Vaniljeis med peanøttkrokan

Tidsbruk 70 minutter
11 ingredienser
45 planlagt
Vaniljeis med peanøttkrokan
Legg oppskrift
i handlelapp
Hjemmelaget vaniljeis er alltid stas. Og med peanøttkrokan og bringebærsaus blir dette en grand finale!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Vaniljeis

2,3 dl
H-melk
5,3 dl
Fløte
1,5 stk
Vaniljestenger
7,5 stk
Eggeplommer
135 g
Sukker

Peanøttkrokan

75 g
Sukker
75 g
Peanøtt

Bringebærsaus

75 g
Sukker
0,8 dl
Vann
0,8 stk
Kanelstang
225 g
Frosne bringebær

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Melk, fløte og vaniljestenger gis et kort oppkok. (Splitt vaniljestengene, skrap ut frøene og ha alt i kjelen.) Eggeplommer og sukker piskes sammen i en bolle. Tilsett den varme melkeblandingen i bollen og pisk sammen. Ha blandingen tilbake i kjelen og trekk på middels varme, ca. 75-85°C, så blandingen tykner litt. Sil og avkjøl. Hell røren i en ismaskin. Hvis du ikke har ismaskin kan du sette bollen med is i frysen og røre jevnlig.

Trinn 3

Trinn 3

Peanøttkrokan: Smelt sukkeret i en kjele på svak varme til det blir lys karamell. Ikke rør i sukkeret før det har begynt å smelte. Dersom du gjør det kan sukkeret krystallisere seg.

Trinn 4

Trinn 4

Tilsett peanøtter og bland lett sammen.

Trinn 5

Trinn 5

Avkjøl på et bakepapir eller en silikonmatte. Kjør det grovt i en foodprosessor eller hakk det opp for hånd.

Trinn 6

Trinn 6

Bringebærsaus: Kok opp sukker, vann og kanelstang til sukkerlake. Hell laken over bringebærene. La dette stå og trekke på benken i ca. 15 minutter. Ta ut kanelstangen og kjør alt med stavmikser. Sil av og kjøl ned. Server isen med peanøttkrokan og bringebærsaus.

Serveringsforslag

Har du dårlig tid, er det selvfølgelig mye enklere å kjøpe ferdig vaniljeis! Følger du oppskriften og får vaniljeis til overs, er det bare å fryse ned det du ikke bruker.