Urtesaus

9 ingredienser
25 planlagt
Urtesaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne sausen kan du bruke til det aller meste – både lyst og mørkt kjøtt, ja, til og med fisk!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,5 stk
Finhakket løk
2,5 dl
Kyllingkraft
2 dl
Kremfløte
0,5 ts
Tørket estragon
0,5 ts
Tørket timian
1 ts
Maizena
2 ts
Smør
1 ts
Sukker
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Stek løk i smør i en liten gryte i 2-3 minutter. Tilsett sukker og stek til du har gyllen karamell.

Trinn 2

Tilsett kyllingkraft, fløte og urter og kok til du har igjen ca. 2,5 dl. Rør inn maisenna og kok opp. Smak til med salt og eventuelt friske urter.