Vårlig laks med frisk agurksalat

Tidsbruk 45 minutter
11 ingredienser
1171 planlagt
Vårlig laks med frisk agurksalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Klassisk lakselykke? Her lager du vårlig påskestemning i form av en herlig laksemiddag. Ferske, ovnsbakte laksefileter, med en frisk, søt og syrlig agurksalat – lett, lettvint og fantastisk godt!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Agurksalat

1 stk
Agurk
1 dl
Sukker, 1 kg, Dansukker
2 dl
Eddik 7% klar, Idun
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Tilbehør

1 stk
Gulrot
400 g
Små poteter

Laks

500 g
Laksefilet naturell
2 dl
Lettrømme
1 stk
Sitron
1 ss
Olivenolje, REMA 1000
100 g
Meierismør

Slik gjør du

Trinn 1

Agurksalat: Bland sukker, eddik og vann. Skjær agurken i staver og dryss over litt salt. La det trekke i 10 minutter. Hell over eddiklaken og smak til med sort pepper. (Salaten kan gjerne lages dagen i forveien og oppbevares i kjøleskap.)

Trinn 2

Sett ovnen på 180˚C. Skrell gulrot og poteter. Kok potetene i lettsaltet vann i 10 minutter og ha i gulrot i store biter. Kok videre til alt er mørt.

Trinn 3

Pensle laksestykkene med litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek i ca. 5-6 minutter, la fisken hvile i 3-4 minutter under folie. Stek smøret i en panne på middels varme til det er gyllent. Server laksen med poteter, gulrot, rømme, sitron og brunet smør.

Serveringsforslag

Server gjerne med frisk hakket persille.