Vørterbrød

Tidsbruk 85 minutter
11 ingredienser
33 planlagt
Vørterbrød
Legg oppskrift
i handlelapp
Vørterbrød laget med brunost, kan egentlig spises til både frokost, dessert og kveldsmat. Husk å la deigen hvile på benken over natten.

Ingredienser

25 g
Fersk gjær
1 dl
Lys sirup
3,3 cl
Vørterøl
1 dl
Olivenolje
1 l
Siktet rugmel
1 stk
Appelsin
0,5 ts
Malt nellik
1 ts
Malt ingefær
4 dl
Hvetemel
1 dl
Rosiner (kan sløyfes)
1 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Smuldre gjær i en bolle, rør inn sirup, salt og øl og la det hvile i ca. 5 minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Tilsett vann, olje, rug, revet appelsinskall og krydder. Bland alt sammen og elt inn hvetemel til en smidig deig.

Trinn 3

Trinn 3

Ha på plast og la deigen hvile på benken over natten.

Trinn 4

Trinn 4

Sett ovnen på 200°C. Ha deigen ut på bakebordet og elt evt. inn rosiner. Form runde brød, to store eller fire små, og la dem heve i ca. 30 minutter.

Trinn 5

Trinn 5

Pensle brødene med kald kaffe eller vann og stek i ca. 35 minutter nederst i ovnen.

Serveringsforslag

Hvis du ønsker å lage brødet ferdig på en dag, kan du bruke romtemperert øl og lunkent vann og 10 g gjær ekstra.