Vafler med egg, bacon og avocado

Tidsbruk 60 minutter
15 ingredienser
248 planlagt
Vafler med egg, bacon og avocado
Legg oppskrift
i handlelapp
Vafler med egg, bacon og avokado er perfekt å servere når du har gjester eller har tid til en ekstra lang frokost. Forbered deg på en smaksbombe med denne søte og salte oppskriften.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Vafler

3 stk
Egg
3 dl
Kefir
2 dl
Lettmelk
0.5 dl
Sodavann
0.5 ts
Kardemomme
150 g
Smeltet smør
1.5 dl
Sukker
0.5 ts
Salt
250 g
Hvetemel
100 g
Havregryn
1 ts
Bakepulver

Tilbehør

8 skive
Baconskiver
2 stk
Avokado
4 stk
Egg
2 ss
Smør eller olje

Slik gjør du

Trinn 1

Pisk egg og sukker luftig. Spe med melk, kefir og sodavann. Tilsett smeltet smør og havregryn. La dette stå i 5 minutter før du tilsetter hvetemel, salt og bakepulver.

Trinn 2

La røren svelle på kjøkkenbenken 30 minutter før du steker vaflene gylne. Avkjøl på rist.

Trinn 3

Stek bacon. Det letteste er å legge baconskivene på et bakebrett med bakepapir og steke dem i ovnen på 180 grader til baconet er gyllent og sprøtt.

Trinn 4

Del avokadoene i to. Ta ut stenen og skjær avokadokjøttet i skiver.

Trinn 5

Stek egg i pannen etter eget ønske med smør eller olje.

Trinn 6

Server to vaffelhjerter til hver, med avokadoskiver, bacon og speilegg på toppen.