Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Vørterbrød

Tidsbruk 85 minutter
11 ingredienser
29 planlagt
Vørterbrød
Legg oppskrift
i handlelapp
Vørterbrød laget med brunost, kan egentlig spises til både frokost, dessert og kveldsmat. Husk å la deigen hvile på benken over natten.

Ingredienser

25 g
Fersk gjær
1 dl
Lys sirup
3,3 cl
Vørterøl
1 dl
Olivenolje
1 l
Siktet rugmel
1 stk
Appelsin
0,5 ts
Malt nellik
1 ts
Malt ingefær
4 dl
Hvetemel
1 dl
Rosiner (kan sløyfes)
1 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Smuldre gjær i en bolle, rør inn sirup, salt og øl og la det hvile i ca. 5 minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Tilsett vann, olje, rug, revet appelsinskall og krydder. Bland alt sammen og elt inn hvetemel til en smidig deig.

Trinn 3

Trinn 3

Ha på plast og la deigen hvile på benken over natten.

Trinn 4

Trinn 4

Sett ovnen på 200°C. Ha deigen ut på bakebordet og elt evt. inn rosiner. Form runde brød, to store eller fire små, og la dem heve i ca. 30 minutter.

Trinn 5

Trinn 5

Pensle brødene med kald kaffe eller vann og stek i ca. 35 minutter nederst i ovnen.

Serveringsforslag

Hvis du ønsker å lage brødet ferdig på en dag, kan du bruke romtemperert øl og lunkent vann og 10 g gjær ekstra.