i grove biter, finhøvlet fennikel, oliven og kokte poteter i skiver. Smak til med salt.

Trinn 3

Trinn 3

Ha alt over i en ildfast form og legg på fiskestykkene. Dekk med aluminiumsfolie. Sett formen inn i forvarmet stekeovn ved 150°C og bak i ca. 15-20 minutter. Ta ut og vend forsiktig fiskestykkene inn i grønnsakene. Kvern over rikelig med sort pepper og strø på frisk basilikum.

Serveringsforslag

For en raskere variant kan du droppe forsteking av grønnsakene og legge alt direkte i en ildfast form. Ha gjerne i litt frisk chili hvis du ønsker en hottere variant.