Urtestekte lammelår i skiver med tilbehør

24 ingredienser
134 planlagt
Urtestekte lammelår i skiver med tilbehør
Legg oppskrift
i handlelapp
Påskens store lammemiddag MÅ ikke ta lang tid å tilberede. Lammelår i skiver er klart etter en halvtimes varmebehandling, og i mens kan du konsentrere deg om å lage tyskernes rustikke favorittnudler – spätzle.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Urtestekt lammelår i skiver

1,2 kg
Urtemarinert lammelår i skiver
2 ts
Sitronsaft
0,5 dl
Solsikkeolje
1 dl
Vann
2 ss
God olivenolje

Spätzle

4 stk
Egg
1 ss
Hakket persille
3 dl
Hvetemel
0,5 ts
Salt
1 ss
Smør

Tomatiserte grønnsaker, Ratatouille

1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Paprika
0,3 stk
Squash
0,3 stk
Aubergine
1 ts
Timian
1 ts
Rosmarin
1 boks
Hakkede tomater
0,5 potte
Basilikum
0,5 dl
Olivenolje
2 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Urtestekt lammelår i skiver: Varm opp en stekepanne og ha i solsikkeolje. Stek lammelårskivene i ett minutt på hver side. Etterstek kjøttet i stekeovnen ved 200 °C, varmluft i 15 minutter. La kjøttet hvile i 10 minutter før det deles i skiver. Kok ut pannen med vann, olivenolje, sitronsaft og kok sjyen ned til det halve.

Trinn 2

Spätzle: Bland sammen egg, hvetemel og salt og ha i en sprøytepose eller plastpose. Røren skal være ganske tynn. Kok opp vann, ca. 1 liter, og tilsett salt. Klipp et lite hull i hjørnet av plastposen. Sprøyt spätzlerøren ned i det sydende vannet og la strimlene trekke i ca. 2 minutter. Ta dem opp med hullsleiv når de flyter opp og over i en kjele med smør og hakket persille. Fres dem lett i smøret før de serveres sammen med lammekoteletter og sjysaus.

Trinn 3

Tomatiserte grønnsaker, ratatouille: Rens alle grønnsakene og kutt i terninger. Fres hakket løk og finhakket hvitløk i olje og tilsett urter og resten av grønnsakene. Ha i hermetiske tomater, hvitvinseddik og sukker og kok opp. Kok i 5 minutter og smak til med salt og pepper. Ved servering tilsettes hakket basilikum.