Vårens cæsarsalat med kyllingbryst

Tidsbruk 30 minutter
14 ingredienser
199 planlagt
Vårens cæsarsalat med kyllingbryst
Legg oppskrift
i handlelapp
Knasende sprø, med saftig kylling full av proteiner som metter godt og verdens beste cæsardressing laget av olivenolje – sunt, umettet fett.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Salat

1 pakke
Hjertesalat eller romanosalat

Dressing

1 stk
Egg
2 stk
Ansjosfileter
1 fedd
Hvitløk
1 stk
Sitron, saft
2 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Kyllingbryst

2 stk
Kyllingbryst
2 ss
Olje til steking
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Topp med

1 pose
Krutonger
0,5 pakke
Revet fersk parmesan

Slik gjør du

Trinn 1

Plukk, vask og renn av eller sentrifuger salatbladene.

Trinn 2

Ha egget i kjøkkenmaskin sammen med ansjosen, hvitløken og halvparten av sitronsaften. Kjør maskinen på høy hastighet mens du sakte sper med oljen til du har fått majoneskonsistens. Smak til med salt, pepper og resten av sitronsaften.

Trinn 3

Skjær et loddrett stort snitt inn i kyllingbrystet, men ikke igjennom. Brett kyllingbrystet ut og stek i varm stekepanne, 2-3 minutter på hver side. Smak til med salt og pepper. Bland salat og dressing og avslutt med parmesan, stekt kylling og krutonger på toppen.