Vår beste grillsalat

Tidsbruk 30 minutter
16 ingredienser
Vår beste grillsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Bruk gjerne andre grønnsaker i denne salaten. Vær kreativ!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Grønn squash
1 stk
Aubergine
2 stk
Rødløk
1 stk
Purre
1 stk
Rød paprika
4 fedd
Hvitløksfedd
1 pose
Fersk mozzarella
1 stk
Sitron
4 ss
Hakket basilikum
10 g
Høvlet parmesan
1 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Extra Virgin Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær av endene på squashen og del dem i to på langs. Del begge halvdeler i to på tvers. Skjær av endene på auberginen, og del den i to på langs. Skrell rødløken og del i fire. Kutt purren i ringer. Rens paprikaen, og skjær den i 8 biter. Knus hvitløksfeddene. Ha grønnsaker og hvitløk i en aluminiumsform.

Trinn 2

Dryss over litt olivenolje, salt og pepper. Grill på indirekte varme i ca. 20 minutter. Ta grønnsakene ut av formen og grill dem på direkte varme for å gi dem en fin farge.

Trinn 3

Kutt de ferdiggrillede grønnsakene grovt. Legg grønnsakene på et fat og vend inn olivenolje og presset sitron. Dryss over litt salt og nykvernet pepper. Bryt mozzarellaen i grove biter og legg på toppen.

Trinn 4

Topp med friske urter og høvlet parmesan før servering.