Vaniljemousse med frukt og bær

Tidsbruk 45 minutter
12 ingredienser
Vaniljemousse med frukt og bær
Legg oppskrift
i handlelapp
Den milde moussen framhever de friske smakene av frukt og bær.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Vaniljemousse

0,4 stk
Vaniljestang
1,5 dl
Melk
3 stk
Eggeplommer
0,4 ss
Maizena
0,4 dl
Fløte
30 g
Sukker

Frukt og bær

0,2 stk
Honningmelon, eller valgfri melon
0,8 stk
Appelsin
0,8 stk
Moden pære
0,4 kurv
Bringebær
0,4 kurv
Blåbær
0,4 neve
Sitronmelisse, eller mynte

Slik gjør du

Trinn 1

Vaniljemousse: Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha stang og frø i en kjele sammen med 3 dl melk og sukker, og kok opp. Visp sammen eggeplommer, maizena og resten av melken, og spe den varme melken opp i dette. Rør godt om og hell røren tilbake i kjelen. kok til kremen tykner, ta den av platen og sil gjennom en sikt.

Trinn 2

Dryss litt sukker på toppen slik at det ikke blir snerk. Dekk med plast og sett til avkjøling i kjøleskapet. Ved anretning, pisk fløten og bland den forsiktig med den kalde vaniljekremen. Legg en god skje i bunnen av en dyp tallerken eller et stort vinglass.

Trinn 3

Rens frukt og bær og kutt i pene biter. Anrett på toppen av vaniljemoussen slik at den blir dekket av et fargerikt fruktog bærteppe. Pynt med sitronmelisse- eller mynteblader.

Serveringsforslag

Vaniljekrem kan lages inntil to dager før.